Първоначално написано от
Th3WildAng3l
Пиша тази тема, не защото съм объркана и не знам какво да правя, а защото не знам как да постъпя възможно най-правилно.
Ето и за какво става въпрос. Бившето ми гадже беше женкар. С него бяхме първо приятели, а после имахме връзка. Нищо сериозно - 1 месец сме ходили, но връзката ни беше страшно бурна. И накрая скъсахме, защото той пожела така. Аз продължих напред. Месец след като се разделихме тръгнхах с друго момче. Мислех си, че и той е продължил напред, но той продължаваше да ме търси. Накрая седмица след като започнах новата си връзка, случайно се засяках с бившия си в едно кафене, при което той искаше да се съберем отново. При което аз го попитах "Защо?" и той отговори "Защото когато бях с теб ми беше много приятно и реших, че искам да се променя." Тези думи направо ме разтърсиха тотално.
И какво е положението в момента: ходя със сегашното си гадже, приятно ми е с него, харесвам го, но не го обичам (ходим от няколко седмици); същевременно мисля за бившото си гадже и предложението му, но не мога да се върна при него, защото имам достойнство, защото той каза "Край" и след това ме ... нарани. А аз не мога така ... не мога да бъда с някой и да си мисля за друг. Трябва ми време да се отърся напълно от връзката ми с бившия, затова искам да скъсам с настоящето ми гадже, но не знам дали това е най-правилното решение. Фактически мога да продължа да съм с него и постепенно да спра да мисля за бившия си, но по този начин залъгвам и двама ни, без той да знае. Мога и да скъсам с него, но не знам дали няма да му стане кофти, а аз не искам да му е кофти заради мене.
Кое според вас е по-правилно?