- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Kakvi sa
всъщност можеПървоначално написано от Smiley_Girl
![]()
Ми нз,може би си зависи и от човекаПървоначално написано от drawers
I'm your dream,
make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
Sad but true!
http://brutalplanet.19.forumer.com/ - my forum
Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
![]()
![]()
Металче?![]()
Ами добиваш метален отблясък и посивяваш.../най-често, но може и да пожълтееш, зависи от вида на метала/![]()
You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else.
кажи ми пък сега, че си го взел насериозноПървоначално написано от DetE-Idi0t
![]()
Ще изредя само десет признака, тъй като нямам време за повече. Изпитани са! Гарантирани!!!
1-ви признак - научаваш, че по-правилно е да се каже "метълист", а не метАлче.
2-ри признак - някоя по-известна банда от 70-те или 80-те години на миналия век ти влиза под кожата, да речем Джудас, Сабат, Мейдън, Мегадет, У.А.С.П., Металлика, Менъуор, Хеллоуийн, Лед Зепелин, Пърпъл, Ей Си /Ди Си, Рейнбоу, Содъм, Дестръкшън, Ахат.
3-ти признак - осъзнаваш, че Дейв Мъстейн е много по-голям пич от Азис, а Анджела Госсоу има много по-големи цици от Десислава или Камелия.
4-ти признак - усещаш, че адски много те влече всяка вечер да се забиваш в рок дупките в града ти (дай Боже да е София, че тука са бол) и да куфееш.
5-ти признак - осъзнаваш, че най-приятната компания се състои от дългокоси пичове с черни дрехи, а най-яката тема за разговор е дали Даръл Робъртс успешно се справя с партиите на Крис Холмз от първия албум на W.A.S.P. като ги свири на живо или песните звучат съвсем различно.
6-ти признак - осъзнаваш, че втората по якост тема е дали е справедливо Руупе Латвалла да свири сола само в три от песните в последния албум на Бодъм за сметка на Алекси.
7-ти признак - не се спираш да цъкаш с език и да се чудиш как Ози Осбърн винаги успява да вземе най-добрите китаристи за записите на соловите си проекти и спориш с метъл дружките си кои албуми на Ози са най-добри - тези с Ренди Роудс, с Джейк И. Лий или със Закк Уайлд на китарата.
8-ми признак - изравяш старата китара на баба си или си купуваш нова за стотина кинта и започваш да си джаркаш разни работици на гореспоменатите банди.
9-ти признак - срещаш някоя метъл дружка по улицата и веднага се забивате в първата рок дупка да пиете бира и да коментирате как звучат китарите на Деф Лепърд днес в сравнение с ерата на 'Hysteria'.
10-ти признак - като те поканят на чалга купон, отиваш и си носиш CD на Carcass или Death. Пускаш го точно когато другите най-малко очакват, показваш среден пръст и се изнасяш, след това се забиваш в най-близката рок дупка и задължително виждаш някоя метъл дружка, с която започвате спор на тема "Бон Скот или Брайън Джонсън" или "Ози или Дио"...
И Аврил (тя е хеви)Първоначално написано от koalka
![]()
I'm your dream,
make you real
I'm your eyes when you must steal
I'm your pain when you can't feel
Sad but true!
http://brutalplanet.19.forumer.com/ - my forum
vmirisva6 se otkum glavata![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
Напълно съм съгласна. Бтв, за кубинките, които бяха споменати по-горе не съм съгласна. Нещо ви се бъркат понятията пънк, метъл и рок. Ще обясня.Първоначално написано от maldini
МетълРок
Пънк
Или с думи - пънкът е стил на рока, а рокът е хеви метъл.
Но тва не значи че металите се обличат като пункари, рокарите като метъли и т.н.![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Ммммне, не си съвсем права. Понятията са доста широки и може доста да се поспори по тази тема. Като цяло рокът е в основата на тези стилове. Но не можеш да кажеш, че "рокът е хеви метъл". Вярно е, че през 60-те и 70-те за хеви метъл банди са били смятани The Who, The Kinks, Deep Purple или Led Zep, например, но днес понятието "метъл музика" е изменило смисъла си. А рок свирят и банди като Roxette, The Cranberries, R.E.M., Oasis и много много други, но не можем да си кривим душата да ги наричаме метъл нали? Иначе метълът и всичките му разновидности, пънкът и всичките му кръстоски и разновидности, грънджът и кво ли още не, са течения в рок музиката. Рокът е общото понятие тук. Поразрови се малко из интернет, в Уикипедиата много добре е обяснено.Първоначално написано от ErinEverly
![]()
А за Хотел Токио и Линкин Парк - да вярно е, че използват изкривени китари в творчеството си, но това не ги прави метъл банди. Поне не това са били целите им ако питате мен.
...алкохол в кръвта.![]()
Ясно е че не можем. Въпреки че нещо толкова леко като Бон Джови се смята за Софт Метъл. Аз говоря по принцип за рок групите. Винаги има изключения.Първоначално написано от Joey Tempest
Точно пък в Уикипедия пише че сички разновидности на пънка (въпреки че пънкът е антирок), както и грънджът са разновидности на рока (клик тук, за да го видиш) или поне аз така съм разбрала. Просто Грънджа го пише, а и доста разновидности на пунка ги има (не съм много запозната със стила, та незнам дали са всички). Абе незнам, истината се крие някъде посредата![]()
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Tokio Hotel sa grupa gei4eta-ni6to pove4eПървоначално написано от Elektra_x
-Пишката ми е огромна и внимавай да не ти я плесна на лицето, че да не се обезобразиш.To...Накъде повече.