.
Отговор в тема
Страница 2 от 8 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 183

Град
    Варна по принцип, но сега в Студентски град

Re: Pomislete

От ВСИЧКИ възможни раздели, този е най-неподходящият за тази тема, а? Дори ЛЮБОВ щеше да е много по-подходящ, нали все пак Бог бил любов... Но ако трябва да говорим (почти) сериозно... Съществува теоретична възможност тази тема да се свърже със секса по някакъв начин. Много теми могат да се свържат, макар да са далечни...Ама в случая, нека не бъда прекалено голям оптимист...
    И аз съм атеист с леееки агностични...наклонности - демек, (освен че обичам агнешко по Гергьовден) имам големи съмнения дали има Висша сила, която има някаква власт върху човечеството и това дали Бог е най-удачната дума за тази власт, но не тропам с юмрук по масата, и освен че НЕ НАЛАГАМ мнението си, не твърдя с убеденост нищо - "Аз знам само, че нищо не знам, но повечето хора и това не знаят".

Цитирай Първоначално написано от Умнияя-Дъ Ретърн!
    Но като съдим по библията...
    Ей, мъжки! Някой да е питал специално за Исус Христос и Християнството? Пита се за Бог. За будистите Буда е Бог; а за арабите Аллах е ТОЛКОВА много Бог, че се загащват с някви бомби и избиват хора...и тези хора нямат Библия. Поне не същата. Да - знам, че в България като се каже религия, първо в главата ни се пръква християнството - нормално е, но въпосът си е зададен не само относно тази религия...

въпреки че е безсмъртен той тря да се е пръкнал от някъде все пак, тоест да има майка която да го е родила.
    Така ли? Аз също си падам по научните обяснения и възприем религията като украсена и префасонирана в хитър, примамлив вид житейска философия... ама тази мистерия за неизвестното начало съществува и при природата бе...кокошката и яйцето, хлебарката и яйцето, рибата и хайвера...кое е първо?

...От тва следва че господ е смъртен. А щом господ е смъртен значи е човек и не се различава по нищо то хората.
    => това ми напомня на нещо, което видях скоро:
    Bеz mom4eta nqma lubov,bez lubov nqma sex,bez sex nqma deca,bez deca nqma daskalo,bez daskalo nqma problemi...

Хаха логическият алгоритъм е кажи-речи еднакво "силен"...

Щом го няма господ какъв е смисълът на живота ли? Това ... Всичко е до продължаването на рода. ...
    При животните по всичко личи, че наистина продължаването на рода е ЦЕЛТА и толкоз. Но, извинете, да казваме, че смисълът на живота на хората е само оцеляването? Ами какво ще кажете за творене, за изграждане, за развитие? Друг е въпросът, че повечето хора са адски алчни и не им пука за бъдещите поколения...аз говоря за идеалния случай...за смисъла на живота на доборнамерения човек. И вие, останалите, говорите за този смисъл, или...? А дали ще построим паметник, мост или църква, или ще открием лекарство за някоя до момента неличима болест, ще се борим с престъпността или пък нещо друго, това за всеки е различно, разбира се: въпрос на интереси.

Между другото кой е виждал господ че да твърди че той съществува? май никой.
    Еми то никой не е виждал и боса на Японската мафия , (или поне не знае, че е бил той), и малко хора биха си признали подобно нещо, ама някак си - знае се, че има такова животнУ, нали?

"Ако молитвите ви не са били истински, то тогава сте тук напразно" - демек, ако не си с нас значи си против нас. Оттогава вече съм атеист.
    Е, имам добри новини! Не си разбрал правилно! Попът си е казал много хубаво нещо, и то не значи "ако не си с нас, си против нас", ами по-скоро "това, че пред хората се преструваш на вярващ, НЕ те прави религиозен и НЯМА да ти помогне да отидеш в Рая...". Така че ако оттогава, след това недоразумение си атеист, сега вече, като знаеш истината, можеш отново да станеш религиозен!!! \/ Супер, нали?

