- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Градския транспорт
Хаха, евалата на ErinEverly, споменах ли, че я обичам?![]()
Инак ситуацията в повечето случаи е точно такава, каквото я описа. Обичам да гледам как шофьора без да иска захапе ръкава на някоя пенсионерка и от там се почва 'Гледай кога затваряш вратата бе, седесар' .. а някой друг пенсионер изцепи 'Айде бе, щото па по социалистическо време това щеше да се случи' и започва един същински парламентарен контрол в автобуса или семинар на тема 'От каква партийна принадлежност е шофьора', a същевременно се чува китно изброяване на роднини от шофьорската кабина, на типично селски диалект, примесено с чалга-турбо-мега кючек мотиви, волюмето на които е на мах естествено![]()
![]()
Да не говорим, че все повече шофьори не знам защо са решили, че трябва да си инсталират CD и 100ватов говорител в кабината![]()
Случвало ми се е да попадам и на жена-шофьор.![]()
Приятелството е като една душа в две тела.
Това, което твърдя, може и да не е вярно, но допускам, че е възможно.
Жените ги слагат само по тролейте и по трамвайте.
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
В автобуса беше![]()
![]()
Е, кво искаш? Тва да беше веднъж, да го преодолея. Ама секи ден да се случва... Забравих да спомена факта, че като се оправих видях 5-6 76-са един след друг, а аз се бях качила на най-тъпкания.Първоначално написано от machoka
Не казахте нищо за дебеланите, които се блъскат за места, смачкват всички и се разполагат после на 2 седалки...
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Aбе аре бе,ама не е като да се качат контроли и да ви кажат,картата която си си извадил преди 2 дена е с изтекъл срок вече.![]()
In your dreams
The pain is so real
Before the dead
You'll have to kneel
Hear your future screams
See your epitaph
As you scream
The dead they laugh
Lake_Bodom, ти живееш в София, нали така, не ми казвай, че не си
минавал по централните булеварди, то и по малките улички всъщност където задръстванията са километрични, хора живеете в София. Как искате да ви идват автобусите на време, когато попадат в тия задръствания, да летят ли, и 100 автобуса да тръгнат заедно, попаднат ли в задръстването, до там. И аз искам хеликоптер да имам, щото ми е писнало, ама няма начин. Как може да не го проумявате това? А освен това, на мнението на Mo6no съм, за тва няма повече да коментирам каквото и да било.
Give me your best shot motherfucker!
използвам градски средно веднъж на месец... действам с кракомобила![]()
и в тоя ред на мисли, проблемът не ме засяга особено, но не мога да отрека, че от това, което съм видяла не съм особено очарована... и мисля, че имам право да се оплаквам, защото, колкото и рядко да се развявам с тролеи, рейсове и трамваи, винаги си купувам билетче. а след като човек си плаща, начи може да изисква нормален градски транспорт.
относно издрасканите и разпорени седалки... то тва си е до манталитета и възпитанието на возещите се.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Ami az patuvam s 306 i 280 ... i sa dosta pretapkani .... i taka da razkaja ne6to a ? Ami edna sutrin se uspivam az i ti4am do spirkata (stanah v 8.10 a v 7.30 mi po4va parviq 4as) i gledam tam - polovin Mladost 4aka i v uma mi idva misalta "oOo ne !" i takak 20 min ne mojah da se ka4a na avtobus i posle se natupkah v 313 i stigndo Pliska s avtobus deto vuzdyha be6e otroven
i ot pliska si hvanah 280 koito be6e pretupkan . Kakto i da stignahme na Universiteta i az o4akvam da sa spokoini xorata i da slizam bavno malko po - malko -no ne, te trugnaha kato jivotni bluskat se bluskat i teq po vratite i
te smazvatMRAZQ GRADSKIQ TRANSPORT !
чакам по 40 мин 604, за да се прибера след училище и често не го дочаквам, а се прибирам с 84 или 204 и после 500м пеша![]()
vuh po princip polzvam avtobus po rqdko... kogato sum na drugiq krai na grada ili kogato sum mn`izmorena ina4e pesha.. vednuj kato vlqzoh taka se beshe napulnilo 4e imashe hora po stulbi4kite i edin dqdo do men mirisheshe na pot... abe ujas![]()
то и задръствания не би трябвало да има, но това е съвсем отделен въпрос.Първоначално написано от fire_of_satan
ъ, тогава кой ти дава право да се движиш с рейса?! ?!Така, така и аз правя същото. Тоя смърдлив билет е по-скъп от един хляб. БАСИ УЖАСА!!! Аз билети не купувам и няма да си купя. Тая мизерия дето е...ужас...нямам думи. И тея гучканици...о забрави да си купя билет.![]()
Като е мизерно и си решила да не плащаш, от къде на къде ще се возиш на вересия?
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...058869#1058869
-==========-
Лейк, задръствания няма как да няма, тъй като пътните артерии на София не са предназначени за толкова возила, колкото има в моментато и задръствания не би трябвало да има, но това е съвсем отделен въпрос.Ама важното е, че българина е беден де, нищо ще цяла столица не може да смогне на автомобили..
има го и това, но има и други фактори. прави ми впечатление че някои важни централни кръстовища нямат светофари и там всеки се бута да мине първи, което доста утежнява пътната обстановка. освен това идват и ремонтите, но за това не мога да се оплача, защото ремонтите трябва да се направят.Първоначално написано от machoka
Аз пътувам с 42 и си струва 70 ст.Винаги има парно,когато е студено.Даже през най-топлите дни шофьора отваря врата и се разхлажда целия автобус.
