.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 148 от общо 148
    Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Хъм..
    И аз не съм част от никаква субкултура, просто съм един човек за който хората се делят на
    1. много малко хора за които бих направил почти всичко
    2. малко хора които са ми приятели и ми е приятно да съм с тях
    3. малко хора с които бих искал да се запозная, общувам, пия, смея се и т.н.
    4. и страшно много хора които са пейзаж - всички останали, с които не искам да имам нищо общо.
    Просто като цяло не харесвам хората.. С всичката им двойнственост, интриги, лицемерие и тн.. Когато си сам няма такива неща.

А доколкото помня никъде не съм споменавал за висша раса на пънкари и скинари и т.н. Просто това са тип хора сред които има някакъв шанс да има човек, който за мен да е от третата групичка. Не по-висши, не по-нисши а просто друг тип хора.
    А може и да са предразсъдъци но когато видя чалгар с прилепналите дрешки, въртящ глава неуписуемо ловко от един готин задник към друг.. Еми дори да ме заговори за нещо бих вложил всичко от себе си за да се превърна в олицетворение на думата темерут. От вътре ми идва - съжалявам :>

П.С. забравих да спомена за музиката.. Може би това ще ви накара да разберете по-добре положението. Музиката която предимно слушам е текстове.. Звучаща по общоприетите норми ужасно(на мен ми звучи много добре) за да се подчертае важността на това което се казва. Демек музика в която е важно посланието вече се изкачва една идея встрани от музиката която е направена просто за слушане. А когато видя някой да слуша моя любима група(демек група която казва нещата които аз мисля) значи с този човек имам общо. Ето така музиката може да се превърне в начин на живот - когато не е звучене а думи които вокала крещи/пее, думи които ти много пъти си искал да крещиш. Ето това прави музиката която слушам толкова различна и специална.
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    ОО, значи сега не само сте спешъл , но станахте и неоправдани... Ако нацисти претрепят пънкарка и някой журналист види ще направи сензацията бъди сигурен... Стига стее се изживявали толкова...

Няма как един обикновен човек като мен , който не е докоснат от божествената светлина на пънкарството да ги разбере тези неща, но си мисля, че във всеки ваш пост личи високомерие, и това няма как да не дразни...
    Все някой ви напада субкултурата... Аз нямам нищо, ама нищо против тях и никога не съм ги нападала.

Нападам лично тези, които демонстрират принадлежността си , навирайки я в носа на останалите при всеки възможен случай и натяквайки им колко са неосведоомени , колко губят и т.н. Дразни ме това гледане отгоре на хората, които не са "субкултурни", най- вече на чалгарите. И така...

Вече май наистина е време да спра да пищша в тая тема... .

.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Град
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    Цитирай Първоначално написано от rosskata
    Ми не ние дето не сме спешъл и не сме от някоя субкултура бавно загряваме... Пък и защо въобще стоиш и си пишеш с малоумници като мен дето не ги кефи да слушат пънк ами си слушат най- обикновен рок и не са от висшата раса на пънкарите и скиновете и т.н...
    They ask why we dress this way
    Live for now, stand today
    See the kids but don't hear what they say
    Close your eyes and look the other way
    You say the end justifies the means
    They'll lock us up throw away the keys
    Crucified, crucified for your sins [x2]
    They don't know our feelings
    Only our desperate cries
    They seek protection through distorted eyes
    Can't tell the truth from their lies
    We've got to learn to fight to live
    Before they grind us under heel
    We're the targets so easy to find
    We're the ones that.
    Won't stay in line I find myself NAILED TO A CROSS
    For something that I didn't do
    It's your fault you've ruined our lives
    But we're the ones you crucify
    You're the ones who commit the crimes
    But it's always us who do the time

аз нямам какво повече да кажа...
    Оффф.... Тебе все някой те напада, все някой е против теб... Не можеш ли веднъж да водиш спор без да изтъкваш колко си различен и как пънковете всички ги мразят??

