- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Moderated by W.I.M.: Моето мнение за смисъла на живота !
Тази тема идва веднаго след, като прочетох "Самокритика и девалвацията на съвременната младеж". Е тук е мястото да споделите смисъла на живота. А това е много подходящо място за темата, понеже винаги свързваме животта с любовта. Ето какъв е за мен смисъл ана животта: смисълът е да се влюбиш, да изгубиш и да продължиш да търсиш. Да работиш нещо, защото ти доставя удоволствие, а не защото печелиш много. Да намираш нови приятели и да се сближаваш повече със старите. Да сбъднеш мечтите си или поне част от тях. Да минаваш по нови пътища и да преоткриваш света. Да не бъдеш просто сянка, а да направиш нещо значимо, ако не за света, за околните. Да бъдеш запомнен.
Еми вие сте.
§§ Модерирано от I don't know who I am §§
§§ точка(и) 1,7 ! §§
смисъла на живота е любовта, тя е и опората и подкрепата, тя е и сълзите и щастието. смисъла на живота са мечтите, те са и нереални, и осъществими, те са представата към която се стремим. смисъла на живота е победана над долното и низкото, над жестокостта на съдбата, над позорното прекланяне на глава... живота е всичко това и още много...
Колко е трудно.Плащаш с толкова много болка и мъка за щастието,което изживяваш,намирайки се между това което е,което искаш и което ще бъде,продължавайки да крадеш незабравими мигове. А не трябва и да грешиш,достатъчно си грешил,за да допускаш пак да страдаш,да бъдеш наранен,да те боли.Безумно ти е трудно да си тръгваш,когато много ти се иска да останеш и да се връщаш отново и отново,да живееш само с настоящето,без да има утре.Странно е,но е така.Разкъсан си от тези,които обичаш,от щастието и неописуемата болка.Не физическата, а онази другата,раздробявайки душата ти на малки късчета
For it was not into my ear you whispered,but into my heart!It was not my lips to kissed,but my soul!!!
Със всички останали неща,които каза съмч съгласна,но не и с първото.Защо трябва да загубиш любовта?Ако после просто не можеш да търсиш и искаш да си само с този човек и не можеш да си с друг?
Смисъла на живота според мен е най-вече любовта,това е най-важното(поне за мен).Да бъдеш полезен за себе си и за близките ти хора,защото да направиш близък човек щастлив прави теб самия два пъти по-щастливНай-важното при мечтите според мен са не самите те,а пътят,по който се достигат(това го прочетох някъде и осъзнах,че всъщност е истината).
За мен определено не е любовта.
Може би да станеш от човек -> личност.![]()
Skip всичко след заглавието. Чули, недочули нещо и вече готови за писане на простотиите...
За мене живота е напълно безсмислен, може би защото съм атеистка,
не вярвам в митове и легенди. Нищо няма смисъл, защото така и така и пак умираш. Са ше кажете, е да ама нали си направил нещо все пак, да де, и кво от това? Аз моя ги живея, заради тия които обичам, и тия които бих наранила, ако евентуално се самоубия, ако ги нямаше отдавна щях да съм го сторила. Хаха и не съм отчаяна, самосъжаляващата се емо, просто така стоят нещата за мен, и съм ги приела вече, въпреки че понякога ми се иска да не беше така...
Give me your best shot motherfucker!
смисъла на живота е да намериш смисъл, т.е. да има за какво да живейш. поне за мен, де.