.
Отговор в тема
Страница 3 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 148
    Мразя хората които мислят че показват сила с бой а всъщност показват СЛАБОСТ

Повече от фен
    Град
    КМД
    Не мога и аз да не изкажа мнение в тази тема. Целта ми обаче не е да влизам в спорове с никого.

Първо, аз самият слушам предимно твърда музика, обичам да пиша рок и метъл песни, свиря в траш-спийд метъл банда, имам дълга коса, абе определям се като метълист.

За мен обаче не е проблем ако видя някой да ми се мъкне с розови дрешки, мазна косица и има плейър, пълен с чалга. Да слуша и прави каквото му харесва. Живеем в демократична държава, неведнъж съм казвал, че всеки има пълното право да прави каквото си избере за добре, представяте ли си всички да бяхме рокаджии, ами то тогава нямаше да е интересно. Та, зачитам мнението на феновете на поп-фолка. Всички сме хора, всички живеем в България, трябва да се уважаваме един-друг.
    Проблемът идва обаче, когато чуя или прочета, както тук най-често става, мнения на незапознат чалгаджия, които са абсолютно неверни и целят просто избиване на някакви комплекси, насаждане на музикално-стилова омраза, или просто "да става майтапа". Те гласят: "Всички метъли са пропаднали. Те само пият и се ДРУСАТ по пейките, те не се къпят, те не се бръснат, те не си мият косите, те са глупави, алкохолът им е изял мозъка, те са извратени сатанисти, докато ние се кефим в кафетата и обираме хубавите мацки." Ето тук вече мога да не се сдържа и да пребия някого (стига да не е някакъв по-слаботелесен от мен де, иначе няма да е честно, тогава само ще му кажа две-три думи). Отново повтарям, нямам нищо против чалгаджиите, стига и те да нямат нищо против моята музика, моя начин на живот, моя външен вид и т.н.

Освен това, имам страшно много приятели неметъли, които ми казват, че не могат да понасят толкова тежка музика (дори и класически хеви метъл). Техните любими стилове са или джазът, или мейнстрийм попът, или старата българска естрада, или нещо електронно, или каквото и да е. На тях просто не им допада музиката, която слушам. Това обаче съвсем не ни пречи да бъдем добри приятели, с някои от тях и от съвсем малки деца. С тях никога не спорим един с друг на тема "Коя е истинската музика".

През последните няколко месеца обаче ми налитаха на бой разни групички от хора, които познавам. И абсолютно всеки един от тях беше турбо-чалга-гъзар. И защо? Защото: "оня е метъл, който по някаква случайност се разхожда сам по Мария Луиза или се лашка в тролей петица отново сам, и би било голямо шоу да го псуваме и да му се праим на голямата работа, защото ние сме петима, а пък той е сам, муахахаххаха". Това ми се струва леко тъпо. Как няма да нося боксове и вериги в себе си при този случай. Да ме пресрещат петима гъзари, да ми се хилят и да ми разправят: "Познаваш ли еди кой си метъл от еди кой си квартал?... Ами да знаеш, че ние го пребихме и че те биеме и тебе, защото си проссс метъл и не се къпеш..."

Нека не продължаваме историята, а да се опитаме да ограничим тези случаи. Постъпката на момчето, пребило свой съученик, заради музика в радомирското село Дрен, е недопустима. Това му поведение трябва да бъде строго наказано, за да се прекратят подобни случаи (което за съжаление знам, че няма да стане).

Музиката е най-възвишеният начин за изразяване на чувствата, който може да съществува на този свят. Тя не е създадена за безсмислени боеве и насилие. Нека не я превръщаме в тема за спорове, тя просто не заслужава това...

И все пак, отново подканвам за повече толерантност. Слушайте каквото искате, обличайте се както искате, не парадирайте и не пречете на околните с това. Не говорете простотии и измислици против другите, защото ще си изпросите боя, когато най-малко очаквате.

Толкова от мен.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Joey Tempest No1

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    Джоуи Темпест, напълно споделям твоето мнение, ще си позволя обаче един малък коментар:

"Всички метъли са пропаднали. Те само пият и се ДРУСАТ по пейките, те не се къпят, те не се бръснат, те не си мият косите, те са глупави, алкохолът им е изял мозъка, те са извратени сатанисти, докато ние се кефим в кафетата и обираме хубавите мацки."
    такива мнения се изказват и по адрес на чалгарите от страна на метъли, и са абсолютно също толкова абсурдни.