С какви букви трябва да напиша-- МЕН МЕ КЕФЯТ СУБКУЛТУРИТЕ! КЕФЯТ МЕ ПЪНОВЕТЕ! КЕФЯТ МЕ МЕТЪЛИТЕ... Но ме фащат лудите когато някой ми говори снизходително и не ме разбира... Изписах 10 страници за толерантност, а сега излезе че те нападам, щото си пънк!

Град
    SFC HC
    Мм а да си се замисляла че всъщност целите субкултури се градят върху онеправданост? Че ако живееш добре и всичко ти е наред никога няма да носиш кубинки, няма да слушаш музика в която се пее за прецакани от обстоятелствата хора, няма да целиш да показваш че не си като тълпата?
    А високомерието според мен е нормално. Защото когато живота те е накарал да минеш бос през пътеката осеяна с тръни, вместо по пътя със кола и продължаваш да се бориш, това означава че си нещо повече от останалите лигльовци които всичко им е на тепсия. Това са субкултурите - онеправданите заедно срещу целия свят. Защото той винаги е бил срещу тях.

Експлойтед скарай ми се ако пиша глупости хаха :> Аз поне така ги разбирам нещата :>

Супер фен
    Ма не бееееее ... те си вярват.
    2т. системно

Град
    Цитирай Първоначално написано от Amayo
    Мълчи, несубкултурна отрепко!

Ти може да живееш в ггето, да се бориш с живота, да бачкаш от 14- годишен да помагаш на ваште, да те гонят от вкъщи, да се чудиш как да прдължиш напред, да те гледат странно защото си (грозен/дебел/странно облечен- в смисъл по начина по който ТИ искаш), да те прибират в районното, да нямаш 1 стотинка за цигари, никой да не те разбира освен 1 най- близълк приятел, но не си ли от субкултура... Животът ти е песен, човече! Трудностите са запазени само за богоизбраните, за да покажат колко силни и различни са всъщност и как всички ги мразят...

Град
    А ако си основа моя си субкултура на слушащите рок безпарични алкохолици- песимисти с леко хипарски възгледи за живота... Имам ли шанс да ми се признае правото да бъда онеправдана?

Град
    SFC HC
    Мда май трябваше да спомена че става въпрос за пънк и скинхед културите - поне както аз го виждам :>
    А текста е много добър.. Поне както аз го разбирам.. Щото май изобщо не става въпрос само за кубинките, а за вярата, за това което си, което ти е помогнало да се бориш и да минеш през всичко ;> Много добър :>

Цитирай Първоначално написано от brain_stew
    И аз имам приятели чалгари.(Пилето убиец е жив пример!)Твърде сме различни...те говорят за циците на Камелия, а аз говоря за уникалността на Халфорд, например.
    Не си дала хубав пример. Чалтарите говорят за уникалността на Азис, а метълите за тази на Халфорд. Няма голяма разлика.

Чета, чета и ми става смешно...
    чалгарите били такива, метълите онакива. Явно не разбирате, че хората не се разделят по музиката, която слушат...поне не толкова глобално. Явно ние (нарочно включвам и себе си) нямаме с какво друго да се показваме и хвалим и затова тука почнали да ми се хвалят кой, с кой се е сбил. Да, да не се хвалят. Срамуват се. Ако найстина беше така надали изобщо щеше да го напишеш. Били сте различни. Същите сте си...най-обикновени хора като всички останали. ..какъвто съм и аз.И за мен музиката е много важна, но приказките за начин на живот са смешни. Ако ти спрат музиката от утре завинаги няма да ти се случи нищо. Музиката е начин на живот за други, но не и за всеки втори форумец тръгнал да разправя колко уникален е...

Аз лично не деля хората по музиката, която слушат, а по съвсем други показатели, по които повечето хора слушащи чалга отпадат, но когато съм в точната компания ми е приятно ако ще и чалга да пускат (преглъщам този факт).В крайна сметка (в повечето случаи) не се събирам с хората заради едната музика.

