А тя кога се е запознала с това момче и кога са излизали - преди ти да и кажеш, че изпитваш нещо към него или след това?
Както и да е - да ти кажа честно по мое мнение тя не е виновна за нищо. Това, че ти си си "харесала" някое момче, не значи, че то е забранено за приятелката ти. Ако и тя си го е харесала съвсем естествено е, че няма да ти каже и още по-естествено е, че не ти е казала, че са излизали (направила го е с цел да не те нарани). Така че думата "преебала" тука на мен нещо не ми се връзва - ако тя наистина е имала за цел да те преебе и да те накара да се чувстваш кофти, то тогава със сигурност не само, че щеше да е излизала с него, ами и щеше веднага да ти се похвали (нещо, което тя не е направила!). И още нещо - те явно (евентуално) имат някакви чувства един към друг и не е редно ти да се явяваш като една пречка за техните взаимоотношения, само и само защото "ти си си го харесала първа" и защото той вече ти се е превърнал в един вид фикс-идея ("ако не е мой - няма и да е неин").
Та...аз бих ти препоръчала да говориш с приятелката си и да разбереш нейната гледна точка за нещата и чак след това да мислиш как да процедираш с нея.

ПП. Има и такива момичета, които по принцип остават на заден план, засенчени от най-добрата си приятелка, и ако тя е една от тях нищо чудно и да ти е "забила нож в гърба" напълно умишлено, с цел повдигане на собственото си самочувствие.
Но не вярвам да е такава ситуацията, най-малкото защото ти до сега щеше да си го усетила.