.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 94
    Хммм..
    аз на електрическа и акустична.. занимавам се от 3 години някъде.. мм и още не съм в група.

за тези, които се колебаят дали да започнат да свирят на някакъв инструмент ХВАЩАЙТЕ СЕ! НИКОГА НЕ Е КЪСНО!

Mo6no преди да дойде публиката в залата отпред ще продаваме противогази

Супер фен Аватара на BornFromPain
    Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
    ]
    аз на електрическа и акустична.. занимавам се от 3 години някъде.. мм и още не съм в група.
    Свириш от 3 години и не си в група? Май не го раздаваш много сериозно.. Китарата попринцип е лесен инструмент и 2-3 години са предостатъчни за много добра техника.. От там всичко е въпрос на муза..

Аз свиря на ел.китара от година някъде и горе-долу се оправям. От скоро свиря в група ама караме за сега на чужди парчета да оправим синхрона.. Авторските работи вече ги мислим ама свиренето е проблема щото си е друго като си сам у вас и друго е като сте с момчетата ;> Ама има време де :П
    Черното отива на всичко. Рано или късно.

Цитирай Първоначално написано от BornFromPain
    Китарата попринцип е лесен инструмент и 2-3 години са предостатъчни за много добра техника..
    Китарата - лесен инстурмент? Представям си тогава трудните инструменти какви са...

Приятелю, китарата е един от най-трудните инструменти за овладяване в музиката. Може би всеки може да се научи да дрънчи някакви елементарни работи, но достигането на виртуозност е много, много трудно и иска адски много практика... Колкото до двете или три години - няма такова нещо като "много добра техника".

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от Dr. Kazimbutt
    Китарата попринцип е лесен инструмент и 2-3 години са предостатъчни за много добра техника..
    Китарата - лесен инстурмент? Представям си тогава трудните инструменти какви са...

Приятелю, китарата е един от най-трудните инструменти за овладяване в музиката. Може би всеки може да се научи да дрънчи някакви елементарни работи, но достигането на виртуозност е много, много трудно и иска адски много практика... Колкото до двете или три години - няма такова нещо като "много добра техника".
    Кое е трудното на китарата? Че имаш прагчета и можеш да свириш всичко без дори минимална представа от ноти? Айде пробвай се да свириш на цигулка или някой от тоя тип инструменти където всичко е само до слух. Да видим дали ще ти е трудно на китара после.
    Айде пък да няма.. Имам много познати които свирят от по 2-3 максимум 4 години и имат невероятна техника. Единия свири 11-12 ноти за една секунда. И това ако не е "много добра техника"...

Град
    SFC HC
    Абе я се земи в ръце.. Говоря ти за 11-12 ноти арпеж за една секунда. Да не мислиш, че просто дрънка 11-12 пъти на първа струна свободна? Мисли малко..
    (Сега ако ми кажеш, че свириш 20 ноти арпеж за 1 секунда ще ти се смея много..)

И къде съм казвал че за 2-3 години ще станеш като Сатриани и Вай? Ти на това тяхното много добра техника ли му викаш? Или е нещо много повече от "добра техника"? Казвам че за 2-3 години можеш да имаш много добра техника с която преспокойно да си по концерти и да правиш нещо качествено. А не че ще си световноизвестен и невероятно добър.

Това че е сравнително лесен инструмен не значи, че е елементарен. Чети, мисли и не пиши неподготвен, и не ми пиши да не говоря глупости защото явно не си наясно.

Мега фен Аватара на machoka
    Казвам че за 2-3 години можеш да имаш много добра техника с която преспокойно да си по концерти и да правиш нещо качествено.

Колега, не се излагай по тоя начин, че много ще ти се смеят някъде ако го кажеш Айде, тука е форум - кажи речи минава за лаф, ама някъде ако го изтърсиш това

Кой ти каза, че на цигулката няма позиции, само дето не са 'разграфени' с прагчета.. там даже е по-лесно, 'щото cis и des /до диез и ре бемол/ са две различни неща

Китарата е един от най-сложните инструменти /специално акустичната, но с нея и ел./ и това, че някой може да издрънка 'Nothing Else Matters" или някакъв смешен арпеж не означава нищо

П.с. 5 гласна Бахова фуга чувал ли си в преработка за 4 пръста на ак. китара?

Град
    SFC HC
    Мда тва един приятел ми го обясняваше преди, че имало разлика между до диез и ре бемол.. Което на моето китарено впечатление му се стори странно.