...с течение на времето когато енергията на земята свърши ще настъпи пълен глад. (тва незнам от де ми дойде)
    Да. Но пък не си единствен - и аз не знам откъде ти дойде. Сигурно и другите не знаят. Но може и да си прав... наистина.
    Опс, май се отпуснах в приказки. "С приказки времето минава неусетно". Съжалявам и голямо благодаря на всички, които прочетоха всичко.

Град
    По света и у нас
    Ми аз определено вярвам но не сам някав поп просто за мен в сега6ния на4ин на живот определено е нужно да се вярва в не6то и със сигурност това е много по добре от колкото да вярва6 в тревата или наркотиците и те да са ти единственото не6то за което живее6 така 4е заклю4ението е вярваите ни6то не губите само може да спе4елите :P
    SOUTH PARK RULZZZZ

Мега фен Аватара на koalka
    Да, вярвам в Бог.

Супер фен Аватара на In4iTu_
    Град
    Варна
    Вярвам, и се моля...Но не си го представям.За мен това е някаква сила..., която пази хората или нещо такова
    The journey never ends.
    Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
    Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.

fake
    Guest
    не молила съм се като малка...е, да, малките деца вярват в приказки.
    ако някога видя бог, може и да повярвам.иначе едва ли.
    какъв е смисъла на живота? а имаш ли нужда да вярваш в някакъв измислен старец с бяла брада, за да имаш смисъл в живота? за мен пък много по-важни са приятелите, семейството, нещата, които постигаш в живота си...докато вярвам в себе си и знам, че има хора, които също вярват в мен..нямам нужда от бог

Супер фен Аватара на IKisseDAGirL
    Град
    dimitrovgrad
    1-во смисълът на живота няма никаква връзка с Бог, той си е лично наш стимул да живеем и се отнася единствено и само до нас

2-ро няма значение дали има или няма Бог, хората са си едни и същи, както и постъпките им, и всичко, което вършат, се отразява на самите тях... а това дали някой ги гледа от небето или не практически не променя нищо
    Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
    Само времето доказва силата на Любовта.

Мега фен Аватара на RoyTheReaper
    za moral v dne6noto ni ob6testvo e nevuzmojno da se govori.
    защо всички изтъквате че без религия няма морал? аз пък мисля че религия и морал са несъвместими неща. трябва само да погледнем назад в историята за да разберем че е така.

Vqrvate li,4e ima na nebeto Bog
    мне.

A,ako-ne,togava kakuv e smisulut na jivota izob6to?
    смисъла на живота е да намерим партньор, с който да създадем деца и така да продължим съществуването на човека като биологичен вид.

вярвам, че има нещо по-висше от нас.. а дали е бог или просто некфа енергия или нещо друго незнам.. ама не може ние да сме най-висшите щото зле.. хаха все тряа има нещо на по-високо ниво от нас.. пък ако има бог той мн добре си прави че не ни се бърка и ни оставя си живеем в заблуди и т.н. и сигурно ни се смее там отгоре и му е кеф хаха
    не можах да ти схвана логиката, по която си сигурна че има нещо по-висше. и защо реши че ние сме най-висшите? просто живеем в материален свят, управляван от физични закони. няма висше, няма низше.

Цитирай Първоначално написано от koalka
    Да, вярвам в Бог.
    а ще бъде ли много нагло да попитам защо?

Цитирай Първоначално написано от fake
    ако някога видя бог, може и да повярвам
    аз пък няма. ако вида бог ще потърся лекарска помощ.

нямам какво повече да кажа, защото е имало много такива теми и аз подробно съм си изложил доводите против вярата в бог и религията в тях.

fake
    Guest
    смисъла на живота е да намерим партньор, с който да създадем деца и така да продължим съществуването на човека като биологичен вид.

само за това ли живееш, ебати О.о
    ако наистина е така...адски жалко за теб

Цитирай Първоначално написано от fake

само за това ли живееш, ебати О.о
    ако наистина е така...адски жалко за теб
    ти си МИСЛИШ че твоя смисъл на живота е по-различен. от гледна точка на природата (не я одухотворявам, просто се поставям на нейно място за момент) е така. а природата е много по-силна от нас - може да ни затрие за миг. затова считам за правилна нейната гледна точка.

иначе всеки човек си поставя различни цели, има различни идеали. но смисъла на ВСЕКИ живот е гореспоменатия.

