- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- За или против теста след 7 клас?
Всеки ден министъра само променя проблема поставен пред всички 7-класници Дали ще е тема или тест а последно и двете Писна ми искам да знам и да престане това променяне!!!
Glasuvah za "Ne mi puka" Tui kato moite izpiti minaha otdavna obache se izdraznih ! Mene mi se skusa zadnika 7-mi klas da ucha po Literatura i Matematika, a segashtnite edno testche i vlizat ili puk az kato bqh 8-mi klas imashe izpit po Angl. veche i toq izpit go premahnali emi tai kato sa pochnali i az kato zavurshvam da nqma maturi be !![]()
И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
i az glasuvah "Ne mi puka",nie ot na6iq vipusk sme qko precakani,i az minah izpit sled 7 kl za da vlqza,a posle sled 8 po angliiski,puk sega nie sme purviq vipusk deto 6e imame maturi,horata s godina po golemi,nqma da durjat maturi a nie da,kakva e taq durjava mi kajeteПървоначално написано от aBeP4eTo
![]()
Koito ne iska kogato moje,nqma da moje kogato iska!!!
to4no taka si e,naistina sme precakani,4e i s teq tapi maturi qko ni precakaha,am dano da si promenqt mnenieto dotogavaПървоначално написано от aBeP4eTo
![]()
![]()
P.S.m/u drugoto i az glasuvah za "ne mi puka"
Celuvai ustnite mi,kojata mi,vsi4ko...Celuvai tam,kadeto znae6,4e obi4am...Celuvai,kolkoto i kakto pojelae6...Umiram s TEB da bada,drugoto go znae6!
е кво...вие дет ся ше кандидатствате още малко искате се отървете от изпити дееба....то квото и да е не е лесно....теста си има предимствата..... нищо че обхваща повече материал..... докато вече съчиненията разсъждения са много по тръдни...там неможеш да научкваш......успех..
![]()
..But why?...
predpoi4itam testve makar i po vsi4ko pone i osven 4e 6e si vuda zvaniata predpo4itam testovete![]()
![]()
Dokato ima balaci 6te ima i tarikati
Абе, по-лесно, според мен, е с тестове...И дано да стане с тестове да им е по-лесно на седмокласниците...
Защото със съчинение е мн. гадно...Незнам как изкарах 5.375 миналата година...
Обаче е мн.гадно така като нищо не се знае...Аз пък сега незнам дали ще имам изпит по английски след 8ми клас...Въпреки че и да имам не ме притеснява, че трябва много да уча... :P
Според мен трябва да има тест, защото все пак до 7-ми клас се учат неща, които човек трябва да знае от обща култура, а учениците и младите хора масово не ги знаятНо не мосля, че трябва да е такъв тест, дето от няколко си избираш верния отговор, а да задедено въпросче, на което се отговаря с едно-две изречения, пък може и с една думичка или цифричка и все пак сам да си измисляш отговора, а не да ти го има даден
И може да ви се стори смешно, обаче аз мисля, че трябва да има и диктовка, която ако не издържиш не вземаш диплома за завършен 7-ми клас. Недопустимо е хора, протендиращи за оценки, добро образование и добре платена работа, да правят елемантарни грешки. Представете си само, аз съм студентка вече 3-та година и имам един колега, който и до ден днешен продължава да прави правописни грешки, оправдавайки се, че до 7-ми клас бил учил в малък град. Е, какво значение има в колко голям град си завършил, правописа е един същ за всички
Ама такива хора не са единици, аз като ви гледам тука, вие масово не знаете кога се пише "о" и кога "у"
Как може да ми пишете "оважение", "кичори" и т.н.
![]()
![]()
Просто без коментар
Да неговорим пък колко много думи, чието значение не знаете, използвате...
![]()
Не се заяждам с теб, просто изразявам мнение, различно от твоето :green:
Домакиня - вкъщи;
дама - в обществото;
курва - в леглото.