А иначе Нотинг Елс Матърс няма нищо общо с някъв "смешен" арпеж с такава скорост. Май и ти реши че много добра техника означава да си абсолютния майстор..

За петгласна не знам.. Но двама приятели(и двамата свирят от не повече от 5 години) ще кандидатстват в консерваторията и сум слушал как свирят по едно произведение на Бах(не някакъв малък етюд а баш си произведение) и като нищо да съм чул и петгласна бахова фуга :>

Не е било 5 гласна фуга, в Консерваторията се кандидатства с друго

Да си техничар не означава АБСОЛЮТНО нищо и не можеш да правиш 'концерти и т.н.' за 2-3 години обучение.. т.е. ти можеш да излезеш на сцена, но ще е на такова аматьорско ниво най-вероятно, че по-добре би било да не излизаш. Особено пък с ел китара, на която за да свириш трябва задължително поне малко да си усвоил техниката на ак. китара

Бас китаристите са друга порода

Град
    SFC HC
    Хахах дааа.. всички обичаме вицове за басисти хаха :>

А за това другото което каза не съм съгласен. Нищо не ти пречи да измислиш неща които звучат готино и въпреки това да не са от ранга на невероятните произведения. Деа хората даже правят готина музика само с квинти, та нищо не ти пречи да свириш на сцена и да звучиш готино. Но държа да почертая че говоря за свирене в група. Виж да излезеш сам с китарата си и на фона да има само някакви барабани колкото за тактовете(което май вие имате в предвид) вече ти е нужно много повече. Ама едва ли много хора си го поставят това за цел :>

Цитирай Първоначално написано от machoka
    Да си техничар не означава АБСОЛЮТНО нищо и не можеш да правиш 'концерти и т.н.' за 2-3 години обучение.. )
    Можеш и още как! Работата е там, че наистина ще си много далеч от големите музиканти.

Особено пък с ел китара, на която за да свириш трябва задължително поне малко да си усвоил техниката на ак. китара
    Пробвай да обясниш в един друг форум, че винаги е хубаво да си се научил да свириш първо на акустична китара... Ще те заклеймят като какъв ли не!

Имам много познати които свирят от по 2-3 максимум 4 години и имат невероятна техника. Единия свири 11-12 ноти за една секунда. И това ако не е "много добра техника"...
    Верно, че в нашата мила родина всеки втори кара Сатриани, Вай и Малмстийн да изглеждат смешни пред него...
    Бързото свирене не означава добро свирене. Може да свириш по 60 тона в секунда и пак да не свириш добре.

Брех, че виртуози

Много ми е интересно някой, свирещ в този период да пусне свой запис, да видим как ще направи концерт с 3 години практика зад гърба си, какъв ще му репертоара и т.н..

зависи как се справяш с инструмента има хора, които за 3 години могат да станат мн добри.. ама има и такива, които просто схващат по-бавно

BornFromPain,
    ми да, свиря от горе-долу 3 години, не свиря в група още защото искам да намеря по-подходящи хора.. бяха ми предложили някаква Хеви Метъл група.. ама не ме кефеха и им отказах
    а и китарата хич не е лесен инструмент! лесен е когато имаш желание

barabani
    122 деактивиране на профил, като предупреждение за нарушение на 2 и 11 т. от правилника.

Град
    SFC HC
    Имам много познати които свирят от по 2-3 максимум 4 години и имат невероятна техника. Единия свири 11-12 ноти за една секунда. И това ако не е "много добра техника"...
    Верно, че в нашата мила родина всеки втори кара Сатриани, Вай и Малмстийн да изглеждат смешни пред него...
    Бързото свирене не означава добро свирене. Може да свириш по 60 тона в секунда и пак да не свириш добре.
    Бързото свирне означава точно, че можеш да свириш добре.. Защото когато можеш да свириш наистина бързо и технично значи нямаш проблеми да свириш и бавно(понеже е логично че бавно е много по-лесно).

Мачок, пак говориш за изнасяне на самостоятелни концерти. Аз както казах в предния си пост говоря за свирене в група. Със сигурност след 3 години свирене няма да си готов за самостоятелен концерт, но за свирене в група изобщо не се изисква толкова много.

Бързото свирне означава точно, че можеш да свириш добре.. Защото когато можеш да свириш наистина бързо и технично значи нямаш проблеми да свириш и бавно(понеже е логично че бавно е много по-лесно).
    Тогава ще ти го формулирам така: доброто свирене не се определя от темпото.

