Признавам си че не съм много запозната с видовете метъл, но предполагам че това по което лично аз си падам е Black Metal, пак казвам - не съм сигурна! Мразя песните, в които само се "дере" някаква китара през цялото време! Ето някои песнички, които аз харесвам като метъл:
1.3 Doors Down - Here without you; Away from the sun; Behind those eyes
2.Aerosmith - I don`t want to miss a thing
3.Guns`n`Roses - Don`t cry; Knocking on haven`s door, Sweet child o`mine
4.HIM - Gone with the sun; Heartache every moment; Join me (тази бива долу-горе...)
5.Iron Maiden - Fear of the Dark
6.Korn - Alone I Break
7.Limp Bizkit-Behind blue eyes(за тази не знам дали изобщо е метал, но ми харесва)
8.На Metallica - Nothing else matters, One и The Unforgiven са ми любимите
9.Nick Cave & Kylie Minouge - Were The Wild Roses Grow
10.Nightwish - Sleeping Sun, The Carpenter, Nemo, Astral Romance, Tutankhamen, Over the hills and far away, MOONDANCE(СТРАШНА песен ей, мега яко ме надъхва тая!!! ) и мн. др.
11.Evanescence - My Immortal, Bring me to life,
12.Scorpions - Daddy`s Girl, Send me an angel, Wind of change, Still loving you
13.System of A Down - Lonely day, Hypnotize
Това е в общи линии, което слушам аз. Пак казвам - не съм на "ти" със различните му стилове, но това е, което ми допада лично на мен. Аз не мога да ти се налагам поради простата причина, че това си е моя личен вкус! Дадох ти само примери, вече ти можеш ко искаш да изслушаш тези песни, и ако ти харесат сама да избереш какво ще слушаш-било то музика като тази или друга, зависи от теб самата - какъв човек си, много зависи и от настроението ти! Човек сам си определя каква музика ще слуша, така че ти желая успех в избора! Като изслушаш може да се каже по няколко песни от всеки вид метъл, сама ще прецениш кое наистина ти допада! Успех