.
Отговор в тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 94 от общо 94

Hybrid View

Град
    Danny's heart ;-)
    На пиано вече от 6 години
    http://www.youtube.com/watch?v=1tRhi_aqDiA

Графа ft. Нора - Именно ти

Що да е изненадващо
    и...блуС
    За някои хора е.
    Мерси за поправката...

machoka написа:
    oTPoBHa

Акустична и класическа е едно и също

Но не съвсем... Класическата е подмножество на акустичните китари.

...и на теб също...
    ,,....Бъди това, което си, радвай се на малките неща в живота, да не ти пука какво мислят другите за теб, пък каквото ще да става...."

Свиря на пиано от 5-6 годишна, но бях прекъснала за 2-3години,ама сега пак свиря и наистина мн се кефя,особено като свиря по известни класически произведения,например Унгарски танц №5 от Брамс.

Град
    Inside the temple
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Акустична и класическа е едно и също
    Пхахахахахахахахахаха

Да те светна ; не са едно и също

1. Класическата и акустичната китара се изработват от различно дърво и имат различна структура.
    2. Класическата китара има по-широк гриф. Грифът на акустичната китара често е извит и това се смята за голямо предимство (всъщност точно заради извития гриф на ел.китарите Fender Stratocaster са толкова ценени)
    3. Най-важното: класическата китара е с пластмасови струни, а акустичната - с метални. И разликата, когато свириш на класическа и на акустична китара е огромна, повярвай ми.

Освен това има и трети "вид" и това е кънтри китарата. И тя също си има своите особености.

Моето занимаване с музика винаги е било на чисто любителско ниво. Много си я обичам тая музика, еййй, само че родителите ми никога не са имали възможността да ми дадат музикално образование, за да се развивам в тази насока.

Преди година и нещо започнах да уча класическа китара. Защото го исках. Без учители, на самообучение + помощ тук-таме от някой китарист около мен.
    Преди два месеца си купих акустична китара и вече свиря на такава. Макар че определено ми липсва звученето на класическата.
    Така че сега си дрънкам песничките, когато се съберем компания, пея, имам си занимание, когато ми е скучно и съм щастлива
    When I love, I love.

Град
    Kill the kifla co.
    ^ по тая логика китарата ми е класическа. Аз си мислих, че е акустична. о.0
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Между другото, днес се пробвах да свиря на акордеон.Преди знаех само Мила моя мамо и други подобни леснотии...Затова се реших и изсвирих Stairway to heaven(не цялата).
    Това означава, че вече акордеонът и може би пианото(само може би) са добавени към списъка ми с музикални инструменти.
    ,,....Бъди това, което си, радвай се на малките неща в живота, да не ти пука какво мислят другите за теб, пък каквото ще да става...."

Град
    Kill the kifla co.
    ^готинооооооооооооооо!
    "Отидох в горите, защото исках да живея смислено. Исках да живея задълбочено и да изсмуча целия костен мозък на живота..."

Град
    Inside the temple
    Цитирай Първоначално написано от 182+44_4adel
    допълвам само ,че акустичните(някои) могат да се включват в усилватели...
    Дам... Моето моделче колко се опитваха да ме накарат да го купя с пиезоадаптер
    Ама на мен не ми се даваха 40лв отгоре за нещо, което няма да използвам. Нямам професионална насоченост, искам да дрънкам в Борисовата и толкоз, за какво ми е да си включвам китарата към усилватели или към компютъра и прочие
    When I love, I love.

Супер фен Аватара на oTPoBHa
    Цитирай Първоначално написано от My_Dear
    Цитирай Първоначално написано от 182+44_4adel
    допълвам само ,че акустичните(някои) могат да се включват в усилватели...
    Дам... Моето моделче колко се опитваха да ме накарат да го купя с пиезоадаптер
    Ама на мен не ми се даваха 40лв отгоре за нещо, което няма да използвам. Нямам професионална насоченост, искам да дрънкам в Борисовата и толкоз, за какво ми е да си включвам китарата към усилватели или към компютъра и прочие
    аз си сложих едно адаптерче.. на моята добра стара Кремона, която реставрирах и стана кукла.. китосване, шлайфане, смяна на ключове, пробиване на нови дупки, залепяне, лакиране, боядисване.. но си струваше ся стана номер едно няма да намерите такъв модел в нието един музикален магазин и звучи супер.. и ся като я държа на топлото къв добър бас изкарва.. на тези, класическите китари, не знам от какво се правят, ама както каза мацката по-горе материала е различен от този, с които се правят акустичните така да ги нарека НОРМАЛНИ китари. което ме довежда на мисълта, че класическата китара със пластмасови струни е направена така, че на нея да звучат идеално класическите произведения и да имат добра акустика. Пък и пластмасови струни адаптер не ги лови.. ся тоя дет си го зех адаптер си е цяла машинка, толкоз място ми заема на отвора на китарата (ше ма извиняяте, ама не знам как се казва) че няям место да свира ама не я включвам в компютър. Закакво? имам си едно кубенце, даже и дистър и слагам и свири си баш като електрическа .. ама закво ми е дистър.. нали като седна да си свира гранд фънк im your captin там си е чиста китара, не ми треат таквиз изкривявания на звука.. айде да ви поздравя с мойта скромна версия на heart shaped box (изсвирена и изпята по женски ) че сега ще седна да си посвиря..

