MiRaCuLiX.bb-Отново пишеш простотии. Дориан прави 1-2 серия до отказ, а не 1 повторение. Освен това при едно повторение хипертрофията е миофибриларна, при което увеличаването на мускулната маса се постига много по-трудно от саркоплазмената хиретрофия. Всички легаджии имали солидни гърди, а я ги сравни с културист. Няма въобще място за сравнение. С 8-10 повторения и кръвния ток е по-силен, тоест напомпването е по-голямо. А и какъв пример даваш с Дориан. Знаеш ли по времето на Метцер кво са праили със стероидите... Тая тренировка не е за нормално трениращи хора.
Дориан прави една серия..като разчита на едно 2 форсирани повторения за да изцеди мускулите си..за какво да се сравняват легаджиите и културистите?Това са различни неща..но във всеки случай легажиите имат по масивни гръдни мускули и раменни...но културистите ги превъзхождат защото техните са изчистени и нафибренидокато за силовия спортист не е важен релефа а силата респективно масата..и точно миофибриларната хипертрофия е деиствителния мускулен растеж...който се постига при тренировки с големи тежести...респективно с малко повторения...а цитоплазмената хипертрофия представлява увеличаване на течната среда на мускулната клетка...поправи ме ако греша....освен това цитоплазмената хипертрофия се постига с голям брой повторения...>8-10...а и кръвния поток с какво помага ..самото напомпване с какво е толкова важно освен за доставката на кислород...все пак важно е колко ще натовариш и увредиш мускулите отколкото това дали ще се изпомпаш на макс...а точно по времето на Ментцер и Арнолд стероидите далеч не са били развити така както днес и се е разчитало предимно на здравото хранене и добавките....но както и да е аз и без това не използвам този вариант с малкото повторения...аз също правя 8 до 10 защото мисля ...това е най-удачния хибрид за постигане на сила,маса и релеф едновременно....а и това за травмите е вярно.....но иначе защо да е необходимо да взимаш стероиди за да правиш подобни максимално натоварващи тренировки,след като и правилното хранене и стречинг е достатъчно според мен...