- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Do kude se stigna ?
Центърът не темата наистина леко се измества от това, което беше в началото. И не казвам, че чалгарите примерно са пребили Брейнстю, защото са били побойници, но смея да твърдя, че са го направили, защото просто те държат да са най-kewl, най-отворени и най-пичове от всичко живо. И това е една голяма част от тях. Минавам покрай двама такива пичове, с неизменната гелосана, изрусена коса и впити дънки, якета и подобни, обаче по-якички пичове. При което те ме поглеждат и почват да се хилят и да ме гледат предизвикално, в тип "Кво ни гледаш бе, пич, да те пребием ли искаш..." И това е голяма част от не само чалгарите, но и рапърите. Има и такива метъли/пънкари/уотевър естествено, но болшинството или тихичко си слуша, и не се отваря особено, или не пречи особено на другите като цяло. И честно казано досега не съм видял пънк/метъл, надул докрай слушалките или цъкащ музика на джиесема си на открито. Докато всеки втори чалгар в градския транспорт го прави това- вади си гъзарското телефонче и надува докрай, а аз го чувам през пълния рейс, нищо че съм на другия край чак. И не му се казва нищо, защото около него има още няколко такива идиоти. Е това е, хора. Ние сме тея, които смущаваме реда в транспорта, които се водим по агресията, които обираме помията на всичко. Метълите миришат, метълите са ебаси ненормалниците, метълите всичко. Може би защото половин България слуша чалга...Не казвам, че няма метъли-идиоти и пълни тъпаци. Просто не е честно спрямо членове на тази субкултура да бъдат низвергнати и пренебрагвани от обществото. Както се случва не само с феновете на метъла, а и с тези на пънка да речем. Това е реалността просто.
Вижте,аз нямам нищо против това да си слушате каквото искате,нито да си го слушате до мутрата ми надуто до дупка. Но ме дразнят разни квалификации. Или както по-горе беше казано - те могат да са се набили за 2 лева,а после да са казали от новините. Сега,ако някой от вас удари шамар на съученик,след 5 мин ще долетят медиите и ще ви обвинят в насилие.
Obliderate!!!!!
rosskata , suglasen sum ....
daite vseki koito vi drazni mu udarete po edin tupanik ... toi na drugiq
abe daite da se izpoprebiem
nali sme ogromna durjava i za kvo puk trqbva da se durjim zaedno ... aide be - q si udari koito ti padne i tva e
az shte si slusham kvoto iskam i kudeto iskam
exploidteen , brain_stew - misql che ne ste ushevi da mi kazvate kvo da namalqvam ili da spiram
kakto vie se praite na hora s truden harakter , taka i drugite hora shte si slushat kakvoto iskat i kudeto poiskat
ako doide kmeta da mi kaje izkluchi go! , togava shte go izklucha...
P.S.horata s rozovi teniski i kosi s gel sa chalgarcheta ?! gospodi .. ne znaeh che v Italia slushat chalga primerno, shtoto i tam sa takiva ..
P.S.2 - razbrahme che sa te butali , bili i t.n. -> emi ako si tolkova otvorena mnogo qsno che tva shte ti se sluchiprestani da kazvash koi e reotan i koi ne ...
^Не са, но чалгарската мода тук е точно такава, ако не си усетил/видял/разбрал. В повечето случаи се състои от кожено яке(Дизел да речем) или сега вече яке с пухчето/подобни простотии, тесни скъсани на места дънки, големи цайси, гелосена, задължително изрусена коса. Това е истинския чалгар, нека го възхваляваме.
И пиши на кирилица, ако можеш, Просто препоръка![]()
за кво трябва да са ушеви бе? да не автобуса да е твоя собственост? не може всички да се съобразяват с теб - ти трябва да се съобразяваш с всички.Първоначално написано от OtherDimension
относно постъпката на експлойтедтийн - не одобрявам силовите методи, но чалгарчето е било наистина долно и просто не е оставило избор.
все пак фокуса на темата взе да се измества: ако става въпрос за неразбиране и неприемане на различния - аз съм с 2 ръце против. но спокойствието и личното пространство на човек - те трябва да са неприкосновени.
Не изместихте ли доста темата на разговора?
Просто трябва да има повече толерантност между слушащите различни стилове, освен ако не се нарушава личното пространство![]()
И да няма надути метълчета и нафукани чалгарчета![]()
хъхъ..
za kakvo lichno prostranstvo govorite ?!
v reisa/troleq ima 50-60 choveka
az si puskam muzika ot telefon (tva da ne e 4x100W ?!?! q se stegnete)
i vidish li
nqkoi ot drugiq krai chuva tazi muzika ot GSM o__O , nishto che tiq 60 choveka kato kajat po 1 duma i stava ludnica
i toq chovek idva i mi kazva da spra
az otkazvam , zashtoto ne sum strahlivec
i toi pochva da me nalaga
i tva e normalno taka li ?