Супер фен Аватара на brain_stew
    Град
    [Мразим кифли ООД]
    Бате Джоуи пак се изказа.Баси в тва дългото мнение...очите ми станаха на понички докато го прочета, но все пак е прав!Ама най-ми хареса за петимата гъзари!Значи и аз ги знам ей такива идиоти, дето се мислят за важни!Най-ме дразни, когато некви ей такива дойдат и почнат да бия т момиче (мен де) а после като видят че и аз не си поплювам и отпрашват!Защо?!що енщат да се биеме?щото си мислят, че ще исплашат горкото "невинно" "лесноранимо" "психясало и вмирисано" метълско курве?!Тъпо!Мнооого тъпо братя чалгари!Проява на слабост!Случвало ми се е на мене да мина покрай Амор, даже си тананиках малко пънк и некви ми се изпречват и ми викат "Да биеш ли си дошла ма, п**ко?"Е кажете сега, като налитат на бой, как да не ги набиеш?Признавам си, била съм удряна от чалгари, а коланите по бойни изкуства и другите бойни умения нямат нищо общо с тва!Аз съм тренирала карате и кик-бокс, но не налитам на бой!Не парадирам с уменията си!Даже си предпочитам уличния бой.Имало е случай, когато съм в друг град (Търново) и съм се прибирала посинена!

А относно шума в градския транспорт, както казаха по-горе, никой, ама никой не е длъжен да слуша чалгата!Не щото е чалга, щото е шум!А този шум пречи!Значи нямам нищо против шофьора на тролея да слуша Преслава, но да не я е надул до дупка, тъй че да си я слушам и аз!

Пиле убиец...гледай си работата!Няма да споря с теб, дружка си ми, пример са другари-чалгари!Бтв почерпи се с един Азис и трай!

Lake_bodom, такива изказвания се правят и за пънкарите и за скиновете, ама....далеч от истината!

ПП:Нещата, които описах по-горе, не са пристойни за ендо момиче, ама тва е самата истина!
    Tell me ya lie on your bed of nails
    Tell me you're losing control
    Nightmares in ecstacy ya need
    A razorlike crown of thorns

абе хора вие видяхте ли добре какво е заглавието!? то това го заприлича на пазар-всички си карат като мангалки за територия за продаване по леко.Не е важна музиката-ИЗРОДА СИ Е ИЗРОД ДОРИ И ОПЕРА ДА СЛУША!!!и спрете да се делите на чалгари и метълии чалгари-Ние сме хора по дяволите!!!Бъдете съгласни поне с едно-изроди има навсякъде-независимо каква музика слушат!!!
    THE GREATEST THING YOU'LL EVER LEARN IS JUST TO LOVE AND BE LOVED IN RETURN

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Джоуи Темпест, напълно споделям твоето мнение, ще си позволя обаче един малък коментар:

"Всички метъли са пропаднали. Те само пият и се ДРУСАТ по пейките, те не се къпят, те не се бръснат, те не си мият косите, те са глупави, алкохолът им е изял мозъка, те са извратени сатанисти, докато ние се кефим в кафетата и обираме хубавите мацки."
    такива мнения се изказват и по адрес на чалгарите от страна на метъли, и са абсолютно също толкова абсурдни.

=D> Joey Tempest,Lake_bodom... =D> =D>
    ТЪкмо се бях отчаяла, че в тая тема пак всички само се бият в гърдите кай от ква субкултура бил ,и колко видиш ли разбирал от метъл,пънк, и кво беше там, за разлика от нас, непросветените...

Абе хора, вижте се отстрани... Чудя се да се смея ли или да плача...
    Всеки плюе по всеки различен от него, обяснявайки между другото, че той и само той, понеже е много готин като е от някоя субкултура, мнооого разбира от тея работи... И ако му противоречиш, ти не че имаш различно мнение, а си просто недостатъчно компетентен в субкултурните въпроси... Естествено ,ако се окаже, че някой метъл, скин, пънкар или скейтър е направил нещо кофти , той е 100% ънтру и не е от наш'те...

