.
Затворена тема
Резултати от 1 до 18 от общо 18

Hybrid View

Супер фен

Тая химия ми скаси живота с години...

Мразя я тая химия.Нищо не разбирам Помогнете ми, че утре имам контролно.
    Задача 1.Изразете с химични уравнения следните превръщания

Неподходящ размер на снимка в подпис!

Супер фен Аватара на radito
    Град
    Варна
    о и аз мноо я мразя тая химия!постоянно преписжам!иначе няма как!ама ей тука знам едни от реакциите ти!малко некадърно ше ги напиша дано да ги разбереш...
    CaO+CO2=>CaCO3;
    CO2+C=>2CO;
    3C2H2=>C6H6
    e само това знам!дано да ти помогнах поне малко!
    Let The BEAT Control Your Body

Супер фен
    radito
    мерси
    макар и малко
    ми помогна

Guest
    CaCO3 + H2O => CaO + H2CO3
    2CaO + 4C => 2CaC2 + O2
    CaC2 + 2H2O => C2H2 + Ca(OH)2
    3C2H2=>C6H6

Супер фен
    Гостее,мерси много

Цитирай Първоначално написано от Eleonora
    Гостее,мерси много
    Всъщност съм гостенка, но вече се регнах, ако искаш да питаш още нещо питай с удоволствие ще ти кажа, ако знам. Химията е един от най-любимите ми предмети.

Голям фен Аватара на tequila
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от rozi4_ka
    Гостее,мерси много
    Всъщност съм гостенка, но вече се регнах, ако искаш да питаш още нещо питай с удоволствие ще ти кажа, ако знам. Химията е един от най-любимите ми предмети.
    и на мен обожавам я
    Внимавай кого МРАЗИШ.
    Може да е някой когото ОБИЧАШ!!!

Голям фен
    дам и аз много обичам химия
    Да караш хората да се усмихват чрез твоята усмивка те прави мн щастлив!Да накараш хората да са щастливи заради твоето присаствие те прави специaлен за тях!А да оцениш всичко това и да го запазиш толкова красиво ти трябва чисто сърце!А твоето какво е?

Е можете ли да ми обясните как стават тия неща с 1s2 1s3 2p3 и т.н. Разбрах че тия последните като ги събереш образуват електроните от който е изграден атома. Еее моля ви са помогнете... Трудна ми е ама все пак...

Цитирай Първоначално написано от The-Sinner
    Е можете ли да ми обясните как стават тия неща с 1s2 1s3 2p3 и т.н. Разбрах че тия последните като ги събереш образуват електроните от който е изграден атома. Еее моля ви са помогнете... Трудна ми е ама все пак...
    Ами има си слойове 1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 4d 4f и т.н. на s слойовете може да има по два електрона свързани в електорна връзка и това е винаги, когато дадения елемент е в основно състояние. На p може да има 6 електрона свързани в три електронни двойки, на d може да има 10 електрона в 5 електронни двойки, а на f може да има 14 в 7 електронни двойки. Тъй и сега като вземем един елемент от периодичната таблица, той си има номер, отговарящ на броя на елекроните и броя на протоните, тъй като атомът е електронеутрален. И електроните се подреждат по слоевете в съответствие с това колко електрона може да поеме дадения слой. И примерно O (кислорода) е с пореден номер 8 следователно има 8 електрона и кат тръгнеш на 1s може да има два електрона и пишем 1s2 след това следва 2s и той може да има 2 електрона и пишем 2s2 след това следва 2p той вече може да има 6 електрона, но понеже ние имаме 8 и вече 4 са на първите два подслоя са ни остана ли 4 и пишем 2p4. Има едно правило, че първо се запълва 3d и след това се запълва 4s. E, това е дано го разбереш, ако имаш въпроси с удоволствие ще отговоря.

Re: Тая химия ми скаси живота с години...

Мразя я тая химия.Нищо не разбирам Помогнете ми, че утре имам контролно.
    Задача 1.Изразете с химични уравнения следните превръщания

4ovek himiqta e lesna mn lesna az na neq iam 6-ci ama fizikata si ebalo maikata tq e gadna po himiq samo kaji kakvo trqbva da se re6i i 6te ti pomogna
    Да ме обичаш не те задължавам,да ме мразиш ти разрешавам,но помни ме - ако заслужавам.

На мен химията не с години а с векове ми скъси живота,просто нищо не цепя . лошото е че при моята даскалка няма как да препишеш.Жената няма ко да прави и седи вкъщи и си измисля задачи, после на всеки индивидуално контролно и в гъзецаааа

Samo iskam da otbeleja che tozi tip zadachi sa edni ot nai-lesnite ,mislete my na ionno-obmennite reakcii i okislitelno-redykcionnite procesi )

Цитирай Първоначално написано от rozi4_ka
    Цитирай Първоначално написано от The-Sinner
    Ами има си слойове 1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 4d 4f и т.н. на s слойовете може да има по два електрона свързани в електорна връзка и това е винаги, когато дадения елемент е в основно състояние. На p може да има 6 електрона свързани в три електронни двойки, на d може да има 10 електрона в 5 електронни двойки, а на f може да има 14 в 7 електронни двойки. Тъй и сега като вземем един елемент от периодичната таблица, той си има номер, отговарящ на броя на елекроните и броя на протоните, тъй като атомът е електронеутрален. И електроните се подреждат по слоевете в съответствие с това колко електрона може да поеме дадения слой. И примерно O (кислорода) е с пореден номер 8 следователно има 8 електрона и кат тръгнеш на 1s може да има два електрона и пишем 1s2 след това следва 2s и той може да има 2 електрона и пишем 2s2 след това следва 2p той вече може да има 6 електрона, но понеже ние имаме 8 и вече 4 са на първите два подслоя са ни остана ли 4 и пишем 2p4. Има едно правило, че първо се запълва 3d и след това се запълва 4s. E, това е дано го разбереш, ако имаш въпроси с удоволствие ще отговоря.
    ОБОЖАВАМ ХИМИЯТА!
    Тя е любимият ми предмет!
    Това горе дето го обясни момичето е много вярно,но провери с Aufbau диаграмата.Там всичко се вижда много ясно и трябва само да броиш и да знаеш номера на елемента на който правиш електронна конфигурация.
    Нищо трудно!
    To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!

Guest
    Цитирай Първоначално написано от TikiraYang
    Samo iskam da otbeleja che tozi tip zadachi sa edni ot nai-lesnite ,mislete my na ionno-obmennite reakcii i okislitelno-redykcionnite procesi )
    E, и йонно-обменните и окислително-редукционните не са чак толкова трудни, но се иска да седнеш и да ги научиш иначе няма кой знай какво чак пък толкова трудно.

Схванах го Мерси rozi4_kе и summer_love :} На мен пък любимия ми предмет е Историята И насън да ме питаш пак ще ти го кажа.

Супер фен
    Град
    sofiq
    mrazq himiqta!!!

Moje da sum bila tvoq , moje i da buda tvoq , moje i nikoga da ne sum tvoq - izbora e tvoi))

Темата вече не е актуална, а и няма абсолютно никакъв смисъл да пишете по нея, само и само за да ни уведомите, че (не) обичате химия!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си