Цитирай Първоначално написано от skate_warrior
Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Цитирай Първоначално написано от skate_warrior
Едно е да съм самия себе си, да творя и да се развивам. Друго е да знам дали това е пътят за мен, дали е верният път, дали носи щастие и дали прави моя живот смислен.
Творчеството винаги прави живота смислен.
Прави го смислен единствено когато ти носи радост и те прави щастлив..
Напротив. Прави го смислен при всички положения. Творчеството е процес, в който постоянно преоткриваш себе си, откриваш нови и нови аспекти от твоето "Аз", за които не си и подозирал.

Плюс това не знам в днешно време някой да се занимава с творчество, без да го желае. За съжаление, като че ли в по-голямата част за продуктите на човешкото творчество се заплаща изключително ниско, непропорционално на вложения труд и фантазия, което прави творенето един процес, изключително и само подтикван от удовлетворението, което носи на личността завършения резултат.

На времето някои класически композитори не са желали да творят, изгоряли си някои от произведенията си, защото не са ги харесвали, въпреки това са допринесли толкова за това изкуство, че днес принципите на това толкова нежелано от тях изкуство служат за основа на много съвременни школи и представлявт 'А и Б' за областта си. До колкото знам и при някои художници е така.

Никой не би могъл да разкрие загадките на живота и въобще цялото съществуване на света, но може да разбере какво иска от живота си и кое си струва.
Напротив, аз поне за себе си съм разбрал много ясно и точно какво искам. Не вярвам да има много хора, които все още не са.