Естествено, чалгарите винаги са малоумни селяни с два грама мозък и дебилни физиономии...
    Скиновете са нацита дето трепят де що им падне...
    Смъкнатите са ебахти наркоманските отрепки...
    А метълите вонят ли, вонят...

И много от тях се обиждат от тези изброените предразсъдъци, но смело сипят същите към хората които не се държат, не се обличат и не мислят като тях...

Никой няма право да съди за един човек ако не го познава лично, и никой няма право да прави обобщения за интелекта, светогледа, поведението и личната хигиена на група хора по това каква музика слушат, какъв им е цветът на кожата, с кой пол си лягат,дали предпочитат сладолед или шололад и т.н... КОга ще го раберете най- сетне...

п.с И накрая кво стана... Пребитото момче се оказа виновно... Много ясно, то е чалгар,според повечето форумци е виновен за глада в Сомалия и войната в Ирак... \/

п.п.с Не принадлежа към никоя субкултура, не споделям ничии възгледи освен моите, слушам много и най- различна музика...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Джоуи, при повече късмет те ще са 5ма, а ние 2ма, щото и аз често пътувам с 5 тролей ахахахха

Постъпката на въпросният човек е просташка. Трябва да си понесе последствията и да бъде наказан. Недопустимо е да биеш човек, защото те дразни. Момчето, което са го пребили може и да има някаква вина за това, което му се е случило, но определено никое човешко същество не заслужава подобно отношение, особено за такава глупост. Трябва да сме толерантникъм различните от нас, както искаме и те да са толерантни към нас. Хората са различни и това е нормално. Представяте ли си какво щеше да бъде ако всички бяхме еднакви? Аз лично не...

Преди около 2 години бях попаднал на един шофъор-дърт хеви метъл, който беше надул Кил`ъм`Ол на Металика. Малеее май само аз и той се кефехме. Хората едвам търпяха и коментираха какви гадости им пускали. Имаше хора дето слязоха от автобуса.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Мo6no
    Преди около 2 години бях попаднал на един шофъор-дърт хеви метъл, който беше надул Кил`ъм`Ол на Металика. Малеее май само аз и той се кефехме. Хората едвам търпяха и коментираха какви гадости им пускали. Имаше хора дето слязоха от автобуса.
    Същото беше и в служебния автобус с който пътувах лятото... Първия шофъор- луди чалгии, всички доволни, аз си слушам плеъра, и аз доволна...
    Втория шофъор- Пича слушаше Скорпиънс, Металика, Аеросмит, Гънс, Айръм Мейдън... МНооого яки парчета пускаше, и аз много си избухвах... Но не! Гадните камериерки и готвачите от хотела, организираха бунт, и му се разбучаха ки били тея гадории дето ги пуска, и той им тегли по една... И до края на лятото Шофъора тихо си избухва на тихичката музика, аз- с плеъра доволна, лелките - камериерки, гадните готвачи и колегите ми хаусманиаци- преебани без музика бухахахахааа...

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    И аз съм попадал на такива шофьори.Веднъж един беше надул яко Child in Time и няква бабичка му се разфуча,мноо се хилих.
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

Фен
    Град
    BlackWorld
    Joey Tempest!!! Твърдо зад теб!

Така де, част от другите мнения не съм чела много задълбочено, но колегата фен на Children Of Bodom също е прав.

Дълг е да защитя братята и сестрите, не идвам да се карам. Форумите са място за мнения. Ето го и моето:

Автора на темата е прав и не е.

Аз съм отрасла с класически хард рок музика(моите родители слушат това). Нататък след кратка метаморфоза взех да ги зарибявам за хеви метъл и други по..."леки" неща. Говоря така, защото сега обичам и блек и готик смесици и какво ли не. Т.е признавам си, не съм безпристрастна по темата.

Имам много приятели, съученици и познати, които слушат каквото си поискат. Опитвала съм да зарибя с нещо, което може да им хареса от "моите" групи. Ако не подейства се предавам. Не опитвам винаги, защото за мен не това е важното. Целта ми е да не ме ругаят само мен на целия купон, че съм се добрала до компютъра и съм пуснала някоя метъл балада...

Смятам че е обидно, откакто свят светува, хората да си изграждат клиширани образи за неща и да намират всякакви поводи да воюват.
    Сега това с музиката. Никой не заслужава бой или смърт заради това, което слуша.

