Цитирай Първоначално написано от machoka
Цитирай Първоначално написано от mo6no
А сега сериозно - Почти всеки се определя като стойностен човек, но повечето не са такива. Самият аз...незнам може би да. Твърде сме млади, за да се определяме като такива.
Само да вметна, че 'стойността' на даден човек не се определя по възрастта му. От момента, в който човек самосъзрее и започне да се възприема като личност, формира основната плоча на моралната си и етична къща /ако мога така да се изразя/ - от този момент нататък той придобива някаква 'стойност' като личност.
Тази стойност, която се формира при съзряване на личността е само "зародиша" на истинската ценност и стойност на един човек. Никой не може да нарече себе си пълноценен и стойностен без да е минал определен житейски път и да се е сблъскал с проблемите на живота. Когато човек осъзнае това, което е е минал и е оставил след себе си, чак тогава може да се определи дали е бил стойностен и е допринесъл с нещо на някого или на нещо... Не мисля, че сега някой от този форум може да се нарече стойностен.. не и в този смисъл, в който аз го тълкувам.