- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Guns vs Nirvana :)
Пф... Не съм съвсем съгласна. Чак пък да изкъртят. Да не говорим, че това че Не са можели да пишат смислени текстове не го смятам за преимущество.Първоначално написано от BornFromPain
По-тежки??? Що за шибано определение. А и Гънс са много по-променящи се - всяка песен е различна и съчетава различни стилове, като например -Първоначално написано от alice sw
Live and let die, Yesterdays, Garden of eden, November rain...
Garden of eden за мен е песента, която най-добре характеризира рока - бърза, кратка, смислена и яка.
По-добър текстописец??? Хора, моля ви се, спомнете си "супер смисления текст" на Rape me...
Сравни го с 14 years и тогава говори. Те сички песни на гънс са по-смислени от Rape me.Rape me
Rape me, my friend
Rape me
Rape me again
I'm not the only one, Ah [4x]
Hate me
Do it and do it again
Waste me
Rape me, my friend
My favorite inside source
I'll kiss your open sores
I appreciate your concern
You're gonna stink and burn
Rape me
Rape me, my friend
Rape me
Rape me, again
Rape me! [17x]
Ако под по-близки разбираш наркоманизирани - да, определено са близки, даже ги бият. Само дето от Гънс може един тинейджър да научи много повече...
Пф... Кърт само ръмжи... Ебаси. На Аксел гласът му е много по-променящ се - всяка песен пее всеки път по различен начин - ту дрезгаво, ту нормално. Не ми спори за глас.
Само музиканти??? Абе, човек, ти нас, нормалните хора, за глухи ли ни смяташ? Верно е, няма база за сравнение между грънджа и слииз-а, но...
Първоначално написано от Smiley_Girl
О, боже мой.... Кви текстове, бе, момиче??? Само аз ли не ги забелязвам тези невероятни текстове...
Съгласна с всичко, освен неуважението към Нирвана и за лошите момчета. Нирвана може да са наркомани, но са наравили нещо в живота си, а за лошите момчета - абе Сласх може и да пада на сцената в алкохолен и наркотичен делириум, както и останалите, но Нирвана бият мача за наркоманизъм. Може и да не са били лоши в смисъл убиване на пудели (Аксел), сбиване със столове, вази (Аксел), достигане почти на смъртта от алкохол (Слаш), хвърляне в публиката върху човек с фотоапарат, мислейки че е пистолет (Аксел), но Нирвана хич не изостават чрез наркотиците. Бахму дрогираните копелета. Много са весели.Първоначално написано от jenny_e
Ау.. Големият бунтар - надрусал се като говедо, вханал си жена като себе си и се самоубил. Тва ли е бунтарство. Аре пъннкарите, скиновете и кви ли още не няма ли да се обадят, за да обяснят кое е бунтарство.Първоначално написано от Boot
Има една разлика в гласовете - аз и ти можем да изпеем прекрасно половината песни на Нирвана, а на Гънс нито една няма да успеем. И защо??? Замисли се малко.
Да, запомня се с тва, че не може да пее. То и чалга певиците с тва ще се помнят (и с циците)
Тя нямаше тва в предвид. Просто коментираше различни фактори в двете групи - текст, мелодия, изпълнители и т.н. И аз съм го правила, но с Бон Джови.Първоначално написано от alice sw
А... Комерсиални... То и Нирвана са комерсиални от тази гледна точка, защото свирят за публиката. Да не говорим за този крехък момент, че в прощалното писмо на Кърт пише, че той никога не е обичал музиката (тва може да се каже, че е ясно, защото смятам, че той може би е имал страхотен глас, но просто не го използва). Следователно, го е правил за парите.
А и "комерсиалните" песни на Гънс (мисля че говориш за Estranged, Don't Cry, November Rain) са били изцяло идея на Аксел. Сички останали са искали да се придържат към Слийз/Хард Рока (пиша и двата стила, защото хората не са единодушни за стила на Гънс). А това че ти харесваш повече Гънс от Велвет Револвър може да се разбира по два начина, взависимост от песните за които говориш:
1. (говориш за "комерсиалните") - Значи ти сам не можеш да се чуеш какво говориш.
2. (за другите) просто харесваш гласа на Аксел пред този на Deve или звученето или т.н., в което няма нищо лошо. Всеки има право на мнение.
П.П. Да не си помислите, че мразя Нирвана - кефя им се. Просто някои изказвания ме издразниха много.
"It's not a matter of winning or losing. I would like to give back this pain. It doesn't have to be my burden anymore."
Erin Everly