Абе, мила, много хубава тема, ама защо я написа на шльокавица?
По темата, дам, така е, и аз явно минавам за старомодните, защото мисля също като теб, че морала и обикновените човешки ценности изчезват от "модерните" тийнвйджъри, колкото и да е тъжно е факт, то това си е глобално явление, хората се превръщат в консуматори... Мисля, че имаш пълното право да се мислиш за нещо повече от тия хора, които са те наранили, защото най- малкото, ако тия хора бяха над теб, нямаше да го направят. Как да запазиш себе си, хм, ами трудно, но не е невъзможно. Горещо ти препоръчвам да смениш компанията с която движиш, ориентирай се към малко по- големи на възраст хора, към 18- 20, те обикновено са по- здраво стъпили на земята, въпреки че и това не е гаранция...Всъщност като цяло, никой не може да ти даде сигурност за нищо, но това, което можеш да направиш, е просто да не позволяваш да те мачкат, дай всичко от себе си, да запазиш това, което си...Жестоки, гадни, мръсни, глупави хора винаги ше има и цял живот ще се сблъскваш с тях, неизбежно е....почвай да развиваш тренинг. Рано или късно ще намериш подходящи хора, които винаги ще са до теб....