- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- izpotqvaneto!
Ami shte zapochna ot tam che sam edno momiche na 15 super mn obicham jivota i da se zabavlqvam.Obache imam edin golqm problem i toi e che VINAGI se potq i se 4yvstvam mn neudobno i mi e mn gadno zashtoto vinagi si mislq 4e vsi4ki go zabelzvat koeto sigorno e taka de.Sigorno sred okolnite sam sazdala vpechetlenie na nqkoe nepoddurjano momi4e a puk tova ne e taka.Absolutno vseki den si se kypq dori ponqkoga po 2pyti ama vse taqaz prodaljavam da se potq koeto napravo e otvratitelno +tova si li4i!..I kato me iskarat na daskata da pisha neshto i napravo..
izpolzvam dove ama..
Nqkoi moje li da mi prepora4a ne6to ..seriozno shte napraq si4ko samo i samo da go otstranq toq gadniq problem(iskam da oto4nq 4e nqmam nadnormeno teglo)
Да, неприятно е, но е нещо напълно нормално. Естествено на хората не им харесва, затова са измислили най-различни препарати с цел или да предотвратят самото изпотяване (което всъщност не е особено полезно, защото така или иначе човек отдава голямо количество вода чрез изпарение), или неприятната миризма. Аз лично също ползвам Dove и съм доволна, но като допълнителна мярка бих ти препоръчала пудра (може и бебешка). След къпане, слагаш пудра (която попива, а излишното го махаш, предполагам ти е ясно как става точно), а не знам, отгоре може и антиперспиранта (Dove в случая). Просто не виждам други начини. Освен това носи по широки (поне около подмишниците) блузи и такива с цвят, на който няма да си личи особено ако се изпотиш. Надявам се всичко това да ти помогне в борбата с потенето и неприятната миризма и най-вече да ти помогне да се чувстваш по-добре.![]()
Има един алтернативен метод,който би могъл да ти помогне. За тази цел обаче трябва някой да провери дали имаш червено петно на тила, в окосмената част. Ако го има можеш да разгледаш този сайт:
http://esotherica.freecom-int.com
Също можеш и да гледаш предаването на Димитър Захариев по телевизия М-САТ в петък от 21.00 до 22.00 часа.
Само да уточня,че може да е много малко и е добре да се провери на силна светлина .
Аз използвам рол-они на Ейвън и съм много доволна. Но може би твоето е нещо друго щом толкова се потиш и то даже и през зимата.
аз използвам рексона мини стик и сам доволна от него опитаи може и да ти помогне
Купуваш си ОДОРЕКС от аптеката.Струва 6,12 лв.
Само това ти е спасението.
Аз съм блондинка,а твоето извинение какво е???
dobre tva ODOREKS ili kakto e tam.. to vredno li e nqkakvo??? da ne ima i drygi posledtsviq sled upotrebata mu ????
Вземи от аптеката дражета БЕЛЕРГАМИН.Има леко успокояващо и подсушаващо действие. Вземай три пъти по 1 драже. Мисля, че проблема ти се провокира и от притеснение, та това ще те поуспокои.Изпий една опаковка и ще видиш колко по- добре ще си.Съвсем евтино и безобидно е .
Хаха вие луди ли сте?Първоначално написано от m.j.a.
То верно и на мен ми го изписаха преди мн години именно заради това,но ми го предписа доктор и то с някаква зелена рецепта ако не се лъжа,защото не го дават току-така в аптеките именно защото е успокоително и не е никак слабо.
Не действа,само седиш като дрогирана,замаяна и неадекватна.Ако това е начина да спреш да се потиш,така да бъде...
На мен ми изписаха по веднъж на ден,а ти ТРИ ПЪТИ на ден..
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.Оле Боже...И ми казаха да си правя почивки от един месец като изпия цялата опаковка,аз даже и не я изпих като видях какви са последствията...
