- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов или свобода?
Hmm....!!KAto si zamislq si prava..iskame hem svoboda hem liubov...Qko nali
Ima edno ravni6te koeto e hem svoboda i hem liubov-towa sa neserioznite vraski....Imame 4owek do sebe si ,no pak ne vlagame mn 4yvstva v tazi vraska(E,pak si go lovkame)i moje da se kaje 4e sme svobodni....No towa do edno vreme....Posle kato porazstvame ne ni trqbva svoboda...ne ni trqbva da sme samotni,za6toto celta na jivota ni e da oztavim otpe4ataci i towa moje bi e pokolenieto...Taka 4e Vseki prez jivota si izbira dvete-Svoboda kogato sme malki i o6te ne razbirame ot takiwa ne6ta kato liubov,neseriozni vraski kogato sme nepalniletni i ve4e liubov kogato POrastvamE......
Sega razbra li me??
)))
Първо - браво за темата. Радвам се че все още има хора, които се замислят преди да направят нещо. Имах една връзка, където мечтаех за свобода, исках да бъда свободен, но нямах сили да скъсам с нея. Излизаше с нас и като си пийна явно ме усеща и се гушваше в мен и знаете кво стаа нататък и на следващия ден е трудно да й кажеш пак същото..както и да е. Понякога е по добре да си свободен, да знаех какво правиш, всичко да ти се нареди в живота. Чак тогава е най добре да си хванеш приятелка, защото всичко ще върви добре и няма да имаш проблем - а ако имаш проблем, после ще има друг и така всичко ще рухне. Не знам да лие ме разбрахте, но в момента всичко е наопаки и не мога да мисля кой знае колко. Та мнението ми е - предпочитам свободата пред това да бъда с някой, който не искам.
След като се освободиш от такава връзка, после всичко ти изглежда невероятно![]()
Първо - браво за темата. Радвам се че все още има хора, които се замислят преди да направят нещо. Имах една връзка, където мечтаех за свобода, исках да бъда свободен, но нямах сили да скъсам с нея. Излизаше с нас и като си пийна явно ме усеща и се гушваше в мен и знаете кво стаа нататък и на следващия ден е трудно да й кажеш пак същото..както и да е. Понякога е по добре да си свободен, да знаех какво правиш, всичко да ти се нареди в живота. Чак тогава е най добре да си хванеш приятелка, защото всичко ще върви добре и няма да имаш проблем - а ако имаш проблем, после ще има друг и така всичко ще рухне. Не знам да лие ме разбрахте, но в момента всичко е наопаки и не мога да мисля кой знае колко. Та мнението ми е - предпочитам свободата пред това да бъда с някой, който не искам.
След като се освободиш от такава връзка, после всичко ти изглежда невероятно![]()
@ jeditte
Всеки сам си подрежда приоритетите - за теб семейството значи много -> стремиш се да постигнеш това което искаш (явно успяваш, желая ти щастлив семеен живот). За други хора кариерата е по важна. За трети - да преспят с възможно най-много от срещуположния пол(или от същия - зависи от коя страна на брега са :P ). Да си продължа мислата (хванал съм вредни навици от някои хора) - след като осъществиш goal Number Uno, следва нещо друго към което да се стремиш (ако спреш, губиш инерция и не е хубаво), било то деца, кариера или нещо друго (общо взето при почти всички хора това са първите три приоритета, естествено подредени по различен начин). От малкото което си напиласа, мога да съдя, че си човек здраво стъпил на земята, наясно със себе си и с това което искаш, но не на последно място, знаеш как точно да го постигнеш - нещо, което е може би най-важно. Повечето хора си нямат на представа какво искат, камо ли как да го постигнат (е то остана да знаят как да постигнат нещо за което и хабер си нямат). Живеят ден за ден(не буквално), скачат от връзка във връзка....и до кога така!? Имам пресни наблюдения върху такъв човек - бившата ми. Много красива и още по-интелигентна жена, за някои неща наистина й свалям шапка. Но също така и крайно объркан човек за някои неща. Мога да кажа, че връзката ни беше доста либерална (в рамките на нормалното). Никога не съм й казвал какво да прави (освен когато не прави нещо от инат) - единственото нещо за което й бях направил сериозна забележка е наискина граничещия с безкрайността егоизъм в някои отношения. В крайна сметка на мен ми омръзна и я оставих да се лута сама(оточнение - заедно бяхме около година - тя реши че не съм такъв какъвто трябва да съм и се разделихме. Бях, и може би още съм неин най-добър приятел повече от две години.). Та идеята ми е, че тя знае какво иска, но не знае как да достигне целите си. Не правете грешка - това не е синдром на младите хора (имам в предвид 18-22) - гореспоменатия човек е почти на 25.
Идеята ми е, че праволинейните хора се срещат доста рядко. Обикновено при тях всичко е такова каквото ти го представят. Няма случай при който днес да кажат едно, а утре съвсем друго. И наистина - в момента съм си дал малка почивка от жени, след което си мисля да не се впускам в дълга връзка - хубаво си правя сметката, но вероятно няма да стане. Доста често се чудя как така днес си с някой и уж го обичаш, а след седмица можеш да бъдеш с друг (това е въпрос - някой ако може да ми отговори, `щото наистина ми е много чудно). Как така казвате "Ще направя всичко за него/нея", а след няколко дни нещата стоят по следния начин"Майната й на тая курва" или "Тоя идиот повече не искам да го виждам". Не мога да го разбера това! Аз лично, отидох на другия край на света заради жена, и след няколко месеца се върнах точно заради нея. И не съжалявам, въпреки че нещата се стекоха по гореупоменатия начин. Не мога ей-така да пратя по дяволите две години от живота.
