- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- ПРоблем, Спешно!
Постинор НЕ Е ВИТАМИН4Е !![]()
Ама като се е празнил вътре по-добре е да ги взимате хап4етата 4е ина4е то ше са нерви, притеснения... Аз ако съм на ваше място ше ги пия, няма как. Оба4е мислете бе хора...![]()
Вижте какво, и аз по принцип съм страашно против постинора! Винаги съм била против и много рядко съм препоръчвала на някого да пие тая конска доза хормони. Но в техния случай положението е маалко по-различно. Той е свършил в нея. Което е най-лошото. Ако не беше свършвал, няма нужда от постинор. Или пък ако беше свършил, но на нея щеше да й дойде след някои и друг ден. В такива случаи няма нужда от постинор. Но на нея й е било последния ден от менструацията. Т.е. ако евентуално има 7-дневна менструация, те са го правили на 7-8 ден от цикъла й. А сперматозоидите могат да живеят до около 5 дни (тук не съм абсолютно сигурна, извинете ме ако греша, но някъде толкова бяха) в нея. Та ако овулацията й настъпи на 12-13 ден от цикъла й, което е напълно възможно, особено при по-кратък цикъл, то вероятността да забременее е доста голяма! Затова тук е почти задължително да пие постинор. А за напред каквото и да става не свършвайте в приятелките си. Кондомите много се късат и стават големи гафове. Така че за всеки случай, не свършвайте в приятелките си, дори и да сте с кондом. А ако имате по-сериозни приятели, помислете за хапчета. По-сигурни са от презервативите.
HardC0re and BDSM forever![]()
![]()
А я аз да ви питам тука в тая тема 4е да не пускам нова - тези от вас които пият противозачатъ4ни забелязвали ли са някои от страни4ните ефекти да им се появяват или те се появяват рядко?! 6тот аз до сега се с презервативи съм го правила но както казаха те се късат редовно (айде не редовно, но се късат) а хап4етата ако си ги пие6 редовно си е ОК. Но страни4ните ефекти ме притесняват. Освен това дали тези противоза4атъ4ни са достатъ4но сигурни ако прави6 секс в дните в които си в овулация или тогава е добре да слага6 презерватив? Сори 4е така питам не по темата...
Мила, аз ги пия вече 1 година и странични ефекти не съм забелязвала. Не съм напълняла нито килограм. И нищо ми няма, абсолютно. Единственият страничен ефект беше 1-вия месец ми се появиха няколко капки кръв на бельото, в периода, в който ги пиех. Това е напълно нормално. Пише си го и в листовката. Оттам нататък нямам никакви проблеми. Цикълът ми е напълно редовен. Точно на 28 дни. В точен час даже ми идва. Тече ми само 4 дни, а преди беше 7. Нямам вече менструални болки.Първоначално написано от SINDEL
Противозачатъчните още ги наричат инхибитори на овулацията. Т.е. когато пиеш противозачатъчни, ти нямаш овулация. И не можеш да забременееш, дори той редовно да свършва в теб. Също така, за още по-голяма ефективност, лигавицата на матката не набъбва достатъчно и яйцеклетката, дори и да бъде оплодена по някаква невероятна случайност, тя не може да се вгнезди в лигавицата на матката и ти не можеш да забременееш. Освен това, те сгъстяват влагалищния секрет. Той запушва отвора на шийката на матката и сперматозоидите не могат да проникнат. Та при наличието на тези 3 неща ти практически е невъзможно да забременееш. Противозачатъчните имат най-висок процент на сигурност (след стерилизацията, разбирасе). Само 1-2 на 1000 жени годишно забременяват. Тоест процентът е 0,1. А при презервативите 10-20 на 1000 жени годишно забременяват. Тоест доста по-нисък процент на сигурност.
През цялото време ти си защитена. Дори през 7-те дни от месеца, в които ти не ги пиеш, пак си защитена.
Днешните противозачатъчни съдържат пренебрежимо малко хормони. Ако досега са съдържали много хормони и са давали странични ефекти, то вече не е така. Подходящи са за използване от млади момичета. Има най-различни марки... Логест, Ясмин, Линдинет.. и мн други. Повечето момичета, като че ли предпочитат логест, но то си зависи от човека.
![]()
И как беше казал баце Гецо от Бросарци,"Я на жените не вервам!Оно кърви 5 дена у месеца,па а още живо,па мене нема а излъже"...![]()
Това като малко ирония към 80% от темите,в които се говори за кървища,кат че ли ше колиме кокошка...И кък викаше бай Мишо-"От толко реклама на превръзки,оно и на мене че долаза..."![]()
![]()
![]()
Много мерси за отговора ChianaОпределено ми се струва 4е има смисъл да мина на такива хап4ета при положение 4е съм с един и същ 4овек от дълго време и засега не мисля да го сменям
Пък и щом казваш 4е страни4ните ефекти са супер изклю4ение и 4е дори може да не се проявят... Аз дори съм 4увала от приятелки 4е като са запо4нали да взимат противоза4атъ4ни дори имало някакви положителни ефекти върху организма. От сорта на из4истване на кожата или им се отразява добре върху косата и ноктите примерно. Не знам доколко е вярно, но самата мисъл 4е 6те ти регулират цикъла до то4е 4ас и 4е ще ти намалее (тъй като моят е 5-6 дни но е ужасно тежък) супер много ме изкушава. Предполагам оба4е преди това трябва да минеш през гинеколог или поне ли4ен лекар?
Мила, да, вярно е. Някои противозачатъчни се изписват точно заради регулиране на цикъла и такива проблеми. Не мога да ти кажа за това дали се изчиства кожата, но аз по принцип нямам кожни проблеми, така че не мога да коментирам. Но съм чувала, че имат и такова действие. Също така намаляват риска от някои видове рак (на шийката на матката ли беше и аз не помня точно.. ) Добре би било да се консултираш с гинеколог. Аз точно на преглед не съм ходила, но се обадих по телефона на една позната гинеколожка и тя ми каза какви да пия. Не ме е питала нещо конкретно, освен дали имам някакви проблеми с цикъла, хормонални и т.н. Та това е всичко.
А щом имаш сериозен приятел, това е най-добрият вариант. Ако имаш още въпроси пиши на лична, ще ти помогна с каквото мога.
![]()
mi nz ama susu sogurnos 6te e po-dobre da se predpazite za VSEKI slu4ai