Твърдо сам за Тестовете .. много съжалих , че точно с една година съм по напред и тряше да прая глупави испити .. мисля , че щях да се пласирам на много по добро място ако бях кандидаствала с тест..![]()
т. 2, 9
аз тази година ще кандидаствам затова се надявам да е тест,защото даскалките отсега ни подготвят за тестове пак и в сайта на минестерството на образованието е пуснат примерен тест.
Пожелавам късмет на всички ,които ще кандидатстват тази година,както и на себе си![]()
Тя го обичаше,той нея не...
Тя го ревнуваше,той нея не...
Тя го забрави,той нея не!
e,az ve4e sam 8 klas i...ne mi puka dali 6te vi e test..makar4e s test se minava mnogo po lesno,osobeno sled kato ima6 otgovoriteabe dano vi e test,za da ne vi skusat ot u4ene,kakto men me skusaha
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
protiv!!!!ako ima tema po bulg.i izpit po matematika,6te trqbva da se podgotvim samo za 2 predmeta,a ne za 102.i u4itelkata ni po bulgarski ni kaza 4e minaliq put kato imalo test trqbvalo da go izkara6 s 6,00,a s izpitite po bulg i matematika-moje i s 5,00,daje v nqkoi i s 4,50.testa se ocenqva mnogo po lesno,ama po dobre da se spukam ot u4ene po bel i matematika i eventualno po angliiski,otkolkoto po vsi4ko
Любовта е най-висшата степен на омразата
Az pyk sym ot nai-precakanoto pokolenie, koeto imahme test po VSICHKI predmeti, skusahme si zadnicite ot uchene po VSIIIICHKIII predmeti i osven tova hodihme na izpit po literatura i matematika. Sled 8mi klas privetlivo ni ochakvashe oshte 1 testche tozi pyt po angliiski ezik i to ne systaveno ot Ministerstvoto, a ot uchilishteto. Ne, ne si mislete, che za tova beshe po-lesen. Naprotiv! Nikolova (prepodavatelkata po angliiski) se pogriji da e dostatychno truden, che i na popravka da ima (a ostanalite se kefehme na ocenki nad 4.00, koito bqha na 2ma ot nashiq klas - vkl na men , hehe). No izpitite ne svyrshvat do tuk. Kakto nqkoi veche spomenaha ochakvat ni i maturi. Taka, che ako nqkoi trqbva da se oplakva ot izpiti tova sme 87 nabor... (i tezi, koito uchat s nas)
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Аз пък съм набор 86. Ние държахме тест след седми клас и изпит по избор (държиш и по БЕЛ и по математика и си избираш с кой да кандидатстваш).
Ако си мислите ,че теста е нещо гадно , лъжете се, честно. Напротив дори- теста беше шансът на много хора, той се изкарва преспокойно от обща култура, масово имахме шестици.
Така че ако въведат тест, не се корайте и не зубрете много- много, не е болка за умирачка. Оттам може сериозно да се вдигне бала.![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Хехе, аз пък не се оплаквам от изпити. Вярно е, че си държах по литература и математика след 7-ми клас, както и по английски след 8-ми, олеснението при моя випуск на тоя изпит беше, че при нас нямаше диктовка, а устния беше много веселЕ, притесняват ме малко матурите, но има време да мисля и за това, докато дойде моят ред, ще има да се сменят министри и решения.
![]()
Що се отнася конкретно до тоя изпит, разбира се, по принцип не ме бърка, но все пак си имам мнение, което е за оставането на старата система. И скъпа ми, Съни, писмената култура може да се провери точно чрез едно съчинение. Да си призная буквичките "о" и "у" далеч не са ми голямата сила, но все пак се гордея със сравнително добра езикова култура, което не виждам в много ученици днес, а това е просто жалко... Ако не си грамотен на собствения си език, какво може да се каже за теб... просто нямам думи...
И пак ли ще звучи невероятно
за някой, ако някой пак твърди,
че има най-голямото богатство -
един прозорец и безброй звезди![]()
Мен ме касае това,такаче имам мнение.....по точно незнам.
