Цитирай Първоначално написано от BornFromPain
Ех големи разбирачи ве.. Ако чаткаше повечко щеше да знаеш че разликата между паркур и фрийрън не се изразява в тва кое е по-яко.. Въпроса е дали искаш да правиш красоти (паркур) докато се придвижваш или искаш да се придвижваш бързо(фрийрън).. А нещата до толкова се припокриват че е смешно да казваш че едното е за празноглавци а другото е готино.. земи се стегни.. Разликата е единствено в тва дали целта е да изглежда красиво или да е просто максимално практично.. Аман от разбирачи..
Да,голяма съм разбирачка.
Със сигурност знам повече от теб,изчела съм почти всички възможни статии,познавам всички стойностни хора в България,които се занимават с паркур и с фрийрън.

Има разлика между фрийрън и паркур,но не е тази която казваш..изказването ти е направо смехотворно..фрийръна НЕ ти помага да се предвижваш бързо..фрийръна са САМО акробатичните салта,palmspin,wallspin,flips и тн..които са само за гъзарийка,за да се фукат пред приятелите си,които също "скачат" и пред малолетните курвички..и гадното е че всеки 13 годишен мухъл е тръгнал да прави салта наляво и надясно.Други пък ходят и тръбят по телевизии,вестници,радиа..з а спорта и накрая ще стане по-фЯшън на си трейсър,отколкото скейтър

Паркурът е този,който ти дава бързината и свободата на движение..за каква красота говориш..какво красиво има в това да прескочиш ограда,дупка,пейка и тн..става въпрос за отърсване от задръжки,предразсъдъци,стр ахове и тн..(vaults,pecision jumps,cat leap,roll и тн..ако изобщо ти говори нещо..това са елементи на паркура)

Ако ти беше толкова навътре в нещата със сигурност щях да те познавам,защото ние си имаме събирания (jam-ове) и се познаваме повечето..например на summerjama в София имаше 60 човека от цяла България..Мен всички ме познават,не си намерил с кой да спориш.
Под достойнството ми е даже да споря за това (нищо лично).

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
Мерси за инфото, искам да попитам каква е разликата м-у freerun-a и parkour-a? И друго- нужно ли е да съм актобатче, за да правя салта и т.н., и къде и как се учат тея работи
Ами в irc има канали,за салта (трикинг) #urbanfreeflow,#tricking,за паркур #parkour..там винаги може да попиташ някой за да ти обясни,аз лично почти постоянно вися в последния канал и с удоволствие бих ти помогнала със съвет,линове за клипове,туториали и тн..дадах ти линк за българският сайт,там във форума има специално разделение за трикинг,което ще ти е от полза..това е засега,което се сещам.