- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- komunizma i bol6evikite
kakvo mislite za tova upravlenie (komunizma) ? I kakvo vi e mnenieto za bol6evikite? Kakvi spored vas sa polojitelnite i otricatelnite im strani?
Първоначално написано от Анонимко
ами това е било в Русия ами какво да мисля деда знам
Самата идея Комунизъм на Маркс и Енгелс е една утопия.
Псевдо-комунизмът,който е бил на власт в СССР и в някои други страни като Китай и България не е добър режим. Когато няма свобода на словото,когато се тероризират гражданите значи режима не е добър. Специално в България положението сега е такова главно,заради комунизма. И може би още 30 години няма да се оправим. А минаха повече от 15,откакто режима уж падна.
за мен комунистите са най-големите злодеи в историята (като изключим инквизицията). хитлер е бил благороден в сравнение със сталин. хитлер може да е убивал чужди, а сталин е отговорен за смъртта на милиони - от своите.
самата идея която седи зад комунизма е много, много тъпо замислена. не е възможно хората да са равни, защото те НЕ ТРЯБВА да са равни. някои се отличават с амбиция, трудолюбие и мозък, и те трябва да властват над оставащата маса. не може собствеността да е обща - всеки трябва да притежава колкото е заслужил. дори и със техните по-умерени събратя социалистите не мога да се съглася: те твърдят че работят за увеличаване на пенсии, на заплати на държавни служители. но парите за увеличението откъде ще дойдат когато ги няма? ако се бръкне в някое друго перо на бюджета, това ще донесе нестабилност.
за тоталитарната им диктатура няма какво да говоря: никой няма право да се меси в личния живот на човек и да му диктува какво да мисли.
Много точно.Първоначално написано от Lake_bodom
И ми е много чудно как някакви позьорчета,дори тук във форума,подкрепят комунистите и им се радват. За 50 години комунистите съсипаха повече България,отколкото турците за 500...
Има си и положителни и отрицателни страни (както всяко нещо)
Харесва ми това, че при комунизма цялата собственост би била притежавана от общността и всички хора биха имали равен обществен и икономически статус. Цел на комунизма е безкласовото общество.
Да, но една е била целта, а съвсем друго е станало..
Стремейки се до такава степен да създадат такъв ред, комунистите само могат да подклаждат граждански войни.
Естествено, че всеки човек би искал свобода на словото (най-малкото), а
освен това има хора с повече амбиции и възможности, които имат заслужено право да са над останалите. Такова приравняване естествено не би се харесало на много хора и това е една от главите причини за този провал на строя...
Skateboarding to me means freedom, an outlet for any sort of stress and responsibilities. It's my way of expressing myself...
Другото което е един професор и един чистач са получавали еднакви заплати,защото нали всички трябва да са равни. А това е нелепо просто.
Да,ама някои са били "по-равни" от другите... Партийните членове,агентите на ДС и така нататък.