Здравейте!Търся ей тези есета (спешно) Човек се подмладява , когато душата му е свободна - Крадецит на праскови .. / Кой е по-силен - човекът или природата - Нежната спирала/ Благодаря предварително [-o< СПЕШНО , ПЛЕАСЕ ! ! !
Ми сега съм 9 клас , но 8 -ни беше подготвителен ,тези теми ги учихме в 8 клас , ся прайм входно и ми трябват , помогнете [-o<
само това откривам ето разгледай и виж дали ще ти свършат работа
http://referati.com/component/option...3/topic,6754.0
няма само това откривам и за нежната спирала
http://referati.com/component/option...3/topic,6756.0
Благодаря , но нещо др. може ли да ми предложите ?
точно тези теми за есе надали ще намериш в нета... що не веме да си нахвърлиш основни мисли и идеи и на входното ще пишеш квото ти дойде на ум, малко ще поразсъждаваш, ще вложиш свои мисли и оценки и ще стане..... щом е есе значи трябва да напишеш 1,макс 2 стр... аз така направих мойто входно....
Какъвто съм в писането на есетата , моля ви помогнете [-o<
Iskam da pomogna,no ne se se6tam v neta kyde...za6to ne potyrsi6 v sy4inenie razsyjdenie za 9 klas/ili tam koi si/?Ako,ne nqkakvo drugo pomagalo ili pyk hodi do bibliotekata...
"Винаги ще получиш онова което искаш само ако се настроиш за него, човече!"
Трябва ми есе , а не съчинение и то разсъждение , се пак 10кс , който може да помогне да пише СПЕШНО ! ! ! [-o< [-o< [-o<
Намерих си едната тема ...Тази за Нежната спирала .. Моля Ви помогнете за другата , G ! ! ! EastSide (mafia ) ! [-o<
Кога ти е входното?
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Има време.Първоначално написано от daka7a
Опитай се да го напишеш сам. Ако си чак толкова неопитен, може да пробваш по следния начин. Взимаш един лист, и там пишеш основните ти мисли върху които ще пишеш. Запиши си всяко едно в едно изречение. Готово това са подтемите. Сега си избираш едното и започваш да пишеш по него. Каквото се сетиш. После същото се прави и с другите. След това поглеждаш текста и ги подреждаш частите така, както са в учебника. Когато си готов с това. Измисляш едно-две изречения, с които да го обощиш. Това ти е заключението. Увода се започва малко по далеч от темата. Може и с някой реторичен въпрос и постепено се доближава до същинската част. В тезата свързваш в едно изреченията. И ето ти едно готово есе. Саморъчно написано.
Не забравяй:
Есето е израз на твоите мисли и чувства.
В есето могат да се използват думи от рода: "аз мисля", "аз смятам"....
За по лесно си представи че говориш с листа по тази тема, че имаш някой събеседник.
В есето са подходящи реторичните въпроси, на които ти сам отговаряш.
Всяка нова теза, която е защитаваш в доказателството, е нов абзац.
В есето понякога е по добре да няма твърдо обособени части и те да са свързани.
Локумите са най добрия приятел на есето!
И най важното- излагай твойте мисли.
Ако даскала не хареса есето, винаги минава номера, че това е твоето мнение и че това е същността на есето.
Е общо взето, за начало това е тайната на есетата. Опитай сам. Аз съм година по малък от теб, а пише есета- перфект.
Не съм учил произведенията, иначе може би бих могъл и да ти го напиша.
Айде успех на класното.
Пак ще ти кажа че никой няма да може да ти помогне. Докато не седнеш на гъза си сам да си е направиш, забрави за помощ.
бахти раотата , утре тряя го пиша . А ве добре ве !![]()
Добре, не мога да те разбера, защо се ядосваш, че никой не ти го е написалНе всички могат да пишат чужди есета, аз лично когато мога- помагам, когато имам мн да пиша за моите предмети, няма как да пиша чужди. Помисли малко, недей да съдиш хората ей така. Още повече че разработки за Крадецът на праскови има много разработки в нета. Можеш само да прочетеш за промяната на Елисавета след като е срещнала крадеца, как е опознала любовта благодарение на него и заради любовта душата й се е подмладила. Не е трудно!
Не се ядосвам на някой , ядосвам се на себе си ..Хайде утре ще го напиша , дори мога и да го постна ..
![]()
Хайде да направим такаПървоначално написано от daka7a
Аз имам много да си уча, но ще ти помогна. Напиши есето и го публикувай тук.Аз ще го прочета, ако има нужда от редакции,ще ти кажа какво да оправиш и ако има нужда от добавяне, ще добавя оше някои мисли.Съгласен?
Мисля, че така ще се улесни задачата ти.Хайде,пиши и утре ще видим какво си измислил.Успех.