- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- цветни лещи
Да, и аз знам, че лещите на Freshlook се късат лесно. А също така и в повечето случаи стоят неестествено.![]()
Аха! Еми ще потърсяПървоначално написано от Dark^Bitch
А може ли да дадеш снимчица да видя как ти стоят
az puk iskam da sa kato na vulk mn qko mi izglejda :P![]()
Дърпате дявола за опашката!![]()
А горе-долу колко струват едни цветни лещи![]()
![]()
![]()
SkYpE --- ex_clussive ;]
не се безбокойте!! от лещите диоптъра само ще намале, няма как да се увеличи!!!
опасни са единствено възпаленията и неправилната употреба!!
един приятел носи очила от 3 годишен и оттогава диоптъра не спира да му расте (сега е на 14). преди два месеца беше стигнал до 9,5 и му казаха спешно да си купи лещи. купи си и след един месец вече не виждаше с тях. беше паднал до 8,5 !!!! обаче той така и не свикна с тях и сега пак си е с очила.
Интересно..при положение, че лещите са с диоптър 5-6 макс..по- голям е просто невъзможно..става дебела люспичката. Иначе знам, че задържат диоптрите ама да ги намалят чак нз..ако ставаше така нямаше хората да дават луди пари за лазерни операции, които носят някакъв риск, а щяха да си носят направо лещичките и да им намалява диоптъра. Не съм сиг, но ми звучи нереално...
ами ако щеш вярвай но е така.
той е с твърди ( с такава оптична сила няма как да са меки ) и са направо като от стъкло ! не знам как издържаше с тях.
а са му казали че операция може да му се направи едва след като излезе от пубертета ( ако вече не е ослепял )
а относно намаляването на диоптъра:
при носене на лещи той намалява, но не достатъчно та да стане от 9,5 на 0,2 (например)
но все пак всичко си зависи от човека.
За лазерна операция и аз съм се замисляла дори се консултирах в една клиника, където ходя на прегледи. Общо взето ми казаха, че има някакъв риск и след 10 г не се знае какво ще стане с очите ми и не си струва.
За тва си карам с лещите..
аз преди имах лещи на fresh look ма са искам са си взема други даите идея на някои с поголям вътре6ен диамет или поне да неми се вижда кафявото[/quote]
moite sa sivichki i sam mnogo gotina![]()
Az mnogooo iskam julti ama ne qrko a kato tigrovi oba4e na6te ne mi davat 6toto bilo vredno za o4ite![]()
![]()
Twilight FANPIRE
Момиче от моя клас,отиде в най-добрата очна клиника в България и и казаха,че не е хубаво да слага от сега лещи,защото спирали притока на кислород към окото,защото по това време окото още се развива.Момичето е на 16 години.Мисля че след 18 няма да има проблем да се носят лещи.Само да добавя,че ако отидете в очен кабинет където не разбират много от работата си,ще ви кажат,че няма никакъв проблем.Удебелявам това,което казах за най-добрата клиника.Там най-дообре знаят какво да направят.За това не прибързвайте със сменянето на цвета на очите си :P
em towa znachi li che shte ostana bez ochi oshte ot sega![]()
hmm dam mn sa gotini edna fr ima sini ...![]()
Мноо им се кефя,аз си имам синички много готини такива яко наситено синьо е..![]()
Of empty lies I know your heart broken a long time. Only only only the body will give you all night to stay there.Everything is a lie and deception deception deception is all a lie again I used to know but burn, burn, let but I'm with you again.
+1Първоначално написано от DeviL`s^PaIn
беше лято по коледа,през една слънчева нощ се качих слизайки на един орех,който беше ниско горе да си набера ябълки от крушата,но си паднах на далаката и си счупих окото и пукнах...
qki sa![]()
ми докарайте си конюнктивит... не дай боже кератит...
лещитите са само за тези, които се нуждаят от тях..
Ама сте големи двуличници!
Някой ще отвори някоя тема и ще му се скарате, че вече има такава... следващия път ще пише в по-стара тема, за да не отваря нова... и пак ще му се скарате.....
МИ ОСВЕН ЗАКЛЮЧЕТЕ ЦЕЛИЯ ФОРУМ... ИМА ВСИЧКО В НЕГО!
Радвам се, че нямам нужда от лещи, може би ако не бях със сини очи щях и аз да искам да си сложа, но след като видях какви проблеми с очите могат да докарат...Не мерси![]()
Ами на мен също много ми харесват ;]] Най-добрата ми приятелка има сиво-сини лещи.. много яко и седят.. не мисля да си купувам!
Яко стоят,но често водят до късогледство![]()