- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- nqmam nikakva motivaciq :((
imam seriozen izpit po nemksi ezik sled 5 meseca a imam tolkova ne6ta da nau4a ,no nqmma nikakva motivaciq da u4a kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 god.molq vi kajete mi kak da se motiviram i da zapo4na da u4a vmesto da gledam tv ili da stoq na pc-to.ot tozi izpit mi zavisi bude6teto...help me
motivaciqta bi trqbvalo da doide ot nqkade drugade i po-to4no si misla za va6te ako ti obe6taqt ne6to po-solidno pri polojenie 4e si vzeme6 izpitaeto mti motivaciq
az za tva se se6tam pak i pri men vinagi se polu4ava
първо трябва да си зададещ въпроса дали искаш това бъдеще. от това което си написал/аси мисля че го правиш по-скоро по задължение, защото трябва, а не защото искаш. ако действително е така, мотивация няма и да имаш.kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 go
ако греша и наистина го желаеш, помисли си за наградата която ще получиш за усилията си - елитно училище, перспективи за работа след това. другото - да седнеш да учиш - зависи единствено и изцяло от волята ти. като се събудиш сутрин си прави план какво ще свършиш днес: "днес ще реша 5 примерни теста", "днес ще упражнявам предлози" примерно. този план разбира се трябва да е осъществим. вечерта когато си изпълнил/а дневния си план, ще изпиташ удовлетворение, което ще ти донесе и мотивация.
като цяло трябва да се мобилизираш. захвани се с някакъв спорт, разбира се не такъв който да ти заема цялото време, но 1-2 часа дневно е добре да се отделят за това. не се оправдавай че нямаш време за това. спорта влияе на организма ти така че става по-лесно и ползотворно да учиш.
i az imam predvaritelen po istoriq tochno sled tolkova i se chudq kakvo da pravq. daje dnes ostanah uj da ucha no kakto e trugnalo... ujas prosto se mobiliziram do krai kato si mislq che sledvashtata godina dai boje veche nqma da sum tuka shte ima mn raznoobrazie i shte e gotino kakto kazvat vsichki studenti. i vse pak edinstvenata motivaciq koqto imam e che ako se spravq na nivo shte se chuvstvam mn po sigurna v sebe si.
Na men sa6to mi predstoi izpit po bulgarski ezik i az sam si napravila grafik-stavam v 10 do 11h u4a i sled tva pred PCto.Taka hem se naspivam,hem u4a,hem i pred PCto si stoq!Mislq,4e e po-dobre da zapo4ne6 ot sega po-malko,otkolkoto posle kato nabliji izpita da se 4udi6 otkade da po4ne6Eto naprimer 1h ne e mnogo za u4ene,no go pravq da kajem 5 dni v sedmicata i az mislq,4e e dobre
![]()
Ти искаш ли да учиш немски или така е трябвало?Това има значение.Но иначе съм съгласна с Lake_Bodom.
сам казваш че от това ти зависи бъдещето
- щом нямаш мотивация, значи и без да вземеш изпита имаш приемливо бъдеще
въпроса е кое "бъдеще" си избираш- ама изборът си е твой![]()
ammm i az u4a nemski i se motiviram po edin strahoten na4in-prosto gledam nemska televiziq (probvai s VIVA tv tova e edna mnogo hubava nesmka televiziq ne6to kato MTV no puskat i nemski pesni ima strahotni predvanaiq) kupuvai si nemskoto spisanie BRVO moje i POPCORN ima go v Billa moje i v Metro otidi do nemskiq kulturen centur (ako si ot Sf) ako ne znae6 kude se namira mi prati LS 6te ti obqsnq mislq tazi sedmica da razu4a putq do tamimam seriozen izpit po nemksi ezik sled 5 meseca a imam tolkova ne6ta da nau4a ,no nqmma nikakva motivaciq da u4a kato znam kakuv ad me o4akva v sledva6tite 5 god.molq vi kajete mi kak da se motiviram i da zapo4na da u4a vmesto da gledam tv ili da stoq na pc-to.ot tozi izpit mi zavisi bude6teto...help me
"If people make fun of you, it probably means you're doing something right."
"Don't be afraid of the shadows, it only means there's a light nearby."