- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- не е ли рано да пушат на по 11-12?!
Познавам много хлапета на по 11-12 години,които пушат.Според вас това нормално ли е?И няма ли кой да обърне внимание на тези деца и да им каже нещо?Разбирам на 15-16,вече знаеш до какво води пушенето и все пак решаваш да пушиш,но на 11,дето довчера си играл с кукли и днес вече цигари си купуваш...абе тъпа ранота като цяло.Вие какво мислите?
аз пък познавам едно дето е първи клас и пуши от 2 години
Вчеря видях в Mc`Donald`s такива пишлемета да пушат и като си тръгвах попитах едно от тях на колко е години, но то се сдуха и не ми отговори, но беше някъде 4ти или 5ти клас ...
Аз такива индивиди лично не познавам, не изгарям и от желание..
А чудя се как родителите им не ги хващат ...?Или просто не се интересуват от собствените си деца...
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
естествено че не е нормално. не само че организма не е развит и щетите са много по-големи, но и тези деца не са узрели психически и започват да пушат заради глупави причини: да изглеждат големи, да са "гъзари"... мисля че продажбата на цигари на непълнолетни трябва да спре. тя май е забранена, но никой не го спазва.
Хмм ми според мен изобщо не е нормално да пушат от толкоз малки..грозно е,те незнаят какво могат да им причинят цигарите.Тук в моя град всеки 2-ри е с цигара в ръкаУжасно е .. по кафета,в училища..навсякъде пушат..има мои набори,които прибягват и до трева..Незнам но на тези хора трябва да им се обърне малко внимание..не е нормално според мен..
Първоначално написано от forrzi
Всякакви ги има,но това вече е прекалено
![]()
![]()
Лесно е да мразиш,трудно е да обичаш...И винаги нещата с истинските думи да наричаш...
хахахаха еми тъпо е, ама и аз знам доста такива, а имаше един дето в 3 клас пушеше цигари, в 4клас пушеше чадел, в 5 се друсаше... 7спря всичко и сега кара само на двулитровки![]()
vseki da si pravi kakvoto iska vse pak sme svobodna darjava. sled kato na roditelite ne im puka za decata im na men li trqbva a mi puka ? a sa6to taka mislq 4e i na 15-16 ne hubavo da se pu6i ma tva si moe mnenie .
Karai Da E Veselo Boli Te Fara Za Drugite Ne6ta !
Като бях в шести клас,почти всички момичета(без мен) и повечето момчета пушеха.Най-добрата ми приятелка е на 13 и една нейна съученичка(В.) пуши от 10-годишна.Имам още две приятелки(по-точно приятелчета),едната на 10,другата на 12 и те искат да пробват,заради В.(иде ми да я удуша тая).Аз съм на 15 и никога не съм пробвала,а не искам и да пробвам.Мисля,че е едно от най-глупавите неща,които мога да направя със себе си.
prosto malkite si mislqt 4e tova e gazarsko i taka izglejdat po-golemi
ne normalno tva koeto stava no tva se slu4va ve4e pri po4ti vsi4ki daca
I Might Not Be The Best In The World,But The Best The World Has Ever Seen!!!!!!!!!!!
хората в днешно време са напъъълно луди и кво вониш на цигари и яко ли ти е да бе вместо да си купиш нещо те даваш пари за смъртта си дано 20 лева да ги направят тия цигари та да видим тогава аз имам 1 такава приятелка уж тя е по малка от мен и като я хванах хем хвърлих цигарите обяснявах и сега съм на бой за профилактика ама то един писател си го беше казал-безкрайни са само човешката глупост и вселената-за второто не съм сигурен
Аз също имам такива познати които пушат от първи клас а сега са някаде 6-7 клас,това е мн тъпо ама те си решават какво да правят и плюс това те си имат родители.Моите познати не пушат на публични места,все още но може би скоро и тва ще стане.Ама тяхна си работа те ще си увредят организма .
Еми..почти целия ми клас пуши ама аз не съм и пробвала..нз защо просто и докато някои пуши самата миризма не ми харесва..и затова не съм..ама иначе определено не е нормално..
![]()
Ами и тази твоя(дето е и моя) приятелка,имах предвидПървоначално написано от SweeT_PussycaT
![]()
да да оточним щом започнахме аз съм приятелката на maybelline(тази на 13)![]()
Аз пропуших на 11. Винаги съм съзнавала до какво води, какви са вредите и т.н. Дядо ми почина точно заради това. Мисля, че тези 11-12, които не знаят какво правят, скоро ще разберат. Въпроса е само един - рано или късно ще стане това?