Гледах снощи репортаж по новините...Ами, да, кофти случай, ама знаеш ли със сигурност как се е стигнало до бой? Защото съм присъствала на доста такива конфликти, в които, обаче, метълите нямахме вина. Просто идва някой чалгар, почва да ти се отваря и да те обижда..Как да реагираш? И един аналогичен случай - пътуваме аз и един приятел в градския и някакви двама чалгари пуснали кючек по gsm-а и друсат гюбеци,бутат хората, пеят.. Момчето с мен се правеше, че не ги забелязва, че да не стане конфликт. Обаче на мен ми писна и съвсем спокойно им казах, че всички сме уморени, на хората не им е приятно и ако могат да спрат музиката, все пак не са сами...И единия почна да ме обижда, дойде при мен и ме блъсна преди да разбера въобще какво става. Тогава на приятеля ми му падна пердето и почна да ги налага докато не ни свалиха...Грозна гледка беше, ама като те нападат да си траеш ли? Не ме разбирайте погрешно, не подкрепям случаи като вчерашния...Но искам да ви кажа, че в повечето случаи чалгарите се отварят и именно те са причината за конфликтите. Ок, жалко за момчето, ама откъде сте толкова сигурни, че не си го е заслужил? И как става номерът аз да мога да си слушам кротко моята си музика без да преча на никой, а чалгарите постоянно ни надуват главите с тяхната? Защо постоянно чалгарите трябва да парадират с простотията си? Това си е чист психически тормоз, ако питате мен...
Will the coma of souls outlive eternity?
да пускаш музика от телефон означава да вдигаш шум. това смущава спокойното пътуване на гражданите, следователно ти си длъжен да спреш. това може да не ти се вижда проблем, но остналите примерно 20 души пътници да са на друго мнение. нищо не ти пречи да си сложиш слушалки, така никой нищо няма да ти каже, ти ще си доволен с музиката си, пътниците ще са доволни че не им я натрапваш.Първоначално написано от OtherDimension
Еми да.. Точно за т'ва чалгарите повечето са селтаци.. И на мен ми се е случвало като се прибирам да ги гледам как нарочно дразнят някой и чакат да каже нещо да скачат...
Щото само и само да се направят на гъзари за пред момиченцата им си мислят че са безсмъртни.. Може ли братче ние да ходиме трима с почти празни бутилки бира към попа, и срещу нас трима тапаци с 2 момичета и тия минават между нас и ни бутат и после даже не се обръщат.. Ако ми беше крив ден директно съм му вкарал на единия тая бутилка в малкия мозък ей така следващия път да си има едно на ум.. Пък после ако искате ме обсъждайте по форуми.. Като си го просят ше ядат бой!
е тва си е селения но не мисля че е заради музиката която слушат - просто възпитанието им е такова. пък и селянина си е селянин каквото и да слуша.
bez komentarПървоначално написано от BornFromPain
kone s kapaci - e tva ste pone polovinata ot tuka ..
dano obache na tebe , choveka s butilkata , ne ti se naloji sega da lejish v bolnica i da te e strah da hodish na uchilishte , a maika ti vseki den da te izprashta sus strah i da treperi koga shte se priberesh
ами вярно е че селяците слушат предимно чалга, но факта че и много не-елементарни, интелигентни хора я слушат ме прави несъгласен с теб. просто хората имат различни вкусове и най-вече различни изисквания към музиката.Първоначално написано от BornFromPain
И това го е имало без лежането в болница - лежах си у нас.. А по въпроса - който търси намира.. Демек който си търси боя го намира. А според теб трябва да ме блъскат по улиците, да ми наливат чалгиите по рейсовете и аз да си трая.. Еми не си познал. Както аз не се блъскам на тоя и оня и не му говоря глупости така и те няма да го правят. Справедливо нали? Или не може така.. Трябва те да си правят квото искат. Скрий се по-добре с тая тъпа теза!
Ne , ama kato si tolko naperen ako utre si izqdesh boq da ne kajesh : chalgarite sa loshi i doidoha i me nabiha , te sa po-agresivni
kakto sam kaza - kakvoto tursish si go namirash![]()
Експлоитед, културен и некултурен човек е качество! за разлика от музикалните предпочитания. Такъв типаж като "чалгар" и "метъл" няма! Има умни, глупави, агресивни, спокойни, мили , груби, културни и некултурни чалгари и метъли. Така че разликата е огромна.
Ако някой се изхрачи на улицата, хвърли си боклука където му падне, и надува музика в автобуса, е некултурен.
Ако някой слуша чалга, той е чалгар. И толкова. При положение, че хора с най- различни характери, възпитание, култура и образование слушат чалга, е недопустимо да им се слага общ знаменател по който и да е от тези признаци.