Град
    SFC HC

Ти може да живееш в ггето, да се бориш с живота, да бачкаш от 14- годишен да помагаш на ваште, да те гонят от вкъщи, да се чудиш как да прдължиш напред, да те гледат странно защото си (грозен/дебел/странно облечен- в смисъл по начина по който ТИ искаш), да те прибират в районното, да нямаш 1 стотинка за цигари, никой да не те разбира освен 1 най- близълк приятел, но не си ли от субкултура... Животът ти е песен, човече! Трудностите са запазени само за богоизбраните, за да покажат колко силни и различни са всъщност и как всички ги мразят...
    Ами всъщност тоя човек който описа чуе ли такава музика, разбере ли за какво става въпрос, просто не може да не стане част от субкултурата :> Защото това е начин да преодолееш трудностите, да минеш през каквото трябва, защото знаеш че не си сам. А според мен на тоя човек който описа точно това би му било нужно.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Мo6no
    В крайна сметка (в повечето случаи) не се събирам с хората заради едната музика.
    Ми явно само аз и ти сме тук които правят така...

Град
    Цитирай Първоначално написано от BornFromPain

Ти може да живееш в гето, да се бориш с живота, да бачкаш от 14- годишен да помагаш на ваште, да те гонят от вкъщи, да се чудиш как да прдължиш напред, да те гледат странно защото си (грозен/дебел/странно облечен- в смисъл по начина по който ТИ искаш), да те прибират в районното, да нямаш 1 стотинка за цигари, никой да не те разбира освен 1 най- близълк приятел, но не си ли от субкултура... Животът ти е песен, човече! Трудностите са запазени само за богоизбраните, за да покажат колко силни и различни са всъщност и как всички ги мразят...
    Ами всъщност тоя човек който описа чуе ли такава музика, разбере ли за какво става въпрос, просто не може да не стане част от субкултурата :> Защото това е начин да преодолееш трудностите, да минеш през каквото трябва, защото знаеш че не си сам. А според мен на тоя човек който описа точно това би му било нужно.
    Като изключа гоненето от вкъщи, всичките са се случвали на мен. Но нямам никакво желание да съм от субкултура, ако това ще ме направи високомерна...И сега достатъчно добре си преодолявам трудностите.

Супер фен
    Най ме изкефи че детенцето въпреки заплахата е решило да си държи на собственото мнение и да отстоява позицията си. А съответните метъли ли са лайнари скинари ли са са точното определение на комплексар. Щот ги каня да дойдат в БИАД и да кажат на мутрите да срат чалгата.
    2т. системно

Град
    абе важното е да ги оплюеш нали...

сигурно е яко и да лежиш в болница, защото си защитавал някакви свои възгледи, яко е всеки път като ядеш нещо и да се сещаш за това, че си избрал да не бъдеш игнорантен към някой неща...

естествено ние субкултурните сме надути, а другите са прекрасни хора...
    ама то нали идеята на субкултурата е точно това... не се оплаквам...

Направо ми се реве като си помисля колко не можеш да разбереш какво казвам. Аз против субкултурите нищо нямам. Пънкари не познавам, и почти не съм виждала. Метъли имам близки приятели.
    Това коеето говорих се отнасяше само за теб и BornFromPain...Защото ме дразни начина по който спорихте. Тва е.

Прочети предните ми мнения, поне се опитай да разбереш какво искам да кажа... Не ми пука кой какъв е какво слуша и какво изповядва... Пука ми как се държи(когато не го познавам добре) , какво мисли и чувства (когато ми е близък) и какво пише и кава (във форума).

Хич не ми пука кой е скин и кой е метъл. Пука ми кой се държи високомерно и кой не. А вие през цялото време ми обяснявате това колко съм мразела субкултурата и...

основи с субкултура, ама то май вече има такава като за теб... хипари им викаха... само трябва да пищиш, че насилието е ужасно (коео правиш), да се друсаш с какво ли не (дано не го правиш) и да ми говориш за Космоса, майката земя и т.н.
    КОсмоса е голяяяммм, Майката земя всички ни е родила и ни гледаааа... Птичките пеят, слънцето грее, представете си една голлляяяяма огряна от слънцето поляна с много щастлиииви хора скачащи от радост по неееяяя... Как се справям??

