Цитирай Първоначално написано от olive_oil
Цитирай Първоначално написано от Разтревожен
Здравейте,
с приятелката ми правихме секс 1-2 дни преди датата,в която трябва да й дойде.Държа да отбележа,че само 5 мин го правехме без презерватив после го сложих и не съм свършвал в нея,но въпреки всичко вече й закъснява с 4 дни и е адски притеснена и аз също въпреки че знам че преди менструация е почти невъзможно да се забременее,а и не съм свършвал в нея.
Незнам какво да я посъветвам,вие какво ще кажете по въпроса.
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЧЕ ПОВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ!!!ВЕРОЯТНОСТТА ОТ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ Е РАЗЛИЧНА В РАЗЛИЧНИТЕ ДНИ НА МЕСЕЧНИЯ ЦИКЪЛ НА ЖЕНАТА,НО ПО ВСЯКО ВРЕМЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАБРЕМЕНЕЕ!!!нЯКОЙ ДА ПИТА КАКВО Е МЕСЕЧЕН ЦИКЪЛ???
А ПРЕДИ ДА СВЪРШИШ,ОНОВА ДЕТО ГО ИМАШ ДОЛУ ОТДЕЛЯ ЕДНА ТЕЧНОСТ,В КОЯТО ИМА СПЕРМАТОЗОИДИ,СОРИ АКО СЪМ БИЛА ГРУБА И ДАНО ПРИЯТЕЛКАТА ТИ ДА НЕ Е БРЕМЕННА
А ти биология учила ли си?Знаеш ли,че по време на целия цикъл,който по принцип е 28 дни се отделя една -единствена яйцеклетка,която е жизнеспособна 6-24 ЧАСА!Самото оплождане става единствено в този ден,в който има яйцеклетка.Предходните 3-4 дни също са опасни,защото сперматозоидчетата живеят толкова някъде.Останалото време не може да се забременее,особено след настъпване на овулацията. И за да не съм голословна цитирам учебникът си по биология за 8-ми клас:"При узряването яйцеклетката увеличава размерите си и се обгражда от няколко слоя изхранващи клетки,при което се образува мехурче,изпълнено с течност.Пукването на зрелия фоликул и отделянето на яйцеклетката се нарича овулация.На мястото на пукнатото мехурче се развива т,нар жълто тяло. в него има хормон,който помага за развитието на матката и на плода........Оплождането е процес на сливане на яйцеклетката със сперматозоид. При контакт във ВЪТРЕШНИТЕ полови органи на жената попадат голямо количество сперматозоиди,които се движат и достигат маточната тръба.в нея в периода на овулация се намира яйцеклетката. Периодът,през който яйцеклетката е жизнеспособна и МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПЛОДЕНА Е КРАТЪК-(от 6 до 24 часа след овулация),докато сперматозоидите запазват способността си да оплождат по-дълго време(от 3 до 5 денонощия)".