Аз нямам подобни проблеми с родителите ми... Първо не съм умрял да ходя на дискотека всяка вечер, второ показвал съм не един и два пъти че съм достатъчно голям за да ми имат доверие... Мисля че ако родителите ти са сигурни в теб, те никога няма да те ограничават... т.е. ще те оставят сам да си определиш граници... вечерен час съм имал до 4ти клас... и то само защото родителите ми работеха вечер (в хотел-ресторант, което предполага смени от 16:00 до 4-5 сутринта... или до 8 ) и трябваше да гледам по малкия ми брат... след това съм стоял навън колкото ми е приятно... което съответно не беше всяка вечер до 3-4... ами в малко по нормални за мен и за тях граници, но никога не са били наложени от тях. Мисля че съм късметлия... човек не избира родителите си... както и те нас , но моите са доста съвременни и никога не съм имал проблеми с тях... Случвало се е да ги помоля да спят у роднини за да направя купон вкъщи и после майка ми е чистила редом с мен... мисля че полагам усилия както и те и затова на основата на компромиси и разговори всичко върви... говорете с родителите си. това мога да ви кажа... =D>