Цитирай Първоначално написано от Jenninka
Цитирай Първоначално написано от krem4et0
Това не е вярно-първата опаковка противозачатъчни се пие от първият ден на менструалното кървене,пие се 21 дни,прави се 7 дни пауза и се пие следващата.Тя се започва дори,ако менструацията не е завършила.
Kato hodih na genekolog ,toi mi kaza da gi piq 21dni,sled tva se predpolaga 4e 7dni ima pauza ,v koqto trqbva da mi doide i sled tezi 7dni pauza nova opakovka 21dni.nqma logika da se piqt po vreme na menstruaciqta,zashtoto taka ili ina4e togava ne se pravi seks(ili pone taka se vodi).
Става дума за първата опаковка-тя се пие така,за да попречи не следващата овулация,т.е.да не узрее яйцеклетката изобщо. после се пие 21 дни,7 дни пауза и пак се пие-няма значение на кой ден на цикъла ти е-пиеш ги минат ли 7 дни. Иначе логиката е друга-когато се пиях противозачатъчни не се образува яйцеклетка и няма овулация. хапчетата се спират,нивото на хормони в организмът намалява и предизвиква кръвотечение. целта му е да изхвърли част от маточната стена,която през това време е набъбнала,за да пиеме зиготата.При пропуск обаче на 1 хапче-овулация може да настъпи и да има бебе.И пак казвам-не ме мързи да пиша-ще препиша цялата листовка ако трябва,ама нужно ли е,след като я има във всяка опаковка?