И аз навърших 14 без гадже,но нищо не ми стана Това,че приятелките ти имат,не значи че и ти си длъжна да имаш точно сега.Ти също ще имаш гаджета,спокойно!Ако беше писала,че си на 19-20,а още нямаш(и не си имала) гаджета,щях да реша,че наистина имаш проблем.Но на 14,половината момичета нямат гаджета.Няма да питам "За какво ти е?",защото този въпрос най-много да те издразни.За да станеш гадже с едно момче,вие трябва най-напред да се познавате.После,трябва да прекарвате много време заедно и да ви е приятно това време и след това пламват чувствата между двамата и евентуално ставате гаджета.Поне при мен така се получи.Знам,че има момичета,които стават гаджета с някой почти непознат(от компанията на някоя приятелка например) и късат след седмица,но няма да описвам този вариянт,защото предполагам,че не търсиш едноседмична връзка.Като искаш гадже,сприятели се с повече момчета.Прекарвай време както с момичета,така и с момчета и може някое да прояви интерес.Важно е разбира се и на теб да ти харесва въпросното момче.Освен това казах "може",а не "задължителноще прояви интерес",защото някои момчета без проблем приятем момичета в компанията си,без никакви чувства по-силни от приятелство или симпатия.