А за метъла, мога само да кажа, че е мн чувствена музика, за тези , които я разбират. Има много видове метъли, които имат различна идеология. Хеви метъла му трябва Один и бира, на рокера мацки мотори и малко бой може би, ама те помежду си се бият(това е клиширания образ!!!!)

Някои са единаци метали. Такива са блек метълите примерно. Чувстват сами, живеят сами, ходят на студено и на гладно и се самосъжаляват хах. Това е изцяло отдаване на емоциите.

Зависи от човека. Има такива, които виждат само агресия в метъла. Това не го разбирам. Има агресивни рапъри(гето, узита или М-16 , кинти, коли , мацки и НАСИЛИЕ!!!)
    Има пияни чалгари.
    Има футболни фенове, които се пребиват-Левски или ЦСКА ?! Ако кажеш Литекс пак те бият.... Това е да си търсиш повод!!!!

Няма да давам повече примери, но съм възмутена от такива неша. Обичам метъла, това е религия, с него ще остана в сърцето си, това е култура... Разбирам я по безобиден и мирен начин, обичам църквите, не пия като идиот или не се дрогирам по разпространеното мнение(клишетааааа!!!!) и даже не съм пушила НИКОГА трева. Няма какво да ви се обяснявам, но като мене има много-ManOwaR-JUST MORE BEER AND HEAVY METAL-I'M JUST FINE
    Това е. Музика. Хората искат биричка, рок концетчета и да си се кефят мирно. Така пречим ли?

Автора е дяволски прав, че не е това начина и повода да се бием, но не обвинявай пряко и не обиждай, моля те, защото няма как да си запознат със всички видове общества, разделени според музикалните интереси и идеология и т.н.

Мир, бира и метъл!

Не ме нападайте много, защото ще ме домързи да чета, но ако много ви се иска да си изкарате агресията на поредния метъл пишете на лично, може да се караме отдалече. Има емоушъни с пистолети-може да се убиваме даже, кво нещо е интернета.

И съжалявам за хаоса в мислите ми, това е от емоцията и гнева ми!
    The EmpEroR is dead.
    Even though and nothing learned with strength I burn... ILR

Мега фен
    Град
    Utopia..
    qvno nikoi ne razbra temata ni , vkluchitelno i momicheto otgore
    celta beshe ne da obijdam metulite ( bratovched mi e takuv btw , a az mnogo si go uvajavam ...)
    celta beshe suvsem drugo - da se spre da se razgranichavat do stepen-nasilie horata , spored tova , koeto slushat i po nqkakuv nachin da provokiram vasheto grajdansko vuzmushtenie
    pri nqkoi , po-inteligentni - uspqh
    pri drugi ne - te si znaqt tqhnoto si
    a vizirah nqkoi tuka forumci , prosto zashtoto te si padat kum krainostite i za tqh dumata chalgar e po-tejka ot peder*st

evala pravq na Mo6no , AngelOfDarkness , Lake_bodom , rosskata i nai-veche na Joey Tempest
    =D>
    te pone me razbraha ...

Edit : dano AngelOfDarkness go prochete - murzi me da pisha i LS

Фен
    Град
    BlackWorld
    OtherDimension,
    Мислила съм дълго над въпроса защо хората си търсят поводи да се обиждат и нараняват. Това при животните има ли го? Те май само като да гладни убиват, за да оцелеят. Еволюция. А ние? От скука? Кой е казал, че човека е интелигентен?
    Затова, въпреки мързела ми писах в темата ти, иначе обичам да съм пасивна...
    Важно е, всеки трябва да го помни:
    Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с вас(независимо дали го заслужават или не!)

Благодаря ви на всички, които вярвате в това(ПОДКРЕПИХ ИМЕННО ВАС), което писах по-горе, и в безсмислеността на насилието и дискриминациите, т.е. същността на темата на OtherDimension
    The EmpEroR is dead.
    Even though and nothing learned with strength I burn... ILR

Град
    [Мразим кифли ООД]
    Цитирай Първоначално написано от AngelOfDarkness
    Мислила съм дълго над въпроса защо хората си търсят поводи да се обиждат и нараняват. Това при животните има ли го? Те май само като да гладни убиват, за да оцелеят. Еволюция. А ние? От скука? Кой е казал, че човека е интелигентен?
    Животните действат първосигнално!А хората имат втора сигнална система!Те действат мислейки с главата си!За тва сме и единствените същества, дето правим една и съща грешка два пъти!