Guest
    Lake_bodom ще гориш в ада, приятел
    Не ми казвай че не си спазвал постите, или пък не палиш свещичка в църква

Повече от фен
    Не. И преди съм си го казвал, атеист съм. Ако ми се случи да отида на църква, то го правя единствено заради майка ми.
    Ползва търсачката.

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    не паля свещи ,на църква не ходя,пости не спазвам преди малко хапвах луканка.
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

вярващ
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от magesnik
    и добре ли се чувстваш? "готино" ли ти е?
    ехх накъде върви тоя свят Божее

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Не ми казвай че не си спазвал постите, или пък не палиш свещичка в църква
    еми казвам ти

Цитирай Първоначално написано от вярващ
    сигурно му е готино. месото е вкусно нещо и не си губи времето по църкви.

Супер фен
    Град
    София/Казанлък

перфектно ми е. даже мисля да ходя да хапна пак.

глупците си издигат идоли,които наричат богове,тези които ценят себе си и истината почитат Смъртта.
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

Guest
    Lake_bodom комуняга ли си?

Фен
    Град
    Вървиш направо,продължаваш и завиваш надясно спускаш се надолу и така в един кръг а посредата-аз
    Незнам...понякога вярвам понякога неее
    Има някой дето ни върти като марионетки от небето ама не го знаем кой е!!?

Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Lake_bodom комуняга ли си?
    не. мразя комунистите. просто съм рационално мислещ човек.

Да, вярвам в Бог. Той ме е създал. Той ще ме спаси, защото съм негов достоен поданик. Ходя редовно на църква, паля свещи, моля се по пет пъти на ден и не правя секс. Всички сме грешници, но аз гледам да сведа греховете си до минимум. Само така Господ ще ме прибере на небето при него, докато всички вие, които не вярвате в неговото могъщество, ще се пържите в ада при Сатанаил, когато дойде денят на Страшния съд!

"Music, sweet music, I wish I could caress, caress, caress..."

Повече от фен
    Град
    Sofiq
    Не вярвам в Бог...Според мен не съществува...Ако съществуваше щеше ли да позволява така да се убиват малки деца...Да има такива жестоки катастрофи и какви ли още неща!!!И аз не постя...месо попринцип не ям-вегетарянка съм..иначе си пия мляко с какао вс.ден...Иначе няколко пъти съм ходила в църква-2,3..и то единия път беше скоро поради смъртен случаи на мой мн близък човек..но няма значение...

Супер фен
    Град
    София/Казанлък
    Пазете се простосмъртни,скоро идва деня на Итърнъл Торчърс,Рогатия скоро ще възтержествува над обруганите ви души.МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХ .
    In your dreams
    The pain is so real
    Before the dead
    You'll have to kneel
    Hear your future screams
    See your epitaph
    As you scream
    The dead they laugh

Повече от фен
    Град
    Next To You... BOO o_O
    Вярвам единствено на това kоето виждам с очите си!

Голям фен
    Град
    sofia
    Като си толкова вярващ осъзнаващ ли, че току що извърши грях с това "Божее"?
    А по темата вярвам, че има висша сила, но опеделено не вярвам в това че Бог е създал Земята, хората и тн. За мен смисъла на живота е човек да остави нещо след себе си- всеки решава сам какво ще е то(деца, нещо коте помага на другите хора, нещо в името на развитието на човечеството и още мн др.)
    Сигурно мнението ми ви се струва доста детинско, но за сега така възприемам нещата. Сигурно с годините ще се промени

Guest
    Цитирай Първоначално написано от jenny_e
    Като си толкова вярващ осъзнаващ ли, че току що извърши грях с това "Божее"?
    А по темата вярвам, че има висша сила, но опеделено не вярвам в това че Бог е създал Земята, хората и тн. За мен смисъла на живота е човек да остави нещо след себе си- всеки решава сам какво ще е то(деца, нещо коте помага на другите хора, нещо в името на развитието на човечеството и още мн др.)
    Сигурно мнението ми ви се струва доста детинско, но за сега така възприемам нещата. Сигурно с годините ще се промени
    [20:7] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.
    Защо да съм извършил грях. Случаят е доста сериозен за това употребих името на Бог.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си