Ето инфо за ОДОРЕКСА
http://www.biotrade-bg.com/index.php?p=8&l=1&c=2
oki blagodarq mn na si4ki otgovor4eta nadqwam se da namerq spasenietu si..... i naistina ne go pojelavam na nikoi..
Носи само памучни дрехи и виж има ли промяна. Синтетиката/ трикотаж/ вярно е готино- гладки, прилепнали дрешки...ама увеличава потенето стабилно. Носи белъо- потник, тениска, някакво корсажче- но памучно, нито ликра, нито сатен, нито прилепнали бодита, само памук. Просто естествените дрехи+белъо правят чудеса понякога. И честно- като слагаш блузата наголо се поти и личи повече... Е през лятото вече е по-кофти момента, ама през зимата поне пробвай това с естествените материали. Другото нещо- доказано е че през пубертета почти всички преминават през период на обилно потене. Освен къпането сменяй дрехите често- едно обличане и в пералнята, ако трябва си носи резервни фанелки и се преобличай в тоалетната примерно... Така няма да има "издайнически" петна /взимаш на у-ще две еднакви блузи и като се изпотиш се преобличаш- никой няма да забележи/ И за да се поуспокоиш ще споделя че моят проблем беше по-неприятен, миризливи крака, а съм момиче и минах през какво ли не, накрая се оправи от самосебеси- така че не си единствена, споко...
da...taka e..uspeh![]()
...TaKe mE In YouR ArmS...
A vuzmojno li e da se potish glavno ot nqkakyv vid naprejenie?
Да,то имено това е причината.
Хората с по-обилно потене са винаги по-чувствителни.
На мен докторите ми казаха,че съм с чувствителна нервна система,което си е вярно.
Гените също влияят.Майка ми и тя има същия проблем.
Когато съм под напрежение,притеснявам се за нещо или съм неспокойна винаги ми се потят и дланите и стъпала,а и мишниците.Лятото е най-зле.Имам чувството,че тялото ми се претоварва от горещините,изнервям се и почвам да се потя.Ако времето е сухо,прохладно нямам такъв проблем.Даже и сега ми се потят ръцете,защото печката е навряна в краката ми и завирам от жега.
По принцип има лек за изпотяването и на мишниците,и на ръцете но всичко е оперативно.Могат да се махнат жлезите под мишниците,но не е особено за предпочитане,защото тогава пък няма да се овлажняват и ще трябва изкуствено да се прави-с кремове,гелове и т.н.Не знам даже дали лекарит в Бг правят подобни операции.Гледах по една UK телевизия,за едно момиче-фризьорка,потят и се силно ръцете и и пречеше на работата.Махнаха и някаква жлеза и проблема и се оправя.
В Америка пък им бият ботокс в подмишниците и ефекта траял доста време-към 8,9месеца (ако не се лъжа).
Искам да допълня,че щом хиперхидрозата(обилното изпотяване) се влияе от нервите,то тогава би било много подходщо,ако се занимаваш примерно с йога,медитация или нещо подобно от този род-просто да можеш да контролираш емоциите си.
Може и смешно да ви се стори,ама ако са ми сухи ръцете и си кажа"-искам да ми се изпотят",стисна си дланта и веднага почва да се овлажнява.![]()
![]()
ami da i az mislq 4e e ot tova.. primerno predi nqkolko dena 6tqha da me izpitvat i go znaeh i to na daskata.. i do togava ne bqh izpotena i samo po4nah da si mislq dano da ne se izpotq i samo sled 2min. po4nah spr mn da se potq.. pak btw misi mn za tva ODOREKS snoshti si go vzeh i go izpolzvah ve4erta abe si4ko kakto trqbva i neska ne se izpotih... moje bi savsem malko kato se pribirah ot u4ili6te 6toto beshe mn toplo pak az cqlata navlqkana :} i super mn se radvam 4e moje da sam namerila lek na problema si \/ pak twa za iogata mi zvu4i .. logi4no