- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Guns vs Nirvana :)
Какъв слийз?! Моля те, не пиши простотии! Guns n' Roses са хард рок. Разбери го това най-накрая!Първоначално написано от ErinEverly
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Оф иска ли питане.
http://www.youtube.com/watch?v=egct4YmlucM
Да,знам че тва не е техна песен,ама изпълнението ме побърква!
Но все пак най-добрите си оставят тези:
http://www.youtube.com/watch?v=iupR4EHc4ZQ
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Нирвана.![]()
интересно, не са можели да пишат смислени текстове, а тва кво ли е и на кой ли еПървоначално написано от ErinEverly
The man who sold the world
We passed upon the stair
We spoke of was and when
Although I wasn't there
He said I was his friend
Which came as a surprise
I spoke into his eyes
I thought you died alone
A long long time ago
Oh no, not me
We never lost control
You're face to face
With the man who sold the world
I laughed and shook his hand
And made my way back home
I searched for form and land
For years and years I roamed
I gazed a gazley stare
With multi-million hills (?)
I must have died alone
A long long time ago
Who knows, not me
I never lost control
You're face to face
Who knows, not me
We never lost control
You're face to face
е тва беше върховната простотия, имам мн приятели музиканти и виждам ква трудност имат да изпеят Нирвана, а правят Гънс перфектно, във форума иам доста музиканти мисля, аре те да кажат колко трудно се прай Нирвана, става въпрос за спецификата на гласа, при Нирвана се набляга доста на гласът на Кърт, който прави музиката на групата, без зна4ение кой е на бас и барабаниПървоначално написано от Erin Everly
ееееееее ся, излагаш се, що даваш тва писмо за пример, ако наистина си се интересувала поне малко, ще знаеш 4е трябва да си луд да вярваш, 4е се е самоубил. тва писмо не прили4а на прощално, освен тва той казва, не 4е не оби4а музиката, а 4е мрази тва, което продуцентът му го кара да правиПървоначално написано от Erin Everly
а и още нещо, толкова са им добри текстовете на Гънс, 4е постоянно от вси4ки се цитират "Don't cry", "November rain", "Estranged", "14 years", "Civil war" и "Yesterdays",което отноводоказва теориятами за комерсиалността, защото дори аз, която по4ти не ги слушам, знам текстовете и мелодийте на тези песни
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Guns'n'Roses са sleaze rock за мен. Оттам-нататък всеки си има лично мнение. То и за Бон Джови се водеха хиляди спорове. А и затва казах и двата стила. Трудно е да се определи към кой са, слушала съм сичките им песни и все пак не мога да го определя. Критиците го смятат за нов, специфичен стил на рока (както Куин, въпреки че не могат да се сравняват). акто казах всяка песен им е различен стил - понякога се чува кънтри, понякога, баш хард рок, понякога поп, но винаги със специфични за рока елементи (извивки, китарни сола..). Не ми се зъби, че използвам sleazе рокакато термин. Но и не смятам, че само хард рок е правилно.Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
Брао, говори глупости за Поул МакКартни. А изпълнението го смятам за страхотно. Секи си има лично мнение. А че Аеросмит са страхотни - да, така е. Въпрос на лично мнение е коя от двете групи предпочиташ.Първоначално написано от Ziezi
Е, добре, бисер сред камъните. Обичам нирвана, но текстовете... Абе не ги смятам за прекрасни, въпреки, че има страхотни парчета. Ние говорим като цяло, да не затъваме в един пример!Първоначално написано от alice sw
Ох... Музиката въобще не я вписваме. Ако я вписвахме - дай да видим как се изпълнява:
1. Sweet child o' mine в изпълнение на неизвестен музикант.
2. It's So Easy в цялостно изпълнение на няколко музиканта (обърнете внимание на китарата и вокала)
3. Ain't It Fun Intro в изпълнение на неизвестен музикант.
Вижда се че може да свирят, но тва не е достатъчно, за да свириш с Rolling Stones, Aerosmith, Queen, Metallica, Michael jackson и т.н., както е ставало с тях.
За писмото - казал си го е човекът, кво да се прави. Аз цитирам буквално.
Защо това, че дадена песен се слуша, я прави комерс? Тогава и Smells Like Teen Spirit е яко комерс. Да не говорим, че Ролинг Стоунс, Аеросмит, Куин и кой ли още не са адски слушани и, следователно, адски комерс. Са ти на кво мнение си - че трябва да умреш и да си бил беден, като Моцарт, че да те смятат за велик музикант? Тъпо!
