- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- След кратко боледуване почина змс Стоян Орманджиев
След кратко боледуване на 86 години почина заслужилия треньор и заслужил майстор на спорта змс Стоян Орманджиев.
Ръководството на ПФК ЦСКА и всички служители на клуба са дълбоко потресени от непрежалимата загуба на един от най-големите треньори и дейци на ЦСКА и България.
Стоян Орманджиев е ръководил българския олимпийски футболен отбор на игрите в Хелзинки (1952), Мелбърн (1956) - със спечелване на бронзов медал, и в Рим (1960).
Орманджиев е бил старши-треньор на ЦСКА (1965-1969) като е завоювал две шампионски титли и два пъти Купата на Съветската армия. Ръководи тима на ЦСКА през 1967 г. в трите епични мача срещу Интер (Италия) и на полуфинала утвърждава името на ЦСКА като европейска футболна сила.
От името на България през 1953 г. в Женева подписва протокола за учредяването на УЕФА и с това нашата страна става учредителка на европейската централа.
Стоян Орманджиев е организатор и учредител на първата държавна треньорска школа по футбол. Под негово ръководство националният ни тим е изиграл 76 официални международни мача.
Ръководството на ПФК ЦСКА, отборът на армейците начело със старши треньорът Пламен Марков, администрацията на клуба и екипът на cska.bg - изказват дълбоките си съболезнования към близките на Стоян Орманджиев.
Завинаги оставаш в нашите сърца!
Почивай в мир!
Източник : www.cska.bg
![]()
Поклон пред светлата му памет.
САМО ЦСКА!
Now is your time to die
We've gathered here to say goodbye
No more you'll cry
No reason left for you to fight
Feel pain no more
Emotions never felt before
Where do we go, we go she'll never know
Баси..почина точно в деня когато индийците купиха ЦСКА![]()
Лека му пръст.
leka my prust!!!
samo CSKA!
"Тялото ми е моят дневник,а татуировките ми са неговите страници"-Джони Деп
Почина един от най-доказалите се български футболни треньори![]()
Дълбок поклон пред светлата му пмает![]()
"Това,което не ме убива,ме прави по-силен"-Фридрих Ницше
ПОЧИВАЙ В МИР!