Преди бях за тестовете-няма нужда да учиш тъпата литература,
но тестовете обхващат по-голям материал...такаче може и да не са много лесни...химия.биология,геог афия,история,физика и т.н.Но оценяването е по-честно и обективно!Сега като сигурно ще бъдат тестове..лекичко ме е страх,но нали ще пуснат пробни,така че ще видим!
ПП.Досегашния изпит беше много тъпо иамислен,съчинение-разсъждение във седми клас..написано за отличен.
I'll be your dream,I'll be your wish
I'll be your fantasy.I'll be your hope,
I'll be your love,
be everything that you need.
Estestveno 4e sam protiv tva e palno precakvane....a uj go napraiha za olesnenie imah ambicii za MG-to ama s toq test izglejda 6a se prosta s nego UJAS ISKAM NE6TO PO-LESNI4KO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STA4KAAAAAAA AAAAAAAAAAAaaaa![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
PROTIV SUM![]()
Аз съм си против Едно си е булгарски и математика друго всички предмети от даскалото.Всички се издъниха преди години когато пак беше тест.Ще си скъсаме задниците за цяла подготовка.И толкова пари ще отидат.Няма смисъл Вярно е че е за обща култура но все пак..
и аз отчасти сам на това мнениеПървоначално написано от BaT_GirL
![]()
Тя го обичаше,той нея не...
Тя го ревнуваше,той нея не...
Тя го забрави,той нея не!
за
miscellaneous_370.gif
така...виждам,че е много стара темата,но така и така и сега ще има тестове...
аз съм за!в крайна сметка нещата стоят по друг начин защото тая година тестовете ще са само по бълг.и матем. и...може би ще е по лесно!няма да са по всички предмети...
според мен е по лесно отколкото да учиш толкова теми...![]()
Всеки е в състояние да допусне грешки,
но има хора,които притежават само тази способност.
Според мен пък не само требе тест след 7-ми,но и след 8-ми, 9-и,10-и и 11-и клас. Ей така,за да ви проконтролират. Не искам да ме приемате на нож,но много са ви и сте се разпуснали. Сега аз навремето не съм се заравял в книгите,а от знанията,преподавани ми в училище имам една стабилна обща култура. МАСОВО днес ученици в 10-и клас нямат най-малка обща култура. Да не говорим,че в библиотеките книгите прашасват по лавиците - няма стремеж към ново знание, липсва удоволствието от четенето. Едно "Дискавъри" и "Нейшънъл Джиографик" и тва е! Значи,може хора от този форум,които четат това,да не са в тази група,но нека не се обиждат. В момента съм сигурен,че едно скъпоструващо и подробно изследване ще ни метне в класацията на интелигнетните и знаещи държави с 20-ина места поне! Ей,деца,залягайте над книгите! Не е нужно по цял ден - аз имам 136 IQ и съм чел по 2 часа максимално. Тоест като си дойда в 2 от даскало,обядвам,почивам,уч и в 5 съм свободен. Или обратното - идвам си в 6 от втора смяна (което не е толкова изморително,колкото да си бачкал 10+ часа) и ям за 20 мин,сядам и научавам. Към 9,30 съм готов и излизам да пия по бира с приятели и т.н. И пак съм намирал време за всичко. И имах успех до 10 клас (когато се развалих) 5,75. После не ходех на даскало,смятах го за губене на време,но пък учех вкъщи по 3-4 часа и наваксвах. Верно,че имаше неприятни моменти - ходене по поправки и комисии,но общия ми успех в 10,11 и 12 клас беше 4,85. Еми тва е - даскалото е най-лесната част от живота ви. Сега ще почивате,но и сега ще учите и ще се изграждате.
mm vse mi e taq.. oba4e sum leko protivnqkak vremeto e po malko a i imat osven testovite zada4i da pravqt i sbit prerazkaz.. abe dobre 4e ve4e minah toq put
![]()