един въпрос към май диър: къде у студа ше свириш у борисовата бе жена, мен пръстите ми се сковават, един акорд чисто не мога да исфиря , а ти..

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    От време на време правя някакви опити с тарамбука.

П.П. Ако има и други такива ентусиасти, да пишат едно ЛС.

Град
    Smolqn
    moga da svirq na piano! ot 5 godini se zanimavam profesionalno s peene!
    playin' basketball

Аз мога на пиано,6 години свирих ама се отказах ии от 2-3 год не свиря вече
    Стани по-добър човек, и гледай да си наясно със себе си, преди да срещнеш някого с надеждата, че той ще разбере що за човек си ти!

Фен
    Град
    преместих се
    еее и аз мога..но не казвам на какво..
    аахахахахахха

Oh, Why did you leave me?It wasn`t meant to be.It`s over...Oh, I hope you`re happy..You were the one for me.I`ll love you to the end of time

Град
    Inside the temple
    Цитирай Първоначално написано от oTPoBHa
    което ме довежда на мисълта, че класическата китара със пластмасови струни е направена така, че на нея да звучат идеално класическите произведения и да имат добра акустика.

един въпрос към май диър: къде у студа ше свириш у борисовата бе жена, мен пръстите ми се сковават, един акорд чисто не мога да исфиря , а ти..
    Напълно вярно. Класическата китара е за класически произведения. Сега като нямам вече класическа, а съм с акустична, не мога да свиря Romance de Amor Т.е., не че не мога, но определено не звучи така, както съм свикнала.

А Борисовата градина... Ми там ходим лятото Ся студ, зима, обаче нали съм си вкъщи, пък и като се съберем компания на някое купонче - една-две китари идват... -цка :Рр
    When I love, I love.

My_Dear

разбира се, че има много видове акустични китари. Идеята на machoka беше друга - разликата между електрически и акустични инструменти, а от там нататък и електрическите биват много, и акустичните китари също много видове.

Град
    Inside the temple
    Бъркаш определенията. Когато кажеш акустична китара, се има в предвид китара с метални струни.
    Да, класическата китара също е акустичен музикален инструмент. Също усилването на звука идва то факта, че китарата е куха, създава се акустика и т.н.
    Но има приети понятия, които не бива да се омешват.
    Да, разбирам идеята. Но да кажеш видове акустични китари и видове класически китари не е правилно, поради простата причина, че акустична, класическа, електрическа и бас китара се водят подвидове на китарата. Оттам нататък човек може да си ги дели както си ще според форма, цвят, дърво, гриф, марка, модел и каквото си още иска.
    С оглед на смисъла на термините е неправилно да кажеш, че класическа и акустична китара е едно и също.
    When I love, I love.

Мега фен Аватара на Blab
    Елегантно пропускам дискусията
    Свиря на китара(акустична) близо 10 години.Голям мерак ми е да си взема електрическа.
    Посвирвам на синтезатор по слух, не мога да чета ноти за пиано.

Бъркаш определенията. Когато кажеш акустична китара, се има в предвид китара с метални струни.
    Напротив, ти бъркаш. Акустичните китари могат да са с такива струни, каквито им сложиш. Когато кажеш акустична китара, се разбира инструмент, който възпроизвежда звука самостоятелно, без електричество в нашия случай на дискусия. Независимо с какви струни, ключове или форма е.
    Акустични инструменти са на практика всички "не електронни " инструменти без значение в кой стил музика се използват.Много от съвремените теоритици възприемат човешкия глас като вид музикален инструмент. Електронни инструменти са тези, при които звукоизвличането става по електронен път. Тук отново има разногласие – някои приемат електрическата китара за акустичен инструмент, тъй като нейния звук произлиза от премодулирането на вибрираща акустична струна, а други я отнасят към електронните инструменти, тъй като без съответните устройства тя не може да звучи самостойно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си