OtherDimension, ок, не искаше да обидиш метълите, пънкарите, скиновете и т.н., но го направи!Значи разбирам те, искаш да подбудиш обществото към едно добро дело, ама няма да успееш!Виждаш, че резултата е...нежелания от теб!
    Разделения винаги ще има, агресия винаги ще има...но когато някой те напада отвръщаш на удара!Или ще убиеш или теб ще те убият!Закона на войната!Ама то тва не е война, поне не чак толкова сериозна.Но разбра (предполагам) кво искам да кажа.Не може когато чалгарите те набият, да не се раздухва, но когато метъла/пънкара/скинхеда набие чалгара, да се вдига шум до Бога!Тъпо е!

Ти говориш за скинове и метъли, какви били и т.н., задаваш некви нападателни въпроси, а в същото време не си искал да обиждаш никой!Има хора и хора!Има по-спокойни индивиди (като Джоуи Темпест), ама има и по-лесноразпалващи се (като мен!)!Колкото и да не искаш да обиждаш, го правиш!

Мега фен
    Град
    Utopia..
    mi razduhvai go ?..

razsurdi mi se sega che vidish li nabitoto momche slusha chalga
    eeeeeeh ako slushashe metul shteshe da ti e po-qko taka li? (i nas ni biqt , i nie stradame)

haide stiga veche..

neka prosto vseki , koito ima pone kapka choveshtina da spre da se pita zashto i ot koi e bito momcheto : fakt e che e prebito jestoko momche , zaradi muzikata , koqto slusha bez znachenie kakva e tq.Tova sa faktite - drugoto sa prosti zaqjdaniq..

leka nosht , budete hora

Мега фен
    Град
    Utopia..
    ae stiga si se pravil na biqch be .. razbhrame che si mnoo strashen
    "narushavat mi lichnoto prostranstvoooo.."
    ma ako toq beshe pusnal ot shibaniq si telefon punk shteshe da go pregurnesh nali ?

"vseki koito mi pusne chalga shte strada"
    alele maiko ... vsichki koito slusaht chalga da se pazqt !! - idva internet-huligana ...
    mnogo mi e interesno dali pak shte si tolko naduhan ako sa povechko i dali shte predpriemesh neshto za da sprat chalgata ?
    ne mislq ...

Град
    [Мразим кифли ООД]
    Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    ae stiga si se pravil na biqch be .. razbhrame che si mnoo strashen
    "narushavat mi lichnoto prostranstvoooo.."
    ma ako toq beshe pusnal ot shibaniq si telefon punk shteshe da go pregurnesh nali ?

"vseki koito mi pusne chalga shte strada"
    alele maiko ... vsichki koito slusaht chalga da se pazqt !! - idva internet-huligana ...
    mnogo mi e interesno dali pak shte si tolko naduhan ako sa povechko i dali shte predpriemesh neshto za da sprat chalgata ?
    ne mislq ...
    Ти май не схващаш!Когато чалгарите пречат си го отнасят, а когато не-не го отнасят!Значи ако си стои некво изрусеното с розовката блузка....демек фешънче чалгарче, едва ли експлойтед ще го набие.Най-много да му стане неприятно, ама няма да тръгне да го бие!И магесник каза, и аз отбелязах, че никой няма право да ти пречи!Тва, че чалгарчето не рпечи на себеподобните си с чалгата, не значи, че не пречи на един пънкар например!

А доклко мислиш или не...явно не мислиш!щом не си разбрал това, което говорихме досега, значи не си от бързозагряващите реутани!

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София

Re: Do kude se stigna ?

Цитирай Първоначално написано от OtherDimension
    Tiq razdeleniq se provokirat ot hora , kato nqkoi tuk
    edin e grozen vmirisan metul , koito ne vijda po-dobre ot nosa si ..
    Муахаха,значи човека за който говориш има доста широк мироглед,тъй като метълите имат големи и криви носове,защото са доста грозни,както ти каза.