Да се върна малко по-нагоре към темата за любовта и свободата: когато имаш някой до себе си, той може да ти дава сили да успяваш в професионалния си живот или там с каквото се занимаваш. Лично мен една връзка ме зарежда положително, въпреки че може да има ексцесии от време на време. И отново да се повторя - за да имаш свобода в една връзка, трябва да познаваш добре човека с когото си, и той теб също.
to be continued....
Ползва търсачката.
И любовта, и свободата са прекалено важни неща, за да може човек с лека ръка да отхвърли кое да било.
Проблемът е основно какво разбираме под тях. Ако искаш да имаш някого до себе си просто за да не си сам, просто за да опиташ от живота, за да имаш с кого да излезеш, за да не си сам на 14ти февруари, пък този се случил свестен тип, а и на външен вид бива - извинявайте, някой друг път. Мнението ми е малко крайно, но за мен от такива връзки смисълът е единствено в натрупването на опит. Просто нещо като занимание - с какво се занимаваш - примерно: играя футбол, уча испански и излизам с гаджето си. За мен този вариант никога не би бил приемлив..
Свободата при една такава връзка е просто условна: ти знаеш, че си обвързан, но не ти е проблем да загърбиш това, ако срещнеш някой по-подходящ (и да пуснеш тема в teenproblem.net със заглавие "Много съм объркан/а!"). От една страна, свободата си я имаш, от друга обаче човекът до теб може да се окаже ревнив, тогава - "Скъсахме, но още го обичам!". Но веднага почваш да се занимаваш със следващия. Такива са ми наблюденията.
Идеалният вариант, който всъщност не се случва толкова рядко, колкото предполагате: да имаш човек до себе си, когото да познаваш достатъчно добре и връзката ви да е достатъчно дълбока, че да можете да си дадете взаимната свобода и да вярвате един на друг. Ако чувствата ти са силни и си сигурен, че и другият човек се чувства по същия начин с теб, тогава взаимното доверие не трябва да е проблем.
On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.
Opredeleno si izbiram svobodata...kolkoto i da go obicham toi nemoje da mi kazva nishto....vse pak jivota si e moi....ne negovvvbaq moi pr sa se opitvali da mi otnemat svobodata tochno poradi tazi prichina sa hvyrchali ot borda bez spasitelen poqs
Ne e VajNo kaKvo GoVorQt HorAtA Za TeB...VaJnoTo e KogATo Se ObyRnesH VsicHki Da MlyKnaT !!!
Az predpo4itam SVOBODATA.samo ako namerq istinskata lubov 6te q prepo4eta dosega nesam go naprail za lo6o ili za dobro no sam fen na svobodata.edno e da ide6 na disco ili bar i da ima6 momi4e do teb s koeto hodete za6toto trqbva da se suobrazqva6 i drygo e da nehoite
tva e edin ot malkoto primeri koito moga da dam
![]()
SamO kApoN mI DaI
Za men svobodata e otnositelno ponqtie..az moga da se 4uvstvam svobodna v edna vruzka po vsqko vrreme..koi moje da ni kaje "nqma da izliza6 s toq,nqma da hodi6 tam "...tozi na koito razre6avame.Az li4no ne sam davala (ne mislq i da davam,no ne iskam da se zari4am,za6toto nikoga ne se znae)nqkoi da me komandva.Ako iskame da mi cenqt trqbva i nie da se cenim.Az do sega vav vruzkite mi sam bila 50/50 toi iska ne6to ot men..i az go iskam ot nego(estestveno ako go odobrqvam) Ne bih izneverila na principite si,zaradi liubovta.Kogato edin 4ovek ni zadu6ava prosto vijdame 4e nqma smisal da se nasilvat ne6tata,ta liubovta nali e to4no za da ni radva,da ni dava svoboda(moje bi ne v nai-bukvalnia smisal na dumata)ili ako ne da ni dava to pone da goni samotata..Az moje da imam priateli da mi e zabavno s tqh,no ..ima ne6to v du6ata mi koeto e prazno...tova e mqstoto na liubovta.Nqma 4ovek koito da ne se vliubi i da ne mu ide da zareje vsi4ko da ne mu puka svoboden li e ili ne..za6toto toi se 4uvstva jiv,a tova da se 4uvstvame jivi e po-vajno ot vsi4ko.A za svobodata vav vruzkata..4esno kazano ne bih iskala na 100% svoboda,bih iskala da znam 4e na tozi 4ovek mu puka,4e iska da me vladee,4e iska da znae kude sam s koi sam ..no v nikakav slu4ai ne i da me zadu6ava!A nai-malko bihme mogli da izberem..tova e kato liubovta i omrazata iskame da mrazim daden 4ovek,no ne mojeme..taka i s liubovta i svobodata,kogato obi4ame dadenia 4ovek nqmame nujda ot dopalnitelna svoboda..tazi ni stiga!
dA sE OpItAsH dA zAbRaViSh nQkOi kOiTo sI oBiChaL e sE eDnO dA sE OpiTvAsH dA zApOmNiSh nQkOi kOiTo nIkOgA nE sI sReShTaL ... !
moje bi bih izbrala svobodata...
lubovta
nz za6to
moje bi sym mazohistka
no izbiram lubovta
prosto tva si zaslyjava vsi4ko
bolkata
zagubata na svobodata
ako obi4a6 naistina kogato si s nego
6te se 4uvstva6 naj 6tastliviq 4ovek na sveta
a az iskam da sym 6tastliva