Град
    SFC HC
    А аз ще ти го формулирам така: много бързото темпо показва, че имаш физическата възможност да свириш добре. Демек имаш техника. Не казвам че като имаш техника директно си виртуоз, само дето без техника си за никъде.

А аз ще ти го формулирам така: много бързото темпо показва, че имаш физическата възможност да свириш добре. Демек имаш техника. Не казвам че като имаш техника директно си виртуоз, само дето без техника си за никъде.
    абе пич, къде забрави мелодията???? т'ва е най-важното, а темпото не е кой знае колко важно!! чуй китаристите на DragonForce единия Херман Лий мнооо бързо може да свири, ама май само т'ва. и к'во му е хубавото? да си движи пръстите бързо.. а къде изчезна вибратото и вдигането на струна? без тея 2те не стаа хубаво соло

Град
    SFC HC
    Цитирай Първоначално написано от [Industrial_Fr3aK
    ]
    абе пич, къде забрави мелодията???? т'ва е най-важното, а темпото не е кой знае колко важно!! чуй китаристите на DragonForce единия Херман Лий мнооо бързо може да свири, ама май само т'ва. и к'во му е хубавото? да си движи пръстите бързо.. а къде изчезна вибратото и вдигането на струна? без тея 2те не стаа хубаво соло
    Някой да е казвал, че като можеш да свириш бързо не можеш да бендваш, да правиш вибрато или хармонии? Това да можеш да свириш бързо не значи, че е задължително само бързо да свириш ве хахах..

ама го изкара така всеедно че бързината е всичко в свиренето..

Град
    SFC HC
    Бързината е техниката. Както вече казах техниката не е нищо, но като я нямаш си за никъде. Демек тя е това което е задължително и като имаш техника вече можеш направо да свириш това което ти е в главата. Или мелодията която си заучил. И можеш да се концентрираш върху начина по който звучи, защото не се налага да мислиш пръстите си и т.н. неща които те разсейват :>

Повече от фен
    Град
    КМД
    Има такава тема и това вече съм го писал.

Китара - блус, рок, метъл с почти всичките му разновидности. С банди се занимавам.

Вокал - рок, метъл, изобщо квото падне, ако ще и на Лили Иванова нещо. Пея високо, но точно какъв ми е гласът не мога да ви кажа в момента. Не е много шлифован. Mr. Green

Бас - също за каквото падне, но все още има какво да науча за този инструмент.

Клавишни (пиано, синтезатори) - преди свирех повече, сега мога само няколко неща на Шопен, Бетовен, Й. С. Бах, и някои по-съвременни песньовки.

Акордеон - тва само за майтапа, знам няколко неща, не свиря сериозно

Ударни (барабани, перкусии) - съвсем малко, колкото да поддържам ритъма и темпото

Хармоника - като Ози в The Wizard

За съжаление не мога да свиря на нищо само пея.Много ама много съм искала да се науча на пиано,но май ми е късно вече.Може би на барабани ще съм добра.

П.С. Май дотук китарата е най-свирена във форума!
    To Be Good Is Not Good Enough,When You Dream Of Being Great!

Хора, стига с това темпо, това е един вид аматьорско мислене. Нищо не зависи от темпото. Можеш да си достатъчно добър и без да свириш мнооого бързи пасажи, а можеш и да си кръгла 0 свирейки много бързо, както вече разбрахме.

Темпото не е НИКАКЪВ фактор, бързото свирене не значи технично свирене и т.н.

Град
    SFC HC
    Хора, стига с това темпо, това е един вид аматьорско мислене. Нищо не зависи от темпото. Можеш да си достатъчно добър и без да свириш мнооого бързи пасажи, а можеш и да си кръгла 0 свирейки много бързо, както вече разбрахме.

Темпото не е НИКАКЪВ фактор, бързото свирене не значи технично свирене и т.н.
    Ама ти май китара през живота си не си пипал.. Казвам ти че ако можеш да свириш бързи пасажи значи можеш да свириш и бавни значи имаш достатъчно добра техника за да не ти пречи нищо. Защото липсата на техника пречи много.

Пипал съм, повярвай ми
    .: machoka :.

Голям фен
    Град
    София
    az pa nemoga da svirq s nishto
    All the love that history knows,is said to be in every rose.Yet all that could be found in two,is less than what I feel for you.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си