Аз никога не бих наранила някой,който не слуша моята (свясната) музика,защото Бог достатъчно го е ущетил от към добър вкус
    Plans are nothing; planning is everything.
    Dwight D. Eisenhower

Град
    Аз ако биех всеки който ме дразни, края нямаше да му се види...
    Ами ако всеки почне да се бие когато нещо се изнерви... Айде направо гражданска война да си спретнем... Субкултури срещу чалгари... Я се погледнете малко отстрани . Ами смешно е.
    Най- интилигентния човек когото познавам- в смисъл находчив, любознателен, с богата обща култура, с много разностраннио интереси, ходи често на театър, абе... И кво, като отиде на купон фърля гюбеци... Смърт за гадното копеле!!!

Допреди 1-2 години и аз слушах бая чалга ( както на моменти черно)... И какво, сега като не слушам чалга, съм поумняла, така ли?

Иначе ако някой плюе пънковете или метълите, скачате и ревете до бога... А се чувствате задължени да тровите де що чалгар видите или посмее да каже 'гък'.

brain_stew, като са ти скачали 'чалгари' на бой- много яко се почувства , нали... Затва айде и ти им скачай на бой, за да им бъде на тях яко и да имат стимул и те да скачат пак на бой...

Въобще дайте да се върнем в каменната ера и да си решаваме проблемите с тупаници...

Супер фен
    Град
    Cairhien
    ^^А като някой плюе чалгарите/ техно-феновете/ хип-хопърите не скачат ли и те? Или само ние сме виновни?
    Както и да е, евала правя на 2-3 души, които наистина написаха невероятни, трезвомислещи мнения. Ако си мислите, че след известно време обаче няма да има случай, при който примерно чалгари да пребият метъл, или чалгари да пребият рапър, или рапър да пребие чалгар...все ще има. Но няма да се обвини така като метъла, нали? Нито пък ще се вземе предвид, че малкият пич със сигурност му се е изрепчил него. И метъла е виновен в този случай, безспорно- като ти се отваря какво ще го пребиваш, лепни му 1-2 и си тръгвай, да се научи отвореняка къде му е мястото...
    Роска, не си поумнял като си спрял да слушаш чалга да речем. Просто ти се е повишила музикалната култура и музикалното усещане, поради обозрими причини. Защото метъла в истинската му същност е къде-къде по-комплексна музика от чалгата.
    Това беше от мен

Град
    Първо- прочетох абсолютно всички мнения.
    Второ- обърнах се към метъли и пънкари , защото доколкото виждам те преобладават в този форум(или поне доминират). Е тая тема само автора си позволи да каже нещо против тях и в защита на чалгарите (в случая имаше предвид защита на толерантността въобще към слушащите друга музика) и всички му скочиха...

Но няма да се обвини така като метъла, нали?
    Напротив, ако има такова нещо, журналистите веднага (ако го надушат, де) ,ще го направят ебахти въпроса - независимо кой кого е набил. Споко.

Не искам да звуча против някой. Аз съм на мнение че всеки може да прави, да слуша и да мисли каквото си иска стига да не вреди на някой.

И не виждам какво общо имат гейовете със темата.

п.с И съм женско...

Град
    Това с реването за нещата които се случват в държавата е нормална черта на българската народопсихлогия.

Както шофъора който пуска чалга, така и шофъора който пуска метъл в автобуса са с ниска култура, защото е недопустимо да надуваш музиката и да я натрапваш на другите- независимо каква е.

Само че ако на теб би ти било яко в автобуса да се пуска музика каквато ти харесваш, и не би се оплакал, така и чалгарите не се оплакват когато стане така. Поради простата причина че огромната част от населението в България слуша именно чалга, тя преобладава в автобусите. Логично...

Ако някой си пусне например хаус на телефона и надуе (аз- ), слагам си слушалките, или отивам в другия край на автобуса.
    Като направя така, той си остава простак... Но ако скоча на бой, той ще стане един озлобен простак. А това е много по- лошо от "просто простак", нали?

Тез дето си им скачал на бой, не са разбрали, че това е така защото ти влизат в личното пространство, а мислят, че защото си пънк само гледаш на кога да скочиш на бой. И следващия път като видят някое нищо неподозиращо пънкарче, ще скочат на него... НАсилието не решава проблема, а само поражда още насилие...

