- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Овулация???
Ето я поредната тъпа тема от неразбираща нищо тийнейджърка...но все пак налисмевтозци форум за да си помагаме...
Та сега да ви питам как се изчислява кога си в период на овулация?
Колко дни трае тази овулация ? И колко дни преди и след нея е препоръчително да неправиш секс ?
Seks moje6 da si pravi6 kogato ti skimne,no estesveno s predpazni sredstvaПървоначално написано от tenisistkata
I nqma takova ne6to kato gratisen period-"ami sega nesam v ovulaciq i moga da pravq seks bez da se predpazvam"Nqma takova ne6to..
![]()
Овулацията се пада някъде между 12-17 ден от месе4ния ти цикъл като при всеки е разли4но
Трае само един ден и тогава яйцеклетката ти е годна за оплождане
Препоръ4ително е поне 4-5 дена преди и няколко дена след датата ти на овулация да не правиш секс без предпазни мерки, защото сперматозоидите, попаднали във влагалището ти, живеят поне 3-4 дена и може да стане гаф4е . Помогнах ли?
![]()
Робинята на Quench
Abe ne e ba6 taka.Kajimi kato e na 12-17 den kak ponqkoga ovulaciqta ti se pada zaedno s otpada4noto te4enie ......Първоначално написано от SINDEL
![]()
Абе при всеки си е разли4но ама тва някво по-разпространено такова определение.
Аз на тея глупости така или ина4е не вярвам - няма гаранция кога то4но ше се падне да си в овулация 4е да си смяташ кои дни да праиш секс без и кои със презерватив...
![]()
Робинята на Quench
Овулацията като широко понятие трае по принцип 24-48 часа
Но най-новите изследвания сочат, че само в рамките на 1-2 часа в съответното денонощие яцеклетката "позволява" да бъде оплодена![]()
Няма жени които не искат секс Има мъже които не знаят как да си го поискат
В зависимост от дължината на цикъла се определят фертилните дни
Те са грубо седмица
Обикновено започват седмица - броено от първи ден на М. Най- фертилният ден е този на овулацията
За стандартен 28 дневен цикъл е на 14 ден, за 27 дневен на 13 ден, за 26 дневен на 12 ден и т.н. , но така би трябвало да бъде
Няма жени които не искат секс Има мъже които не знаят как да си го поискат
Мерси запомоща на всички...сега ми стана по ясно...обаче пак си сдигнах до извода че в овулация или не най добре с презерватив...
вече ми писна да отговарям на една и съща тема по 1000 пъти. Овулацията е нещо много ингивидуално. Тя зависи от това на колко дни е цикъла ти и на какво разстояние е единият от другият.
SY