.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Moderated:До каква степен сте склонни да сте лицемери?(есе)

Може ли някой да ми напише нещо на тази темичка "До каква степен сте склонни да сте лицемери",понеже не ми хрумва нищо което да е толкос смислено
    Благодаря ви предварително

Moderated by miloto
    т.7 от Правилника

Голям фен
    Град
    V kluba na Bros fenovete
    Ami mislq,4e trqbva da porazsajdava6 varhu samoto ponqtie licemerie-kakvo predstavlqva to,kak ti go razbira6,za kakvo horata sa licemerni i koe gi prinujdava da badat takiva...Ne zabravqi,4e v eseto mnenieto bi trqbvalo da si e tvoe!Ako nameri6 nqkakvi pogovorki za licemerieto moje6 i tqh da vmakne6,za da se polu4i originalno!Aide uspeh i dano da sam ti pomognala pone mani4ko!

Мерси само дето нищу не ми идва на идея,затова моля ви помогнете ми )

Голям фен
    Град
    V kluba na Bros fenovete
    A iz internet potarsi li?Sas sigurnost 6te ima ne6ti4ko v google

Голям фен
    Град
    V kluba na Bros fenovete
    Кой твърди, че лицемерието е нещо лошо?! По своето речниково значение то е: поведение, при което злонамереност и неискреност се прикриват под маската на чистосърдечиеи доброжелателност. Но защо е заклеймявано като порок?!
    Лицемерието като своеобразен път към успеха е мултифункционално и приложимо във всички сфери на човешкото битие. То е наш съюзник в училище, в ежедневието на работното място, в любовта.
    През цялото си съществуване човек търси начини да се справя в живота. Още в ученическите си години, когато има странни и не толкова важни страхове и проблеми, се нуждае от едно приятелско рамо. И в този момент на помощ му се притича една спорна „добродетел”.
    Изненадваща контролна на 15-ти февруари! Ти, приятелю, съученико, които снощи до късно си празнувал Трифон Зарезан, не си намерил време да вместиш в напрегнатия си график по съответния предмет, се стряскаш. Но после като спасителен пояс е „другарчето” до теб. Ти го молиш а помощ и му обещаваш услуги, без да се замисляш. То ти помага. След ден, два, седмица или , месец дори същото това „другарче” те моли за дребна услуга. Тук в услуга ти се явява късата ти памет и отказваш. „Лицемер” си мисли то, но това няма никакво значение щом ти си се справил отлично на контролната. И ето друга ситуация от ежедневния ти ученически живот – учител, който не харесваш има особено отношение към теб. Тук и сега прилагаш изпитания метод на „подмазване”. Правиш „мили” очи и се надяваш отношението му към теб да ти повиши оценката на изпитването. В същото време зад гърба на учителя говориш по съвсем различен начин. Браво! Сега си не само лицемер, но и доста изпечен лъжец!
    Вече усвоил изкуството на измамата, когато порастнеш, приятелю, ти го използваш за лично облагодетелстване на работното място. Там се домогваш чрез всички средства, за да се издигнеш в йерархията, дори и на чужд гръб – гърбът на твоите колеги. Но ти нехаеш за това – нали „просперираш”?!
    Представи си, че ти не си човек, а компютър! В началото си мислиш: „Я, каква програма – „Лицемер”!!! Ще я използвам рядко, но все пак ще я инсталирам.”. Едва в последствие разбираш ...това е просто само един троянски кон, безпомощно гледаш как антивирусната ти програма „Съвест” бива унищожена. След това „Лицемер” заразява целия ти хард-диск. Файлове като „чест”, „достойнство”, „ценности”, „скруполи” и други са безвъзвратно изтрити. Постепенно свикваш с новия си софтуер и започваш да откриваш и неговите положителни страни. Ежедневието ти се променя, озарено е от една нова звезда на твоя вътрешен небосклон – лицемерието. Но ти вече не се притесняваш, дори си доволен, защото „Лицемер” те „дърпа” към успеха.
    И както се пее в песента:

От всички влюбени поети
    на тоя свят – и стар, и нов,
    най-много песни са изпети
    за невъзножната любов!

Ти, обаче, си човек с ново съзнание, дръзващ да променя правилата и да не се съгласява с тях, защото имаш нов приятел и силен съюзник – качеството на човека от двадесет и първи век, това, което гарантира успеха. Но на каква цена? Това теб не те интересува. С достатъчно самочувствие ти се бориш за любовта. Отстраняваш всяка пречка от пътя си, като в главата ти звучи мотото: „В любовта и на война всичко е позволено!” или ‘Щом ще е гарга, нека да е рощава!”. Ти достигаш до обекта на твоите чувства, но готов ли си за срещата? Осъзнала истинската ти същност, твоята любима не ти оставя ни най-малка надежда. Тогава твоят нов вътршен глас ти подсказва: „Защо ти е любов, нали имащ мен!”. Ти спокйно приемаш думите му и продължаваш напред – „Курс – към успеха!”.
    И ето я поуката от всичко това. Наричм я „Рецепта за успех”! Взимаме няколко подходящи обстоятелства з основа, прибавяме невинни хора на вкус, добавяме много лицемерие и бъркаме, докато субстанцията се сгъсти достатъчно. Запича се на умерена фурна с две – три щипки лъжи, според случая. И резултатът – нищо по-малко от перфектното съвършенство. Но приготвяйки този сладкиш, човек остава сам, самотен, без близки хора и приятели, с които да сподели своите победи. Тогава нужен ли ни е успехът???

Q vij tova dali 6te ti pomogne ne6ti4ko Ne e to4no po temata no moje6 ne6to da napi6e6 ot tuk!

Ами миличка за съжаление това не ми помага,но благодаря все пак
    Аз вчера търсих,ама нищиу не открих,затова моляви някой да ми помогне че ми е заутре

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си