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
Наистина "Don't cry", "November rain", "Estranged", "14 years", "Civil war" и "Yesterdays" са страхотни и повечето хора са ги чували, но това не са единствените песни на Guns N' Roses с прекрасен текст. Dust N' Bones, One in a Million, My Michelle, The Garden и още много не са толкова известни, но също имат великолепни текстове.
А ако говорим за комерсиална музика, задължително трябва да споменем "Smells Like Teen Spirit" на Nirvana. Песента е супер, но почти няма човек, които да не я слуша, познавам дори чалгари, на които им харесва![]()
За тебе може и бялото да е черно, ама в рок музиката няма такъв подстил.Първоначално написано от ErinEverly
Без да се обиждаш, но щом приятелите ти не могат да изпеят песните на Нирвана, явно ги няма никакви в пеенето. И китарите, и вокалите на Нирвана са си доста лесни...имам мн приятели музиканти и виждам ква трудност имат да изпеят Нирвана, а правят Гънс перфектно, във форума иам доста музиканти мисля, аре те да кажат колко трудно се прай Нирвана, става въпрос за спецификата на гласа, при Нирвана се набляга доста на гласът на Кърт, който прави музиката на групата, без зна4ение кой е на бас и барабани
Колкото до текстовете на двете групи, тези на Guns n' Roses са по-добри (лично мое мнение). Но не е вярно, че всички текстове на Нирвана са безсмислени. Намират се доста добри, само че не всеки може да си ги "разшифрова", за да ги разбере. Rape Me e песен, която носи своето послание (колкото и на пръв поглед да изглежда лишена смисъл).
"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."
Гънс са БЛУС РОК
аз съм за гънс те са ми любимците мн ги обичкам
а относно тва дали са хард рок или слийз рок няма никво значение .важното е че пичовете си ги бива-и то доста![]()
The top 10 rock albums of all time
1. Appetite For Destruction - Guns N' Roses
2. Master Of Puppets - Metallica
3. Back In Black - Ac/DC
4. Physical Graffiti - Led Zeppelin
5. Black Sabbath - Black Sabbath
6. The Number Of The Beast - Iron Maiden
7. Never Mind The Bollocks - The Sex Pistols
8. Slippery When Wet - Bon Jovi
9. Reign In Blood - Slayer
10. Nevermind - Nirvana
Това е и за двете теми (Bon Jovi и Nirvana с/у Guns N' Roses)
БЛУС РОК ЛИ ?!?!Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
Sleaze RockПървоначално написано от Dr. Kazimbutt
Въпреки че незнам дали някой може да се мери с човека, който знае всичко.
А колкото до Нирвана - казах вече за бисерите и камъните.
А ти си Хеви ТъпПървоначално написано от [Industrial_Fr3aK
Коя песен?[/quote]Първоначално написано от exploitedteen
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly
ГЪНС![]()
да да, и по4ти няма някой, който по принцип слуша Нирвана, и я харесва, песента е една от най-омразните ми, дори в някои дискотеки я пускат, по дяволитеПървоначално написано от jenny_e
по повод на класацията, в която някои велики групи като Битълс, Рамоунс, Джудас Прийст не фигурират, а Секс Пистълс, Металика, Блек Сабат, Айрън Мейдън и АС ДС са след Гънс, нищо ли4но, но е смешно
не, не смятам Нирвана за велики, не съм го казала никъде и да, мн голям гений трябва да си, за да бъде оценен таланта и работата ти приживе, затва за мене не можеш да си велик, преди да умреш
е Гънс са си слийз рок, а някой мн яко си измисля за тва с блуса[/i][/b]
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Първоначално написано от alice sw
Абе ти не се ли усещаш, че се опитваме да те убедим не че Нирвана са комерс, а че Гънс не са. Не можеш да използваш думата комерс като убида, само защото са били известни.
Класациите са много и различни. 11 милиона са продадени от Appetite For Destruction, а тва си е едно приятно число.
Доста се обърка. Приживе е през живота. Еми дай да изпея нещо и да се грумна, велика ли ще стана? Не смъртта прави един музикант велик, а това, което е направил приживе. А за тва, че Аксел, Слаш, Дъф, Иззи и другите са живи само можем да се радваме, защото имат шанс да направят още нещо велико.
Erin Everly
БАх забавното спорче...
Не съм съгласна, че текстовете на Нирвана са безсмислени. А музиката, макар и по- семпла, винаги ме успокоява.
