- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Има ли разлика между готик и готик метъл?
Я кажете плс и може да ме светнете каква е точно и т.н. и кажете такиа кадето изпълняват готик и готик метъл (ако са различни де)оххх и аз се обърках,но се надявам да сте ме разбрали .....
Не съм много запознат с готическите неща, но има готик-рок, готик-метъл и още доста все "готически неща". Може би интересна готик-рок група е New Dawn Foundation, а готик метъл- Leaves Eyes и Therion. Не казвам, че групите са изцяло готик, особено Терион. Но си имат и известните готик елементи. Можеш да опиташ и Within Temptation, въпреки че квиченето на Шарън ми идва в повече![]()
Има разлика.Готик метълът е МЕТЪЛ.А готик музиката е жанр,който включва безброй стилове (готик рок, индустриал,даркуейв,детрок ,електро...)Вярно,много често се преплита звука на готик метъла и даркуейва(примерно даркуейв,защото според мен там има най-голямо преплитане).
Tristania,Dakrua,Forever Slave,Theatre of Tragedy - готик метъл
Lacrimosa,Diary of Dreams,The Cruxshadows - darwave
das ich,skinny puppy,fair sex - electro (/industrial)
the dreamside,the sisters of mercy,bauhaus,london after midnight - gothic rock
и т.н.
леле, напълни ми душатаПървоначално написано от Шишарка
![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Lacrimosa са готик метъл, Das Ich са чист даркуейв като Wumpscut например. Класически пример за готик рок са Bauhaus.Първоначално написано от Шишарка
се едно ме питаш каква е разликата между католици и православни![]()
Lacrimosa са започнали с даркуейв доколкото съм чувал.Първоначално написано от Industrial nation
Иначе това е -
Готик е като общо понятие за много стилове повлияни от готик романите, архитектурата, идеите.
Докато готик метъла е просто един жанр-Метъл повлиян от готик идеите.
Само още нещо-някои стилове се развиват независимо един от друг и нямат историческа връзка, например готик рок и готик метъл.
П.П. Индъстриала и той ли влеза към готик музиката![]()
хъхъ..
Готиката е цяла култура, а готик метълът е стил в метълът....
Ъъъ...случайно да сте чували за Готик и през Средновековието?!Не помня как точно беше определението, но готика си е характерен за Средновековието!Тогава църквата е имало силно влияние, почнало е да се строят по-големи и по-"остри" катедрали и акустиката в тях е много по-интересна...музиката е мрачна (или тъй наречените "рицарски песни"), самото време през Средновековието е било мрачно с тия Кръстоносни походи..
а готик метъла си е мрачен един такъв...
Абе много мрачно всичко!
Като се казва, че всичко идва от класическата музика, явно си има причини, поне в часовете по музика да слушаме!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Туй явно ще да е вокалистката. Мен ме радват някви песни обачеПървоначално написано от scion_of_Storm
Не знаешПървоначално написано от DoPye
![]()
![]()
По темата: Готин и Готин Метъл![]()
Emo is just more Harry Poter than Gothic -_-
Наскоро се зазяпах из нета и мога да кажа, че всичката готик музика е благодарение на този стил през средновековието.Той първо оказва влияние на част от Романтизма, а пък тя на свой ред вдъхновява музикантитеПървоначално написано от brain_stew
![]()
хъхъ..
Аха тенкс![]()
ю ар уелкъм!Първоначално написано от Mimka_sweet
"Тенк ю...Джаааак!"
"Ю ар уелкъм!" (джакс е усмихва сладко)
"Нот ю...уи неймд дъ мънки Джааак..."![]()
Първоначално написано от brain_stew
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Охо имаме си POTC феееен![]()
Ех...малко останахме!Първоначално написано от Mimka_sweet
![]()
(Да се похваля успях да изсвиря мотива за Фжак Спароу от саундтрака на втория филм на китарата!)