Да кажеш на някой, че е некултурен, не е предразсъдък- то се вижда. Но да си кажеш, че някой е некултурен, защото слуша еди кво- си- е това е вече предразсъдък.
Тва е същото като аз да кажа, че който гледа комедии от тишпа "Американски пай" и им се кефи, е малоумник, защото за мен това е малоумен филм. Но няма да го направя, защото не е логично.
Аз съм виждала това да го правят нечалгари (няма да уточнявам какви, щото някой пак ще изреве)... Така- значи ли това, че всички са такива? Дори, че повечето са такива? Не мисля.Еми да.. Точно за т'ва чалгарите повечето са селтаци.. И на мен ми се е случвало като се прибирам да ги гледам как нарочно дразнят някой и чакат да каже нещо да скачат...![]()
Lake_bodom =D>
п.с Не мисля, че медиите са ми промили мозъка- насилието винаги ме е впечатлявало и отвращавало.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Ами нали и аз се опитвам това да кажа по дяволите... А предния ми пост беше да покажа че да наречеш някой некултурен не е като да си милиш, че скача на бой само щото е чалгар или че надува музиката в автобуса поради същата причина. ПОнеже ти каза, че да разделяш хората на културни и некултурни е предразсъдък и стереотип.
Преди ти да влезеш не се плюеше по субкултурите, а по чалгарите. То и продължава де.
Това за гледната точка съм го чела. Но със същия успех там можеше да е и чалгар. Ей това не разбират 90% от хората във форума.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
И аз се опитвам да обясня ебаси ахахахах. На мястото на метъла можеше да бъде чалгар. Можеше да бъде рапър. Можеше да бъде пич, който въобще не слуша музика ебаси! Всичко можеше да бъде. Обаче ако не беше метъл, нямаше да има толкова сериозен и на места малоумен спор, нали?OtherDimension, кои са коне с капаци бе човек, всичко освен теб, нали? Еми това и аз мога да го кажа, не е трудно наистина. Друго е да разбереш на останалите гледната точка, нали. Всеки защитава своето, все пак. Я си представи, че некъв пич идва у вас докато има купон, който си направил, ама сте 15 души да речем. И тоя пич идва и си пуска музика, която не харесваш не на макс, но силничко- така, че да се чува. Няма да ти е приятно, още повече , че ти пречи, че е у вас. Я сега си погледни малоумното и неадекватно мнение спрямо музиката в рейса и виж какво ще им е на другите от твоето "ама не 4х100 в. слушане на музика".
Първоначално написано от BornFromPain
scion_of_Storm -> eto tova e kon s kapaci , za nego shtom slushash chalga si idiot i maloumnik , neshtastnik , mizernik , etc
posle az sum slagal etiketi
vseki moje da si zashtitava mnenieto , no prosto na nqkoi si e totalno greshno![]()
a za muzikata v nas - mnogo qsno che si prav ....
za avtobusa - sushto si prav , no smqtam che nasilieto i poboq e tvurde kraina forma
Edit : a na tozi , koito si puska negovata muzika v nas shte ida , shte q spra i shte mu kaja che ne e poznal .. sus sigurnost nqma da mu se zasilq s butilka v ruka ...
Ами нека да съм кон с капаци.. Като не харесвам чалга, антипатични са ми хората които я слушат, и не искам да общувам с тях.. Да не обичам да слушам как на Карбона колата му вдигала 400, как брат му бил еди къде си и щял да му донесе еди къв си телефон, как баща му купил еди кво си, колко добра била новата песен на Милко Калайджиев и тн.
Защо да искам да общувам с хора които слушат чалга(следователно имат много малко общо с мен) като мога да общувам с хора които слушат музика на която аз се кефя(демек шанса да си прекараме готино заедно е много по-голям).. Чаткаш ли?
Айде сега пак си търкай репликата с коня с капаци докато съвсем не я протриеш без да си разбрал нищо от това което казвам..
Всеки човек си е различен , както казах. Аз имам всякакви приятели, едни от най-добрите ми са чалгари, но ще изслушат някоя метъл песен ако им я покажа. Можем да си говорим за сума ти неща, въпреки че ненавиждам чалгата. Ако спорим ,се ебаваме просто, защото знаем, че всеки ще си предпочита неговата музика. Не трябва да отхвърляш цяла субкултура заради най-естрадните й и парадиращи представители. Не знаеш колко чалгари(които не се ограничават само в рамките на чалгата) има, които са интелигентни и наистина свестни хора.
ne obshtuvai s takiva hora - nikoi ne te kara ...
no nedei i da gi obijdash i da gi priemash za po-nizshi ot teb , zahstoto ne slushash tova , koeto slushash ti
tova e