.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43
    Мега фен
    Град
    София, Лозенец

Поредната тема за ЕС

Какво смятате, че ще се промени в България, след влизането ни в ЕС на 1ви Януари 2007, освен паричната единица ?

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Криза.. Брутална криза, породена от т'ва че изобщо не сме готови да влизаме в никви съюзи и се юркаме като глупаци.. Нямаме икономика, нямаме свестна пенсионна политика, имаме огромна безработица(процента на безработните е само тези на които им се плащат осигуровки.. само дето нали знаете че като ти предложат 2 работни места(чистач и копач) и ти като не се навиеш спират да те водят безработен.. но въпреки т'ва ти нямаш работа..) следователно отиваме към невероятна криза..
    К'вото и да ми обясняват - както септември не е бил май, така и януари няма да бъде.. Навираме си главите в торбата, и ако преживеем тоя период може би най-сетне ще имаме нормална държава... Или и тогава ще се втурнем към поредната криза?...
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Супер фен Аватара на LunaTriCk
    Град
    Anfield
    всичко...към добро...постепенно.

Супер фен
    Град
    VCHC
    Цитирай Първоначално написано от BornFromPain
    Криза.. Брутална криза, породена от т'ва че изобщо не сме готови да влизаме в никви съюзи и се юркаме като глупаци.. Нямаме икономика, нямаме свестна пенсионна политика, имаме огромна безработица(процента на безработните е само тези на които им се плащат осигуровки.. само дето нали знаете че като ти предложат 2 работни места(чистач и копач) и ти като не се навиеш спират да те водят безработен.. но въпреки т'ва ти нямаш работа..) следователно отиваме към невероятна криза..
    К'вото и да ми обясняват - както септември не е бил май, така и януари няма да бъде.. Навираме си главите в торбата, и ако преживеем тоя период може би най-сетне ще имаме нормална държава... Или и тогава ще се втурнем към поредната криза?...
    Паричната единица ще се промени 2010. Чудя се как успяват да затварят глави от договора за присъединяване, като държавата ни е в това положението. Масова безработица, нищета, мизерия... пълен хаус. Абсулютно за никъде не сме по мое мнение. Дано, както се говори, от евро парламента да отпускат средства за подобряване, които ми се струва, че като всички други отпускани пари ще бъдат излапвани за отрицателно време от тиквите в парламента. Не се интересувам много от това ни присъединяване. Знам само, че България загуби доста докато стигнем до този апогей... тази заветна цел Ще видим... Има още време.

Фен
    Град
    BlondLandia
    Инфлация?
    Видя я царят, че се смее,
    но сам усмивката изгуби.
    Забрави ловните соколи,
    дори забрави да воюва.
    lOvE iS DEliGhT!

Град
    SFC HC
    Не знам какво имаш в предвид с тоя въпрос.. Инфлацията е едно напълно нормално явление в икономиката, без което не можем :> Въпроса е че може да се стигне до хиперинфлация, с тая нашта нестабилна икономика..
    Е тези фондове и глупости в крайна сметка може и да ни оправят след кризата, но аз пък си задавам въпроса "с цената на какво?" Не знам дали аз съм параноик ама доколкото съм наясно с тоя свят, никой не би субсидирал толкова (особено пък една цяла държава) без да има реална полза от това.. Но времето ще покаже..

Голям фен Аватара на Ziezi

Re: Поредната тема за ЕС

Цитирай Първоначално написано от p4elata_brumze
    Какво смятате, че ще се промени в България, след влизането ни в ЕС на 1ви Януари 2007, освен паричната единица ?
    То4но пари4ната единица няма да се помени...Ина4е това ще е,както казваше един приятел "на4алото на края"!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    аз не мисля че ще има драстична и осезаема промяна от самото начало. цените ще скачат, но това си е съвсем естествен процес. лично на мен влизането в ЕС ще донесе единствено полза.

Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    цените ще скачат, но това си е съвсем естествен процес.
    Хахахх до какво са ни докарали.. Да гледаме на вдигането на цените като на съвсем естествен процес... WICKED!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Че то нещата се променят постоянно...мислиш ли че изведнъж от 01.01.2007 ще сме вече в Европа и хоп всичко ей така. Те промените вече са настъпили отдавна и продължават да се правят.
    Сега в началото ще ни е хубаво да ни бутат парички, но след 2-3 години ще се узорим със сумите които ще изплащаме на ЕС. Като почнат и от ЕС да ни съдят държавата...

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Хахахх до какво са ни докарали.. Да гледаме на вдигането на цените като на съвсем естествен процес... WICKED!
    инфлация от 1-2% си е съвсем в реда на нещата и в най-богатите страни го има. назови ми една страна без инфлация.

Мега фен Аватара на quench
    Абе помня,че имаше една страна без инфлация,но и помня,че икономиката й колабира. Това в реда на шегата.

Сега,нека не се залъгваме какво ще стане след присъединяването - ще последва нов,поне 10 годишен,преход,а след това България ще се превърне в една Испания или Португалия - да има къде работниците да си изкарват почивките. Аз нямам нищо против да нямаме промишленост,а само селско стопанство и сектор "услуги". Не разбирам,защо ни е промишленост,както и армия и други отживелици. Това ми се струва някакъв болен начин да се компенсират разни комплекси на нацията. Но вижте сега,за АЕЦ смятам,че не бива да се затваря. Има още половин век работа,айде - да кажем,да бачка поне още 20 години,докато отворят "Белене". Не е опасен,освен за Франция,която може да си изгуби 400-те милиона инвеьтиции в Румънската централа.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен Аватара на air_J
    Град
    Свищов Town
    Цитирай Първоначално написано от quench
    Абе помня,че имаше една страна без инфлация,но и помня,че икономиката й колабира. Това в реда на шегата.

Сега,нека не се залъгваме какво ще стане след присъединяването - ще последва нов,поне 10 годишен,преход,а след това България ще се превърне в една Испания или Португалия - да има къде работниците да си изкарват почивките. Аз нямам нищо против да нямаме промишленост,а само селско стопанство и сектор "услуги". Не разбирам,защо ни е промишленост,както и армия и други отживелици. Това ми се струва някакъв болен начин да се компенсират разни комплекси на нацията. Но вижте сега,за АЕЦ смятам,че не бива да се затваря. Има още половин век работа,айде - да кажем,да бачка поне още 20 години,докато отворят "Белене". Не е опасен,освен за Франция,която може да си изгуби 400-те милиона инвеьтиции в Румънската централа.
    О, все сме се превърнали в Испания! Точно там бях допреди няма и месец и разликата е космическа! Единственото, което ще се промени ще бъде това, че ще може спокойно да се емигрира и там (в чужбина) да бачкаш малко по-престижна работа (евентуално). А, да - цените също ще скочат. Абе, ще има емоции. Освен факта, че легално ще може да работим в други страни не виждам поне за началото много положителни страни.
    П.С.> В Унгария вече сериозно протестират срещу ЕС, това информативно.
    П.С.2> Ако най-мрачните прогнози се сбъднат (а именно - драстично повишаване на цените, придружено с непомръдване на заплатите), то до 1 година максимум ще се събудим с ново правителство и извън ЕС.
    Левски шампион але але!

Супер фен
    Само от факта че ще започнем да си купуваме солетки с евра вместо с добрите стари левчета ще доведе до разцвет в бизнеса, оттам повече пари и така. Говориме за милиярди кинти които ще се влеят в държавицата ни.
    2т. системно

Град
    SFC HC
    инфлация от 1-2% си е съвсем в реда на нещата и в най-богатите страни го има. назови ми една страна без инфлация.
    Вдигането на цените и инфлацията са две различни понятия.. Понеже инфлацията е пряко свързана с безработицата(обратнопроп рционално ако трябва да сме точни) и съвсем не е само вдигане на цените.. Така че може инфлацията в България да не се покачва и все пак да се увеличават цените.. Ето това е проблема.

Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Само от факта че ще започнем да си купуваме солетки с евра вместо с добрите стари левчета ще доведе до разцвет в бизнеса, оттам повече пари и така. Говориме за милиярди кинти които ще се влеят в държавицата ни.
    А с какви евра ще си ги купуваме тия солетки? Като заплатите ни са 20-30% от тези в ЕС, а цените ни варират между 45-55% от тези в ЕС.. Следователно влезем ли веднъж скапаната ни икономичка ще бъде съсипана от чуждестранните фирми на които вече ще им е много по-лесно да се разположат в България.. И какво става? Кур за българския бизнес и възможностите.. Всичко ще се превърне в колония на ЕС.. Яко!

Супер фен
    Еми ще си проличи кой наистинаможе да прави бизнес. Който неможе ще бачка на заплата в корпорациите. Айде да ви видя. Иииии шефчеееее, айде без обяснения за инфлацията моля ти се (как била свързана с безработицата) изобщо не си в час .
    2т. системно

Град
    SFC HC
    Ами ако беше чувал за Маркс и неовите икономически теории(които между другото са най-разпространените) щеше друго да пееш :>

Супер фен
    Аз съм трети курс Икономика бе лумпен. Маркс го чета от 8ми клас и пак твърдя че говориш пълни глупости!
    2т. системно

Град
    SFC HC
    Ах.. Моя грешка.. Става въпрос за теорията на Кейнс.. Маркс имаше специфични разбирания за ролята на държавата в икономиката... Та според теорията на Кейнс беше тази зависимост между инфлация и безработица.. А според класическата теория зависимост няма :> точно така беше :>

Супер фен
    Което е невъзможно да се случи в България (щото еврото е еднакво за цяла европа)
    По тиливизията нова новина - екотакса за кола преди 92ра ще е 250 лева, очакваха се много по големи.
    2т. системно