Пътувам със 148 (за Варна става въпрос) и съм доволна от подръжката на превозното средство () обаче е супер натъпкано по почти всяко време...дори сутрин в 6.30
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
Аз пътувам с тр. 18 и да малко е разбрицано, но има и нови модели... Иначе всеки следобед е претъпкано и е направо ужас. Да не говорим за 213, 214 и 305, в които имам щастието да се возя само един път седмично!!! Там е ужасно! Първо чакаш около 40 мин. след което идва 305 (които по принцип са по-гадните...) в който започва яко блъскане - качващите са два пъти повече от колкото слизащите и включително на спирката остават някои разумни същества да чакат следващия автобус... Та ония ми ти се качват, грешка!, ония ми ти се блъскат в автобуса, вратата не може да се затвори, но човекът като че ли има непреодолимото желание вратата да го мачка и прави на баница... та след като минава този ад аз продължавам да чакам с надеждата да дойде нещо по-добро... Чакам още 10 мин и най-накрая тръгвам пеша... стегам до следващата спирка - пак чакам и пак тръгвам. Стигам до Орлов мост, където виждам познатия вече 305 (с подаващи се крайници) да завива! говоря за участъка Софийски театър (майче така беше) - Орлов мост - ужасно задръстване! А ако погледнем от хубавата страна - когато е претъпкано можеш да се облягаш на останалите, което може да се превърне в минус, ако някой се обляга на теб....
Та за това ли да плащам 70 ст!?!?! Още повече след този случай дето 280 ли или някой друг ав., не бил в изправност и минал в отсрещното платно, като разбил мантинелата!!! вече ще се возя с още по-голям страх, като включим страха и циганите да не те ограбят... абе мани-софияски транспорт
Тъжно е, когато някой си отива,
тежко е, когато си останал сам
и в един залисан ден разбираш,
че не си дете, а вече си голям...
Тук билета е 60ст.Не че 10ст. са голяма разлика, но като сметнеш колко хора всеки ден ползват автобуса....
Mi az li4no ne patuvam s reis a s tramvai moga da kaja 4e se poddarja no ima nadraskani ne6tta(to ne moje bez tqx)no ob6to vzeto ne6tata sa normalni ama az i bez tva ne davam pari za bilet,po prostata pri4ina 4e ne izpolzvam takiva ekstri
![]()
![]()
amm az patuvam s velikiq avtobus 11 do sto4na gara i patqt mi e nqkade 10tina spirki,prez vremeto v koeto patuvam se sblaskvam s tai nare4enite super grandman ili pensionerki s 4adari v ruka, koito te rugat kadeto im padne v zadu6evnata obstanovka.Tazi kartinka se povtarq vseki den po 2 puti ako imam kasmet i re6a da se pribera s ne6to drugo se slu4va vednaj dnevno.Ne moga da vi kaja za6to tezi babi4ki re6avat da se vozqt v avtobusite to4no kogato ima nai mn hora,pri uslovie 4e imay cql den na razpolojenie da otidat do kirkov za 3 domata i edna krastavica.Tova e ko6mat koito nai veroqtno vseki prejivqva no kakvo da se pravi tova e gradskiq transport a posle elate i me pitaite za6to ne davam 70 stotinki za bilet!
Всеки ден се друсам в тролей 11!Нещо невероятно.Може да се каже, че е редовен.Ама си е студеничков него.На повечето вратите им са от онези дето при отварянето се тряскат сякаш гръмва пушка и ти изкарват акъла.Тръгват тея шофьори преди да си се качил/слезнал от тролея.Билет не дупча-не заслужават!Не ми харесва тролея, ама като ми е единствения транспорт към училище!
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
НЕ СИ ХАРЧЕТЕ ПАРИТЕ ЗА ГЛУПОСТИ - ПЪТУВАЙТЕ ГРАТИС![/b]
До моето даскало единственият пряк превоз от нас е 313....нямам думи
Хубавото е,че автобусите са нови,от оранжевите
Лошото е,че са толкова малки,че не можете да си представите как към седем и нещо вечерта половината 31-во се мъчи да се покатери на рейса,а отделно че той предварително си е пълен с бабки и хора,които се връщат от работа
Освен това по това време вече рейсът минава един път на 30-40 минути и не може да чакаш,при положение,че зима иде
В такива автобуси не може да се диша,хората се ръгат в отчаяните опити да се хванат някъде,а освен това вероятността да те настъпят точно по болния пръст е 90%
На отиване към училище е по-спокойно,щото е обяд,но като сме първа смяна е още-по кошмарно
Вече отдавна спряхме да се бутаме по 313 с приятелката ми и затова ходим малко пеша и отиваме на спирката на тролеите,откъдето минават 4 тролея и 2 автобуса
такам...
[23:40:05] .. says: "така извънземните не могат да четат мислите ни !"
[23:40:21] .. says: казаха те и увиха главите си с алуминиево фолио
Аз по принцип използвам най-вече дванайската. Става дума за Пловдив. Рейсовете са си супер, и много редовни. Е да наистина има моменти които са фул- това са сутрин, когато се отива към училище и вечер на връщане. Да, но това е само за този. Например в другите е ужас. Ето ви пример- 20, 222 също е голяма боза, за 26 да не говорим защото той отива до изгрев и просто вътре е... А и 29. Голям рейс е. Изминава много път, ама вътре също си е мизерия. И като го гледам, той си е пригоден да стоиш вътре прав. Има много малко седалки. Но пак. Повечето рейсове се търпят... все пак когато си с карта, билета ти е 30ст.