И понеже моето възприемане на музиката са гради най- вече върху това как ми въздейства... Ами наистина не мога да реша... И двете групи са много силни, имат и много смислени текстове.
Според мен няма смисъл да се спори чии текстове били по- добри( Според Мен текстовете на Нирвана са такива, че всеки може да ги разбира по свой начин) и чия музика- по- сложна(това са Гънс, другите въобще не претендират за това). Въпросът ми беше Вие коя група предпочитате, а не коя е по- велика...![]()
ErinEverly, вярвай ми, едва ли ще убедиш някой фен на Нирвана че Гънс са по- добри. Това е въпрос на лично усещане...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Първоначално написано от rosskata
Ти не ме разбра. Заради глупостта ми да споря с хора, които не разбират съм те объркала. За мен текстовете на Нирвана не са безсмислени. Всъщност, аз много харесвам Нирвана. Най-любимата ми тяхна песен е Come As You Are, въпреки че не блести с уникален текст. Даже обичам Нирвана. Но когато се говорят глупости за Гънс от фенове на Нирвана, не мога да остана безучастна. Всичко това съм го казала и в предишната тема, но явно че никой не ме е разбрал. ЗА МЕН
текстовете на Гънс са по-смислени. Са тва си е лично мнение.
В интерес на истината споровете и сравнението в такива теми са неизбежни. Почнах да ги сравнявам, защото не ми хареса това, което се каза.
А колкото до предпочитанията - разбира се, че съм за Гънс, но това не означава че в плейлиста ми няма Нирвана, а и ще си остане там и след тея спорове. Нито един човек не може да ме накара да си променя мнението за даден изпълнител.
Знам, че няма да успея, както и те няма да успеят да ме откажат от Гънс. В спора не целя това. Целя най-акрая да престанат няколко човека да смятат Гънс за комерс, защото са били слушани. Да не говорим, че комерса (ако го имаше) е в известните песни, които те наят, а не в "ъндърграунд" парчетата, които много малко хора от този форум слушаме. Не целя да откажа някого от Нирвана, а да накарам някого поне малко да уважава Гънс.
П.П. Честно казано, аз не откривам в песните на Нирвана себе си, както ги откривам в тези на Гънс. То са си спомени, емоции, чувства... На нирвана песните просто ми харесват.
Erin Everly
Знам те теб... Между другото миналата година по това време бях чувала най- много 10 песни на Гънс и не ми бяха правили кой знае какво впечатление( освен най- известните), бях на друга вълна.... Но ти толкова запалено ги защитаваше, и си викам "Бре тва момиче , кво толкова намира..." Наизтеглих си всичко което намерих, и взех да се зарибявам...
Така че - чувствай се горда... Привлече една заблудена душа към каузата...![]()
Да, бе, аз още като ти видях аватара се очудих. Са секи си има право на избор, но се радвам, че благодарение на мен си започнала да се кефиш на определени песни и са ти станали любими. Мен няма кой да ме светва (е, има няколко човека) и затва си се занимавам с различни групи по VH1 Rocks и си тегля и си се кефя.Първоначално написано от rosskata
Бтв, поздрав с Skid Row - Breakin' Down, най-новото ми откритие. Страхотна е песента, а и групата![]()
Колкото до "заблудено", не смятам, че си била такава някога. Доколкото зна винаги си си слушала музика, която значи за теб нещо, а все пак целта й е точно тази - да се забавляваме, понякога да плачем, да танцуваме и все пак да си спомняме.
Erin Everly
Не става въпрос за каузата на рок музиката като цяло, защото слушам само рок от доста време...Светна ме тати като бях още много малка... Просто не бях открила точно тази група...
Не съм казала че говоря за рока като цялоПървоначално написано от rosskata
Тва че споменах VH1 Rocks, защото напоследък откривам музиканти оттам. Никога не съм си и мислела че съм те светнала за рока
Аз си знам че ти си фенка на Аеросмит
То при повечето е така - родителите им като слушат ретро и рок и постепенно и те прослушват. Аз Гънс гги открих на 24 октомври 2005, когато баща ми без да иска беше пуснал някаква компилация (най-добрите сола ли беше или нз...) и като чух Don't cry и реших че съм я чувала и преди. После баща ми ме светна за November Rain и ми обясняваше че Слаш е най-якия, въпреки че аз му твърдях че Аксел е много по-хубав. И оттам се почна всичко
![]()
Erin Everly
я направете една анкета David Covardale или Азис
Първоначално написано от DoPye
НЕ СТАВА... На дневен ред е анкета "Мерилин Менсън или Лили Иванова"