Естествено,че не е нормално!Признавам си за първи път опитах цигара,когато бях на 12-13,но не съм пропушвала радовно за щастие(понякога само за утеха или на купон).Иначе супер смешно е просто да видиш някое такова с цигара в уста(включая и мене преди време а и сега).
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Vidqli sa ot kakite i batkovcite re6ili 4e e gazariq i areee propu6iha i te...i sa sa qkata rabota predpolagam se pak pu6a4i na po 11-12 godini nai pe4enite nai tursenite.... =D>Първоначално написано от maybelline
Бъди себе си-трудно е,но не и невъзможно!
Почват да пушат по на толкова, за да се правят на гъзари и си мислят, че са кой знае кво.![]()
Интересното обаче е,че деца,чиито родители пушат,са по-склонни да остават непушачи,отколкото децата,чиито родители не пушат.Моите родители са пушачи(баща ми май наскоро ги отказа,но както и да е) и аз от малка ненавиждам миризмата на цигари.Предполагам,че затова все още не съм робвала цигара и нямам никакво намерение да пробвам.Да не говорим пък за всички неща,които съм чела за цигарите.Абе за какво да си скапвам организма на 11?Цял живот ще имам да го правяА колкото до хлапетата,те мислят,че като пушат са нещо повече от другите,че са по-големи и по-умни и т.н.Но кой да им каже,че всъщност са по-тъпи от останалите?Сега има такава тенденция - всичко,което до преди години е било абсолютно забранено и неморално и незнам си какво,е позволено(нали живеем във свободна държава).Преди се е смятало за голям грях да правиш секс преди брака.Сега всички още от 13-годишна възраст са сексуално активни и въобще девствените над 16 са на изчезване.Също така никое дете не е пушило преди години(иначе би изяло такъв пердах,че не би могло да си отвори устата после),а и да иска,не би могло да намери - никой нормален не би му дал цигара.Сега това с боя е по-рядко срещана практика(и аз определено съм против насилствени методи на възпитание) и децата не се страхуват какво ще стане ако мама и тати ги хванат,че пушат.Както и да е.Моят съвет е ако някое познато хлапе от квартала пуши,да последвате примера на SweeT_PussycaT - да му вземете цигарите,да ги изхвърлите и ако повторно го хванете да пуши,да кажете на родителите му.Оттам вече отговорността поемат те.Някои сега ще кажат "Ама всеки има право на избор...дрън...дрън...".Да,всек и,който има акъл в главата има и право на избор,но разни пишлемета,дето довчера са се размотавали с памперси и не разбират какво значи "опасно" и "вредно" имат право да ядат школадчета,но не и да пушат.Уж имаше някакъв закон,според който на лица под 18 години не се продавали цигари.Нищо подобно!Съученичките ми най-спокойно си купуват цигари и си ги пушат на ъгъла до училище.Аз самата купувах цигари на нашите и никой не ми правеше проблеми за възрастта.А сега хлапетата(деца,които се познават с продавачите,защото живеят от дълго време в квартала) си купуват цигари,с единствената разлика,че вместо да ги дадат на родителите си,ги изпушват.Е,щом искат един ден вместо на 15,да изглеждат на 35...ОК,за какво да ги спираме?Нали сме "свободна държава"?!
![]()
Права си...тъпа работа.Но какво можем да направим?Нищо.Родителите им предполагам не знаят,че децата им пушат,а може и да не узнаят.И да им се говори според мен няма да има ефект.
За съжаление въпросът не е дали родителите ще узнаят(те почти винаги узнават,ако не са някои забляни овце,с извинение).Работата е там,че дори да узнаят,те не предприемат необходимите мерки.От къде децата намират пари за цигари?Дали родителите им дават тлъсти джобни или те самички просто си крадат парите(ако знаят къде мама и тати ги крият)?И после,как едно 11-годишно хлапе успява да прикрие миризмата,че да не го усетят?Отговорът е,че не успява,но родителите не обръщат внимание на децата и то времето си минава,миризмата си отшумява...А обикновено гледат да прикрият 'уханието' с дъвки.В бившия ми клас правеха така.Сега от километър мога да позная миризмата на цигари+дъвки.Първоначално написано от koalka
Na 11-12 ne poznavam ama na 14 poznavam![]()