Голям фен Аватара на Ziezi
    Явно има доста заблудени деца тук.....Ето как ще се развият нещата според мен:България влиза в ЕС догодина.Цените ска4ат за кратък период от време 2-3 пъти,докато заплатите се увели4ават доста по-бавно.Затварят се пове4ето дребни български фирми и предприятия,защото не отговарят на европейските изисквания.Затварят се 3 и 4 блок на АЕЦ-а,в следствие на което България търпи огромни пари4ни загуби,вероятен режим на тока първите години,ЕС влива пари,огромната 4аст от които отиват по джобовете на "богоизбраните",пове4ето гори биват изсе4ени заради по-високите цени на дървесината,по-голямата 4аст от земята покрай курортите бива изкупена от 4ужденци(специално визирам земите покрай Кърджали,които и в момента биват масово изкупувани от турски бизнесмени),пове4ето българи се пръсват по 4ужбина в търсене на така ме4тания по-добър живот,България се пълни с всякаква папла4(негри,араби,китайци, илипинци),която също търси по-добър живот,отделно държавата трябва да внася работна ръка,не е за пренебрегване и риска от зали4аване на кирилицата,влизаме в Европа пое с три "малцинства"-турско,циганско,"македонск "-"правозащитници",като елс де гроен запо4ват да пледират за техните права,"българското" правителство за пореден път доказва,4е е вси4ко друго,но не и българско,като им реализира исканията.Това озна4ава новини,задължително изу4аване на език и история на циганското,турското и "македонското" малцинства!Рискът от терористи4ни атаки се увели4ава многократно,още пове4е и след настаняването на американските военни сили.
    След 30-40 години в символи4ната книга на световната история ще се появи една нова страница озаглавена "България (681-2050)..."
    Аз съм си песимист по принцип,но си мисля,4е това отгоре е доста близо до реалността!
    2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Ziezi
    Явно има доста заблудени деца тук.....Ето как ще се развият нещата според мен:България влиза в ЕС догодина.Цените ска4ат за кратък период от време 2-3 пъти,докато заплатите се увели4ават доста по-бавно.Затварят се пове4ето дребни български фирми и предприятия,защото не отговарят на европейските изисквания.Затварят се 3 и 4 блок на АЕЦ-а,в следствие на което България търпи огромни пари4ни загуби,вероятен режим на тока първите години,ЕС влива пари,огромната 4аст от които отиват по джобовете на "богоизбраните",пове4ето гори биват изсе4ени заради по-високите цени на дървесината,по-голямата 4аст от земята покрай курортите бива изкупена от 4ужденци(специално визирам земите покрай Кърджали,които и в момента биват масово изкупувани от турски бизнесмени),пове4ето българи се пръсват по 4ужбина в търсене на така ме4тания по-добър живот,България се пълни с всякаква папла4(негри,араби,китайци, илипинци),която също търси по-добър живот,отделно държавата трябва да внася работна ръка,не е за пренебрегване и риска от зали4аване на кирилицата,влизаме в Европа пое с три "малцинства"-турско,циганско,"македонск "-"правозащитници",като елс де гроен запо4ват да пледират за техните права,"българското" правителство за пореден път доказва,4е е вси4ко друго,но не и българско,като им реализира исканията.Това озна4ава новини,задължително изу4аване на език и история на циганското,турското и "македонското" малцинства!Рискът от терористи4ни атаки се увели4ава многократно,още пове4е и след настаняването на американските военни сили.
    След 30-40 години в символи4ната книга на световната история ще се появи една нова страница озаглавена "България (681-2050)..."
    Аз съм си песимист по принцип,но си мисля,4е това отгоре е доста близо до реалността!
    Забрави да кажеш как Волен сидеров щеше да ни оправи акого бяхме избрали.
    2т. системно

Мега фен Аватара на quench
    Срам ме е,но съм съгласен с Амайо! Тая реч беше изписана с невъобразим патос,подкрепена беше от параноични и за нещастие на автора,невъзможни предвиждания. Зиези,ако те е страх от новото,не се опитвай да насадиш и на нас този страх. А колкото да "държава" и "правителство" - това са отживели думи,както и "нация","народ" и т.н. А едни от най-мръсните и лицемерни думи,целящи да се използва съвестта на хората за нечии цели,са "патриотизъм" и "национализъм". Спрете да живеете в 19 век. Държавата отдавна вече е само Зкон + Институции,които да го прилагат.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Ziezi, Дишай... Издишай... Сега по- добре ли си...

КОгато влезем в европейския съюз, в първите няколко години почти нищо няма да се промени... Кви поскъпвания бе, хора??? В Германия храната е по- евтина отколкото тук, както и комуникациите, както и някои техники... Как виждате да се вдигнат много0 цените. Истина е, че някои цени ще се вдигнат, но пък ние си имаме някои неща, които вече са по- скъпи отколкото в ЕС... Така че споко. Пък и предпочитам сега да плащам малко повече за хляб и салам, но след 20 години да не съм висшист- чистач на кенефи.

Малките фирми... Да, за тях ще е по- трудно. Но тези които успеят да спазят изискванията, ще потръгнат много по- добре, ще печелят повече ще има работа, и продукцията им (независимо стоки, услуги) ще е с по- високо качество което пък е добре за потребителите.

Приемат ни в ЕС по милост... И сега ще нио бият яко шамарите, докато не влезем в правия път. Може да стане по- скъпо. Може да стане по- трудно. Но в България ще се влеят много инвестиции, ще се открият нови работни места, и ще има кой поне малко да въспира абсолютната наглост на оялите се политици. И замислете са- каква е другата алтернатива... Да сее се оправяме самички, с ръчичка... И да я прокопсаме клолкото през последните 16 години
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си