Супер фен
    Евала бре холдинга евала бре софия ох ох ох охохохооо.
    2т. системно

Град
    тръпката да видиш удивлението на някой, който те смята за абсолютен боклук и се мисли за повече от теб и да му докажеш, че не само си пълноценна личност, но и си доста интелигентен и т.н. е безценно...
    Опитай се някой път да изпиташ това удивление...

Аз нямам какво повече да кажа. ПОнеже за мен метъли, пънкари и т.н не се различават по нищо от другите хора, освен по някои свои възгледи и музикални предпочитания, явно говорим на различни езици...

Peace

Град
    SFC HC
    Peace
    Хипарка...
    Хахах :>

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    BornFromPain,

много бъркаш. естествено че няма да намериш общ език с никой чалгар като не разговаряш с него. и стига сте повтаряли че ти си това което слушаш - ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!! вярно е само за вас които така болезнено желаете да сте субкултурни, следователно различни и уникални ( ) а отричате очевидното - че има и интелигентни, не-селяни които слушат чалга, които не говорят само за новата песен на милко калайджиев и новия си телефон. както и да е, проблема си е ваш.

Мега фен
    Град
    Utopia..
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    BornFromPain,

много бъркаш. естествено че няма да намериш общ език с никой чалгар като не разговаряш с него. и стига сте повтаряли че ти си това което слушаш - ТОВА НЕ Е ВЯРНО!!! вярно е само за вас които така болезнено желаете да сте субкултурни, следователно различни и уникални ( ) а отричате очевидното - че има и интелигентни, не-селяни които слушат чалга, които не говорят само за новата песен на милко калайджиев и новия си телефон. както и да е, проблема си е ваш.
    mda.

Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    BornFromPain,

Хъм.. И със какво реши, че толкова държа да съм субкултурен? С това, че не харесвам хората като цяло? Това, че има интелигентни, не-селяни които слушат чалга ми е ясно, само дето това не ги превръща тия хора в индивиди с които искам да разговарям и т.н. Интелигентни хора колкото искаш. Въпроса е и да имаме общо, защото аз мога празни приказки да си говоря със всеки, да се забавлявам със всеки, но не го искам.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper

аз познавам такива хора, но пак не ми е интересно да контактувам с тях. Както вече казах вълнуват ни различни неща... Може да намерим една или две общи теми, но дотам... Вече въпроса не е до музика, а до общи интереси и до индивидуалност...
    да приемем че ти си един интелигентен пънкар и разговаряш с интелигентен и с разностранни интереси чалгар. единственото което ви отличава е музиката която слушате и твоя пънкарски мироглед. искаш да кажеш че с този човек няма да намерите общ език? тогава излиза че единственото от което се интересуваш и за което говориш е пънк и пънкарски виждания.

Супер фен
    Град
    Cairhien
    Бе я поздрав с Amon Amarth- Valhall awaits me и да спираме да дрънкаме простотии всички

То и аз не слушам чалга, ама изоообщо не ми пречи като слушат другите около мен. Има и други места, където да се скатаеш за да не я слушаш, все пак не си затворен в една стая. И това, че харесваме метала, проблеми имаш ли? Всеки има различен стил за музика, например някой слушат класика и такива.

Ама това, че хората слушат метал не значи, че трябва да са изроди и да се обличат само в черно и да се гримират както някой хора ги описват. В свободна държава сме и слушаме кой каквото иска. А и това е оправдание за музиката. Все едно някой да дойде и да ми каже "ако не махнеш тази музика ще те пребия". Е, да казвали са ми да я спра, че им пречи, но не и с такива неща. Дай по-спокойно. Не всички тук се такива. Не обиждайте хората с различен стил, не всички са такива, каквито ги описвате, не всички са изроди, както казвате. НЕ ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ ТУК! Всеки има право на избор, а и относно побоя, то законите са такива на държавата. Просто на никой за нищо не му пука.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си