Имала съм много такива моменти в живота си. Отначало се оставях на течението и чаках да преминат от самосебе си, но минаваше много време докато се оправя. После някакси вътрешно започнах да се бунтувам срещу тези моменти, защото чувствах, че съм им подвластна, а и губя много ценно време докато излизам от поредната си депресия. И реших, че зависи само и единствено от мен да ги преодолявам. Не е лесно, въобще не е. Когато целия живот ти се вижда скапан и безсмислен, да се насилваш да направиш нещо, за да се почувстваш жив, било то и да отидеш до магазина. Но когато направиш първата крачка, после става малко по-лесно. Опитай да осмисляш свободното си време с неща, които до сега не си правила. Размести мебелите в стаята си, насади цвете, обади се на някой, който не си чувала много отдавна. Може да ти се види смешно, но ако направиш това, което едно време пионерските организации наричаха "добро дело" - да напазаруваш на някоя баба от входа или да и платиш тока, като услуга, също много ще ти помогне. Обикновено тези депресивни състояния се появяват от липсата на смислени действия, които да ни носят удовлетворение.
Мога да ти кажа още много неща, които да ти помогнат, но си гост и не мога да ти пусна лично съобщение. Ако искаш се регистрирай и ми пиши на лични. Разбирам те много добре и мога да ти помогна. Само едно ще ти кажа - недей да пиеш в тези моменти. Алкохолът притъпява за мига, после какво - още по-гадно ти е като се събудиш, нали? И не се впечатлявай от глупости от типа, че ти липсва мъжки инструмент или тям подобни. Един мъж не може да те измъкне от това състояние. Единствено ти самата можеш.