- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Какво мислите за телевизията?
Аз я МРАЗЯ! А искам да видя до колко гледате ТВ и кво мислите за нея щото всички са тотално повлияни. В негативен аспект говоря :>
За мен това е най-голямата промивка, и тя до голяма степен ви прави да сте това което искате(като ви кара да мислите че го искате). Както и създава много удобни криви представи, по много въпроси, които повечето хора приемат за свои собствени. Примерно преди 20 години определението за готино момиче е било строго индивидуално нещо, а сега покрай тия телевизии това определение се уеднакви прекалено много у всички. Както и представата че всичко се върти около парите. Изобщо ако питате мен телевизията не трябва да съществува и ако с един самоубийствен атентат мога да я изкореня изцяло бих го направил! Колкото и крайно да звучи.. Просто знам че после света ще е много по-хубав и ще бъде такъв какъвто ние си го искаме, а не такъв какъвто ни карат да си мислим че го искаме.
И за втори път ще цитирам една любима книжка - Джордж Оруел - 1984:
"И тогава се появиха телевизията и медиите - най-сигурния начин за постигане на единодушие на тълпите по всички въпроси"...
Всичко казано в 1 изречение.
А вие какво мислите?
По твоята логика не трябва да има и интернет.Пък и светът никога няма да бъде такъв,какъвто го искаме.Не мога да се съглася с доводите ти,че не тр да има ТВ...защото всичко това,което описваш го гледаме едва ли не навсякъде...
Oily marks appear on walls,where pleasure moments hubg before the takeover,the sweeping insensitivity of this,still life...
Аааа книжката 1984, сега я чета и е върховна, поне докъдето съм стигнала![]()
По тематане гледам телевизия, безсмислено е, две трети от времето дават реклами, през останалата една трета - глупости, а и не ми харесва идеята да завися по някакъв начин от това какво и кога ще дават...
You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else.
Гледам само новините - за да видя поредните мистификации на национално ниво. Иначе - има комп,кръчма,университет - все неща,дето пак ми гълтат времето...
Ами цитата е правилен...аз не гледам много телевизия,само ако дават нещо интересно.Предпочитам компа,защото е по-зарибяващо и интересно.