- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- 17.11.-38 г. след 7:2 и 13 г. след "Парк де Пренс"
Светла дата!На този ден преди 38 години отбора на народа,на свободните хора-"Левски"-сразява и унижава пред препълнените трибуни на Националния стадион и зрителите в цялата страна символа на тоталитарната власт,зловредното творение на БКП и армията-цС*ка."Образецът на социалистически първенец","несменяемият републикански шампион","турнирният боец" е буквално прегазен от омразния на властта и обичан от народа син тим,вдъхновен от великия Гунди.
Отзвукът от грандиозната победа отеква из цяла Европа.Радио "Белград" и българската секция на BBC обявяват:"В България отборът на народа победи отбора на властта със 7-2".У нас разгромът на "армейците" ражда крилати фрази като "На цС*ка отбраната като на Кенеди охраната,на Гунди краката като на Вилхелм Тел стрелата" и новата "маршировка" на БНА:"Раз-два,седем-два".цС*ка е прекръстен на Седемка.Плъзват почти нелегално преписвани,отпечатвани и копирани стихотворения в чест на победата.Еуфорията след мача е толкова голяма,че ражда спонтанни манифестации из цяла нощна София-нещо невиждано за тоталитарния режим.Неслучайно-след този мач всички хора се чувстват малко по-свободни и много по-окрилени.
И може би неслучайно години по-късно,когато омразното и зловредно деребейство на Милко Балев е само спомен,но милиони хора отчаяно търсят себе си и символ,за който да се хванат между мутри и продажници на същия ден идва друга победа,обединяваща нацията и въздигаща в небесата загубеното и самочувствие.България сразява в сърцето на Европа надменните френски национали и ги изхвърля от идещото Световно първенство,като заема мястото им.След множество грешки и провали идва неочакван шанс,за който българите се вкопчват отчаяно.Идват последните секунди на свирепа и двуостра битка,когато Емо Костадинов с безмилостен удар покосява домакините.Франция потъва в национален траур.В България настъпва Нова година.И сякаш поне малко позорния Ньойски диктат се стоварва обратно върху мястото,където е бил обявен.Другото е история.
цС*ка sa go lapnali raz dva sedem dva - xaxaxaaxxaxaaxxa
A gola na Kostadionov prosto nqma raven sigurno sam go gledal 30000 pyti
7:2Първоначално написано от niki000
__________________________________________________ _____
7:2 Е РЕЗУЛТАТ..
Я ми кажете левскари след тази победа на Левски с 7:2 на края на сезона кой става шампион?![]()
После кажете ,че тогава отборите от А група не са играли за вас...
Popravete me ako gre6a, no v derbito Levski - cska Levski mai sa imali pove4e pobedi
Поправи ме,ако греша,но аз знам,че един БГ отбор има 30 титли в шампионата и един БГ отбор има 2 полуфинала на КЕШ и 4 четвърт финала,поправи ме ако греша,но това да не би да е ЦСКА?Първоначално написано от PR0
по-добре 24 честни титли отколкото 30 от ,които половината купени и подарени.....
А кой отбор би със 7:2 1968?Със 7:1 1994? и 5:0 на юбилея ви?!?!?!?
Резултатите не са толкова важни,колкото титлите.Първоначално написано от Елин-ТопузакоВ(Топчо)
Подарени и купени,както и да е било важното е,че един отбор в България има 30 титли и това е ЦСКА.
Даже и вие знаете .че имате подарени и купении .Не нали сравнявате кой е по-добър .ЛЕВСКИ Е по-добър.Повече победи и по-добри резултати...
ХЕ-ХЕ така се оправдават слабаците като не могат да печелят титлите,на другите им били купени.Не аз нищо незнам и ми е много интересно ти откъде знаеш,че ЦСКА имат купени титли,а пък Левски НЕ?
Я дай тука твоите уникални размисли.
![]()
БКП ,комунизъм-нещо да ти говорят...?? По тяхната система са ви били много титли и никой не знае откъде идват ,даже вие...Първоначално написано от maldini
koi e purvia bg otbor v CLПървоначално написано от maldini
![]()
Добре де не ми е ясно като станеш татко и сина ти стане от Левски и той те пита "Тате кой е първия български отбор в ШЛ"?Ти с гордост ще му отговориш Левски татиното....Първоначално написано от niki000
![]()
А той като те попита "А тате каква им беше головата разлика и с колко точки завършиха Левски тогава"?Ти ще отговориш "Лягай да спиш татиното,че утре е време за даскало" !
