- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- какво значи да обичаш някого
?![]()
Какво означава да мразя някого???![]()
глупаф въпрос...![]()
Сънувай,ако ще живееш вечно,живей,ако ще умираш днес!
моля ви отговорете ми![]()
...
Този пост ми харесва.Напълно съм съгласна.Първоначално написано от jeditte
мм така е!Разлика м/у това да обичаш и да си влюбен има и тя не е никак малка.Според мен и от моите впечатления и преживявания мога да твърдя,че това да обичаш някого може да осмисли целият ти живот,това е най-прекрасното ,което може да се случи на един човек,да обичаш и да бъдеш обичан,от това по-красиво нещо няма!...
f@nt@zi@
podkrepqm te izcqlo...otgovorut ti e mnogo izcherpvatelen i se prepokriva s moeto mnenie..Първоначално написано от jeditte
да обичаш значи да се жертваш за човека до себе си, да му даваш всичко от сърцето си и да дишаш, защото той е до теб! по-добре и да искам не мога да го обясня![]()
Добре написано...jeditte подкрепям теСмея да отбележа,че има разлика между това да си влюбен и това да обичаш...Когато си влюбен си склонен да идеализираш човека, искаш го за себе си,мислиш само и единстено за него,сънуваш го...Стига ти един поглед от него за да се почустваш щастлив.Летиш в облаците, мечтаеш,в еуфория си,всичко е по-различно около теб,имаш повече енергия...После с времето нещата улягат,хората се опознават,"изтрезняват" малко и ако наистина не е било просто увлечение(заради външност или фалшива представа за другия)тогава вече идва обичта.Когато обичаш си готов на всичко за този човек, готов си да се откажеш от своите планове и мечти заради него, искаш той да е щастлив.Дори и той да не те обича,ти искаш той да е щастлив. Ако го обичаш,можеш да простиш всичко,да забравиш всичко.Дори да го оставиш,ако без теб ще е по-шастлив.Любовта е преди всичко саможертва.Да определено боли,но това е истината.Когато сме готови да пренебрегнем себе си заради друг-значи наистина го обичаме.А ако поставяме себе си и своите чуства на първо място-може би е просто увлечение.Пак казвам-такава обич идва с времето,когато хората се опознаят като характери.Моят човек ме обича точно с тази самоотвержена любов за която ви говоря,знам че не го заслужавам,но той е моята сбъдната мечта.Той ме научи какво значи да обичаш истински.
А що се отнася до въпроса с омразата-не мога да отговоря,понеже не съм изпитвала такива емоции,много хора не харесвам,но не ги и мразя.
Ако мразиш някого истински ще искаш смъртта му или най-малкото да страда много психически,емоционално или физически.Поне аз така смятам.
А пък doky ... селяндурка ще викаш на някой др!Нито знаеш причината заради която съм написала това,нито ще я разбереш!
Сънувай,ако ще живееш вечно,живей,ако ще умираш днес!
izobshto ne e glupav !!Първоначално написано от The`G_i_r_l
malcina mogat da kajat kakvo naistina e lubov i kakvo znachi da obichash
много благодаря на всички!![]()
Код:какво значи да обичаш някого
незнам
Съгласна съм.Първоначално написано от jeditte
Аз сЪм кУкЛиЧкаТа,кояТо нЕ моЖеш дА сВалИш!Аз сЪм пЕрФекТнаТа,с коЯт0 дрУгиТе Ще сРавНиШ! ТвоЯта МаЦка оТ мЕн тЕ пАзИ,щ0т оТ заВисТ в КраКаТа мИ лАзИ!
Няма какво повече да се добави според мен, това беше абсолютно точно и изчерпателно.Първоначално написано от jeditte
Не е глупав понеже доста хора изричат думата "Обичам те" без да са вникнали в нейния смисъл и да са приценили дали наистина обичат тоя човек.Първоначално написано от The`G_i_r_l
А да обичаш някого за мене е .. да не можеш без него. До толкова да си свикнала с всичко негово. Да е ангел в твоите очи.. Винаги по-добър от останалите. И най-важното може би : Да си готова да направиш всичко или почти всичко за него.
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
И както споменаха вече любовта и обичта за две различни чувства. Много ама много хора ги бъркат.. Тия които не са усетили разликата. Т.е. не са обичали.Първоначално написано от No_LiMiTe^f
Ще дам пример... Имаше един период е който както приятеля ми така и аз си мислехме, че вече всичко се е изчерпало ала-бала... но минахме тоя период и сега сме щастливи и .. всичко върви много добре.
Обичаме се.
Любовта си е минала.
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Напълно съм съласна, защото именно така се чувствамПървоначално написано от Crazy`Witch
![]()
Once you lose yourself you have two options - to find the person you used to be or to lose that person completely...