Цитирай Първоначално написано от quench
Срам ме е,но съм съгласен с Амайо! Тая реч беше изписана с невъобразим патос,подкрепена беше от параноични и за нещастие на автора,невъзможни предвиждания. Зиези,ако те е страх от новото,не се опитвай да насадиш и на нас този страх. А колкото да "държава" и "правителство" - това са отживели думи,както и "нация","народ" и т.н. А едни от най-мръсните и лицемерни думи,целящи да се използва съвестта на хората за нечии цели,са "патриотизъм" и "национализъм". Спрете да живеете в 19 век. Държавата отдавна вече е само Зкон + Институции,които да го прилагат.
Ето нагледен пример за резултата от политиката през последните 16 години!
Кое по-то4но невъзможно от това,което съм написал?
Роска,в момента то4но дишането и издишането са ми проблема,щото бях ухапан от 4ерна вдовица преди два дена,но не в това е въпросът!
Доста меко казано неразумно е да сравняваш Германия с България!По добре прави сравнение с Унгария,Словакия,Полша и тн.Сам знаеш какво стана и става в Унгария,в Полша са на власт националисти,в Словакия влезна в парламента патия,която открито се обявява за ксенофобска!Едва ли е съвпадение,4е и при трите държави това става малко след приемането им в ЕС!
За цените въобще не си прав!
За малките и средни фирми-на тяхно място ще дойдат западни!4аткаш ли,това е целта,парите да отиват в по-развитите страни(Германия,Англия,Ита ия,Франция...).От тези пари,които ще се влеят от ЕС обикновените хора ще видят то4но толкова,колкото и циганите видеха от милионите вляти в организации,като Евророма,Романибах и тн.
Алтернативата според мен е да се махне това правителство,да се избесят (серизно го казвам) вси4ките управници през последните години,да дойде на власт БЪЛГАРСКО некрадливо правителство,да се оправят недоразуменията с така наре4ените малцинства(защото те са главният проблем),като през това време се поддържат връзки с ЕС,и 4ак след това да се мисли за 4ленство,но при определени условия поставени от нас!
ПП:Това,4е дадена държава не е в ЕС НЕ озна4ава,4е не трябва да поддържа връзки с него!