Пък и хората с ниска култура (слушащи най- различни стилове музика) са толкова много, че няма как да се справиш с тях. Просто трябва да се научим да ги игнорираме. Поне аз това се опитвам. И не се тормозя заради чуждата глупост.

Град
    [Мразим кифли ООД]
    rosskata, когато чалгарите ми скочиха, въобще не ми стана приятно!Аз си седя най-спокойно, а те почват да се заяждат и да ме бутат!Нито съм им казала нещо, нито с музика съм им пречила....дори с поглед не ги удостоих!А те ми скачат на бой.Изадох си шамара от единия, после почнах да се защитавам и аз му забих шамар.После стана по-грубо, но няма да ти обяснявам не дотам примерните за едно момиче, действия.

Не обичам да се бия без причина, винаги съм използвала сила (ако се наложи) при самозащита.Една словесна атака е много повече от една физическа, защото, предполагам знаеш, че когато се биеш всички те мислят за кретен и побойник, обаче като кажеш нещо...умно за теб, хората случайно могат да си помислят, че си свестен.

По-голяма част от населението на България са чалгари, вярно е.Но въпреки това, има такива, които не харесват тази музика, слушат метъл, пънк, хаус, електронно и още много други стилове мноооого далеч от чалгата!Но чалгарите трябва да разберат, че в България има и други хора, с различни от техните вкусове!Никой не е длъжен да се съобразява с чалгарите, както и никой не е длъжен да се съобразява с пънкарите, метълите, скинхедс и т.н. (макар че много рядко се случва някой чалгар да се съобрази с пънкар например)!

Май и никой не разбира въпроса с личното пространство...макар че експлойтед даде доста удачен пример с нарушаването на личното пространство!Но когато някой чалгар помоли скина (например) да си спре музиката, която озвучава автобуса (което не съ срещала досега да се случва, но казвам примерно), скина е длъжен да я спре веднага, но когато чалгарчето е надуло мазната си чалга, скина го помоли да я спре, а чалгарчето не го прави....идват и последствията от нарушаването на личното пространство и личните интереси!Защото личното пространство не е само въздуха и т.н. около теб (предполагам роска го знеш, защото си достатъчно умна!), а и вкусовете ти и интересите ти!Имало е случай, когато шофьора е слушал метъл и аз съм го молила да намали музиката-шума ми пречеше!

Относно молбите ще дам един пример:мен и сестра ми.Когато сестра ми ме помоли за нещо, аз съм длъжна веднага да скоча и да го направя!Защото родителите ми казват така.Но когато аз помоля сестрата за нещо, трябва да й се моля половинч час, а тя да се прави на ударена и в крайна сметка сама си свършвам работата.

Не може, когато помолиш чалагрчето да си спре музиката, него да го вее вятър на бял кон и да прави квото си иска, а когато помолиш пънкарчето да си спре музиката, то е длъжно вендага да го направи!Не става така!

Град
    Не може, когато помолиш чалагрчето да си спре музиката, него да го вее вятър на бял кон и да прави квото си иска, а когато помолиш пънкарчето да си спре музиката, то е длъжно вендага да го направи!Не става така!
    И пънкарчето, и чалгарчето, и метълчето са длъжни да спрат музиката! И е проява на стереотипно мислене да смяташ, че метълчето ще е по- склонно да намали отколкото чалгарчето. Както казах, културата и музиката нямат толкова пряка връзка. На мен ми се е случвало комшиите ми да намалят музиката на лудо чалга- парти, когато ги помолих.

Но веднъж в една колежка се опитвахме да учим и дънеше метъл отгоре. ПОмолихме ги да спрат и те ни се изсмяха...

Това за което споря е, че един метъл няма да е по -склонен да намали от един чалгар. Културният ще намали, некултурният не. И ме дразни това, че всички чалгари се приемат за неклтурни ей- така, а метълите и скиновете са върха на културата... То си зависи от характера на човека, не от това какво слуша...

Ако шофъорите масово слушаха пънк, нямаше да танат по- културни... Просто вместо чалга щяхме да слушаме надънен пънк в автобусите...

И онези които са ти налетяли, не са го направили, щото са чалгари, а щото са побойници - малоумници. А има разлика между двете. Както го изкарваш излиза, че едва ли не те са те нападнали, ззащото са чалгари...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си