И аз мразех да пиша думите,но го правех,защото госпожата ни караше.Така не ги научавах,беше ми трудно да се съсредоточа и въобще с писане никога не съм научавала лесно думи.Обаче това не означава че и при теб ще е така.При мен визуалната памет е доста добре развита и обикновено след като се прибирах от училище,писах думите в речника и оттам ги учех с гледане.И така гледайки ги,ги научавах адски лесно.Накрая завърших с 6 годината(8 клас,аз съм в аглийска гимназия).А като бях в 5 клас и учех за пръв път английски,писах новите думи(те бяха малко) на листчета и ги залепях с тиксо на съответното място,например "table" залепих на масата и "window" на прозореца.Но много бързо ги научих и този метод вече изгуби способностите си.А друг метод беше чата.В Mirc има канали,на които се говори само английски(DalNet и после "teen").Там въпреки че влизаха всякакви идиоти,научих доста английски и в 6-7 клас учителките даже ме даваха за пример на класа("Вижте колко много знае тя,а вие нищо не учите!").И така,трябва да прецениш кой метод ще е най-подходящ за теб.