- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Оценявате ли факта, че живеете в България?
Не.
При първа възможност се изнасям (отново).
На мен пък ми е трудно да си представя да живея някъде другадеНе бих издържала дълго 'в странство'...
![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Защо вече не оценяваш този факт?Първоначално написано от Tokio_Hotelkata
През последните години имах възможност много да пътувам...
Да общувам с различни хора...Да видя света....
България е нещото което винаги ще е в сърцето ми...Няма вечно да е лошо положението , стига да направим нещо по въпроса...
Моя живот се обърна в такава посока , че в идните години ще трябва да замина от България...Просто трябва възможност за реализация , която в България няма...Това е лошата истина....
Не можеш да си в България и да направиш пари , без да убиваш хора...Затова аз поне не мога да остана - искам да постигна нещо в тоя живот , мамка му!
Но България е родината...Винаги когато самолета каца , усещам един трепет...Една еуфория ... Една радост , че отново съм на родна земя...
На Айфеловата кула примерно,когато успях се кача до 3-тия етаж , първо си помислих , колко красив изглежда Париж...След това си помислих , колко несравнимо по-красива е България..Нашата уникална природа..И нашия уникален разхайтен шивот...
Лятото пътувах до Родопите - красота от край до край...НО!
Снимките говорят....Красотата и ... боклука...
http://img514.imageshack.us/my.php?i...sci0112dk1.jpg (тва е Дядо ми да :Р )
Не посмях да заснема на какво ДЕЙСТВИТЕЛНО прилича околността...Боклуци навсякъде..Летящи пликове по пътя...
Държавата ни е прекрасна но ние я съсипваме....
Но винаги ще обичам България!
и аз съм такаПървоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
![]()
Неподходящ размер на снимка в подпис!
Ходила съм в много странни от Европа да там живеят по добре от нас признавам си .Признавам че държавата ни е мизерна и невиждам как ще се оправи скоропризнавам че искам да живея в чужбина като порасна.Но въпреки всичко отценявам че съм родена в България защото я обичам имаме красива природа(жалка че повочето гледаМЕ чуждото а не наслждаваме на нашето) имаме много честни и добри хора дори вече да се броят на пръсти самодето трябвна да се оправим и да политиците да спрат да взимат от заплатите на хората.
бил съм и в чужбина доста (даже не съм роден в България между другото) обаче тука си ми харесва най-много - всичко си е мило тук- дупките по улиците, бездомните кучета, лудницата всеки божи ден, хаоса, корупциятаабе и в германия има дупки по пътя, ама друсат по-гадно, наще са по-хубави ... така да знаете!
и бих отишъл в чужбина само ако има възможност да спечеля пари и после да си ги харча тук.
Ми да,оценявам го.Преди година братовчедка ми спечелиха зелена карта и заминаха със леля и вуйчо в Америка.Тогава аз съжелявах,че живея в България и исках да съм в Амирика,защото много обичам братовчедка си.И просто много съжелявах,че живея в България.Но сега се радвам,че живея именно тук,защото тук са всичките ми приятели.Когато си говорим по скайп с братовчедка ми тя казва,че има приятелки,но не излизат така,и няма компания каквато имаше в България.И чак тогава осъзнах,че трябва да съм щастлива от факта,че вижея тук,защото тук са роднините ми,приятелите ми и съм щастлива,че съм при тях и ,че не ми се налага да съм самотна и тепърва да си търся приятели.
Аз се гордея, че съм българка, гордея се с миналото на народа си и мисля, че тук ми е мястото. Не съм ходила в чужбина, но не смятам че бих могла да свикна с манталитета на чужденците. Също така, не мисля, че Запада е Рая. Всички знаем и сме усетили парадоксите и мизерията около нас, но никой нищо не прави за да променим това, а точно това е проблема. Защото каквото си надробим, това ще си сърбаме. И ако всички заминем в чужбина, кои ще остане тук и какво ще стане с България?!
Пък и според мен (не, че мога да говоря от личен опит, както казах) ние всички ще си останем българи, ако не в сърцата си, то поне в очите на чуйденците.
Без свинщина няма купон бе, човече
за т'ва ще я правим с пълен замах,
какво от това, че купонът отече
та ние сега сме напушени в смях.
аз мисля че само човек които е излизал в чужбина и то не по негов избор а заради обстоятелствата , само той може наистина да каже и да се гордее че е българин! аз се гордея че съм българка , но ми помогна факта че за няколко гониди живях в чужбина и видях и разбрах колко е гадно да си далеч от родината си...![]()
НяМаМ нИщО оБщО...:P ~ http://kalmaks.myminicity.com/
Не не искам да живея в България поне на този етап.Тук е пълна мизерия писна ми!!!!България е страшно хубава страна просто всичко хубаво на този свят е събрано тук,но никой не оценява това,някакви пълни п*дераси ни управляват всеки се чуди как да прецака другият.България е супер място за тези който имат кинти е аз нямам и затова при първа възможност бих се махнал от тук !
Първоначално написано от AnincetoSexy
Радвам се![]()
I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.
Отрицателните аспекти на "държавата" България май са много повече от положителните. Който е живял дълго време навън и не е лицемер ще потвърди моето мнение. Българите в България преживяват на границата на физическото оцеляване, докато западняците се радват на живота. Мнението ми е, че място за сравнение няма. И за капак, върховната българска наглост - ние сме най-умни, нашите жени са най-красиви, нашата природа е най-хубава, тук е събрано всичко най-хубаво и т.н. плоски илюзии за тъпаци...
Между другото това е и целта на пастирите на това овче стадо - да разпуснат овцете по Европа да зобят по техните сочни ливади и после да ги дочакат и да ги издоят и да им вземят те млякото.
Оценявам го , оценявам красотата на природата ни , но и съм наясно с факта , че по-добро бъдеще бих имала в чужбина , въпреки това съм си някак националист и не смятам да уча в друга страна , каквото и да става![]()
Не виждам какво имам да оценявям на факта изобщо.![]()
Изобщо не ми е зле далеч от родината, хич даже. Атмосферата тук е на светлинни години от тази в БГ! Така искам да живея!
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Като ти е толкова добре там, какво правиш в този форум, няма ли австрииски тийнпроблем? Потърси - може пък да е на светлинни години от този...
АЗ не съм казала нищо за форума, а за България и прибирането ми там! А и във форума пиша от сума време!
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Няма по - грозно нещо от емигрант, които говори против родината си...
АЗ не говоря нищо против родината си, нищо против красотата й, морето планината...Дори две австрийки ми бяха на гости това лято и пътувахме из БГ 2 седмици и им показах най-хубавата страна на БГ, тук ако някой не знае къде е БГ веднага му дръпвам една лекция и веднага му става ясно! Аз говоря против държавата, против управлението, против мизерията, простотията!
Значи не си се изразила коректноПървоначално написано от leti_cherry
![]()
Първоначално написано от Fuckin'Hostile
Прав си.
Разбира се държавата ни е прекрасно.Морето планините и всички красоти.Но политиката и мизерията ужассс
Не, даже се чудя защо са ме прокълнали така.
Бахти тъпия ник имам