![]()
А за Топчо-Да даже и ти самия не знаеш,но коментираш.... Факта е този,че ЦСКА има 30 титли,а не Левски,нали?![]()
11 октомври през далечната 1944г. кварталните "Аспарух", "Омуртаг" и "Плиска" се обединяват под името на "Спартак".
На следващия ден "Шипка" се обединява с "Победа" ( Орландовци ) под името "Шипка-Победа". Месец по-късно на 9 ноември 1944г. "Спартак", "Шипка-Победа" и "АС 23" се обединяват в единен клуб под името "Чавдар" като цветът на фланелката е небебно-син.
За председател е избран Владимир Стойчев,а секретар става бъдещият министър на спорта Иван Башев.На 22 май 1945г. се избира нов управителен съвет,в който почетен председател е Ген. Владимир Стойчев,а председател е ген. Добри Джуров.
През 1945г. въпреки големите очаквания за класиране в първенството клубът се представя изключително слабо и се спасява на 1 точка от изпадане в Първа дивизия.
Все пак това става през 1947г. когато отбора изпада във Втора дивизия и илюзията за класиране в държавното първенство е разбита,но не за дълго...
Първият началник на ЦСКА - Иван Мирски, който е в прекрасни отношения с директора на Софийския централен затвор и председател на "Септември" взима радикални мерки за класиране в държавното първенство като обединява клуба си с добре представящият се "Септември" под името "Септември при ЦДВ" на 5 май 1948г. Това е и началото на най-измисления отбор в България - ЦСКА. Дори началото им е изключително изкуствено,както впоследствие и цялата им история и успехи. По ирония на съдбата в първия официален мач на ЦСКА "армейците" губят от Левски. Следват години на репресии към останалите клубове ( принизяване,неузаконяване и други ), предимства ( десетина точки аванс,съдии и други ), кражби ( на играчи,стадион и други ).
Като основна цел след създаването е пропаганда и популярност на управляващата тогава тоталитарна система и затова се прави клуб във всички видове спортове.
Цветът вече е сменен към сегашния, взимат се и шампионски титли да се покаже превъзходство
ПП ДАно да няма мн. грешки
Само не мога да разбера защо ми копираш всичко това?Мислиш,ли че ще си направа труда да го прочета,след като ти не си си направила труда да напишеш нещо ти?
![]()
Много си просто моето момиче...Аз съм го написал..Ти за кво мислиш ,че толкова време пиша мнението .. Малоумен чорбар![]()
Пак ми объркаха пола.Първоначално написано от Елин-ТопузакоВ(Топчо)
И дори да си го писал ти,все пак тази информация си я взел от някой анти цесекарски сайт или нещо подобно.Тъй,че умри
![]()
Еми ти са ,като пеньо ,как нема да бъркам...ТОВА Е ИСТИНАТА за цС*ка ,така че...Първоначално написано от maldini
Пич,мислих те за умно и разбрано момче по едно време,когато водихме спор,но явно съм се объркал...Първоначално написано от Елин-ТопузакоВ(Топчо)
![]()
Ти си типичен говедар с говедарско мислене...
Koeto si e taka si e - ne moje6 da go promeni6, kvo da naprava kato si izbral da byde6 fen na sme6en otbor, izboryt e bil tvoi nikoi ne te e nakaral. Cska Moskva Cska Sofia - minavalo li ti e prez uma 4e moje da ima nqkva vryzkaПървоначално написано от exploitedteen
P.S. podskazvam - vremeto sled 9septemvri 1945
Акт на държавен глава по осъществяване на неговите правомощия. Укази издава президентът на Република България. Указите се приподписват от министър-председателя или от съответния министър, с изключение на изрично посочените укази в Конституцията на Република България от 1991.
Hityr si
Аз мислех и че ти си бил умен и имаш нещо в тая глава ,ама съм сбъркал...ОСвен ,че говориш глупости се опитах ,да водим нормален разговор ,но ти почна ме обиждаш ,затова и аз те ОБИЖДАМ !!!Първоначално написано от maldini