- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- POSTINOR DUO - НОВОСТИ
ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛИТЕ ДОКАЗАХА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ПРИЕМАНЕ НА ДВЕТЕ ТАБЛЕТКИ ЕДНОВРЕМЕННО ДО 72 ЧАСА СЛЕД ЕВЕНТУАЛЕН ИНЦИДЕНТ ПО ВРЕМЕ НА СЕКС. ИМАЙТЕ ГО ПРЕДВИД.
СПРАВКА : http://www.richter.bg/bg/POSTINOR-DUO.htm
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
Pishe ednovremenno, no si pishe che trqbva da se pie SLED 12 CHASA ne da gi glytnesh dvete zaednoПървоначално написано от Dr. Smurph
![]()
ДВЕТЕ ХАПЧЕТА ЗАЕДНО!
Better keep your mouth shut and appear stupid instead of open it and remove all doubts
pih POSTINOR-DUO no mi kazaha priatelkite da ispiq ednoto hap4e i sled 12 4asa i drugoto .. i az taka i napravih .. 4ak posle pro4etoh 4e se pielo 2-te hap4eta na vednyj..
cikyla mi doide 14 dena po rano .. i neska mi e 9-ti den i neiska da spre..
daje ne namalqva a si te4e normalno , ne e silno , no se pak te4e
i mn se pritesnqvam kakvo da pravq
pomognete mi molq vi
![]()
Много вероятно е макар, че рядко се случва като страничен ефект от приемането на levonogestrel, е да се появи продължителна менструация или извънменструално кървене. Както всички лекарства, Постинор-Дуо може да има и други нежелани реакции.
Възможната честота на нежеланите реакции е, както следва:
• Повече от 10%: гадене, болка в долната част на корема, отпадналост,
главоболие, замайване, напрежение в гърдите.
• Между 1% и 10%: повръщане, диария.
Ти не споменаваш нищо за обичайното времетраене на твоята менструация, но изместване с 14 дена на менструацията и продължителност повече от 8 дни не е много нормална. Ако не намалее или спре до утре, мисля, че няма да ти навреди посещение при гинеколог. Възможно е тази промяна да не е настъпила в следствие на употребата на ПОСТИНОР, но трябва да сме сигурни в това.
izvan menstroalnoto karvene e normalno taka li 6toto na mene mi se pojvi pih postinor o6tte ne mi e do6lo ma to ne e i vreme i se pojavi njakvo malko e no neznaja kakvo eПървоначално написано от Dr. Smurph
Да нормално е и се случва макар и рядко.
а аз имам някакви съсирецитова нормално ли е щото пишеше, че ако ти доиде, но е различно от друг път трябва да се посети лекар. а още не ми е време до ми идва, но тва е вече 2 дена.
![]()
![]()
От всяко положение кръвотечение което е извънменструално е различно. Точно това е страничният ефект. За първи път ли ти се случва?
ДаПървоначално написано от Dr. Smurph
![]()
После ще ми доидe нормално?![]()
Izvunmenstrualnoto te4ene na kruv e lo6 priznak... idi na lekar moje da e ne6to seriozno, o6te pove4e ako ne mu se obarne vnimanie!!!
Налагало ми се да пия Postinor около преди 1 година. Тогава се пиеше 1то хапче и след 12 часа другото. Сега направих точно така, но от листовката разбрах, че трябва да се изпият едновременно. Някой знае ли защо това се е променило и каква е вероятността да забременея?
Ами в старите листовки пише,че се приемат първо едното после след 12 часа другото.А сега от вече сигурно има година насам има нови опаковки и листовката е друга пият се едновременно.Но това не значи,че ако си сбъркал начина на приемане няма да действат.Затова когато трябва да пиете някакви хапчета ВИНАГИ независимо какви са и з какво са да се чете ВНИМАТЕЛНО!! листовката!![]()
![]()
Здравейте,
относно извънменструалното течение мога да кажа че това хич ама хич не е хубаво. А относно Постинора, за мен това е едно от най-опасните хапчета. Защото:
1во, всичките ти хормони се разбъркват.И после ше даваш секи месец м/у 20 и 40лв за хормони за да ти се нормализират.
2ро, каква е ползата като можеш да ползваш кондом, явно чувството не е същото, ама що ние да се тровим организмите а не мъжете!?!
3то, има и други методи за предпазване от нежелана бременност.
Аз никога не бих ползвала Постинор, до сега пих хормонални таблетки.
Но както е казано всеки си има мнение и не искам да го внедрявам на никого.
А относно 9дневният ти цикъл, отивай на гинекелег защото това е от Постинора и той знае какво да прави. Но задължително му кажи че си пила Постинор Дуо.
Лек ден на всички!
но това не е новина. известно е от 2002, че двете таблетки заедно дават към 84% ефективност, взети през 12 часа дават към 79% ефективност. но не е в това въпросът, а дали изобщо трябва да се взема?!
разберете веднъж за винаги, че това е крайно аварйно средство за инцидент веднъж в живота не да го хрупате 6 пъти годишно...
и не вярвайте ако ви казват, че е безобидно. не е!
защото:
-страничните му ефекти са неясни и слабо проучени.
-късните стохастични ефекти изобщо не са проучвани. никой не знае след 10 години дали ще раждате деца с две глави и дали изобщо ще можете да раждате
-никой не знае как се отразява на рефлексите, вниманието, паметта и интелекта
защо никой не знае? отговора е прост: фармацевтичните компании в борбата за пазари и печалби бълват производства чието въздействие е меко казано неясно защото нямат нито време нито желание за дългосрочни предклинични проучвания. винаги се намират услужливи колеги препоръчващи /не безкористно естествено/ новото "чудодейно хапче", следва масирано рекламно облъчване - и "хапчето " започва да се продава твърде успешно. после в процеса на ползване на препарата използват всички вас, които го ползвате за опитни зайчета и според резултата се дописват нови инструкции за пациента.
иначе казано и производителя не е много наясно КАК ДЕЙСТВА, да не говорим за КЪСНИТЕ ЕФЕКТИ.
не вярвате ли? ами ето погледнете ОФИЦИАЛНАТА КХП на чутовния Постинор! повечето неща ще разберете.
вижте в точка 5.1 какво пише "Точният механизъм...."
погледнете върху колко здрави жени е тествана фармакокинетиката...
вижте дали има проучвания в/у способността за шофиране и работра с машини, т.е за ефекти в/у рефлекси, концентарция, памет, интелект...
и тичайте да си го купите....но първо попрочетете
http://www.bda.bg/bdias/4217d.pdf
формата на файла е както се вижда pdf
molq vi kajete mi kakvo da pravq.Zan4i pih postinor na 14 oktomvri i sled nqkolko dni mi doide ,a vsa6tnost cikala mi be6e svar6il predi okolo 9 dni .TA taka doide mi i si be6e normalno no sega ve4e mi zakasnqva s nqkolko dni i se pritesnqvam da ne sam bremena.Vazmojno li e