.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Guest

Въпрос за батерии

Вярно ли е, че е хубаво когато един уред не се ползва много време да му бъдат изваждани батериите и защо? говоря примерно за цифров фотоапарат, GSM, фенерче...

Супер фен
    Град
    Lovech Hardcore ;]
    Аз съм го чувал тва само за телефоните...Иначе на цифровия апарат не съм му махал никога батериите.

Now is the time for me to rise to my feet
    Wipe your spit from my face
    Wipe these tears from my eyes

Супер фен
    Град
    VCHC
    Ако са зарядни само ги разреди напълно. Ако са обикновени (без GSM) ги извади, че ако са некачествени или стари пртотичат.

Guest
    Еми говорим си за качествени батерии, но примерно когато ги оставя в цифровото фото ги намирам свършили по принцип, а за протичането във фенера батериите не бяха ползвани мноого време и бяха протекли за това питам и за GSM-а в краина сметка какво

Супер фен
    Град
    VCHC
    Цитирай Първоначално написано от Анонимко
    Еми говорим си за качествени батерии, но примерно когато ги оставя в цифровото фото ги намирам свършили по принцип, а за протичането във фенера батериите не бяха ползвани мноого време и бяха протекли за това питам и за GSM-а в краина сметка какво
    Всяка зарядна батерия се саморазрежда с някъкъв процент за определено време, като този процент се увеличава с намаляването на околната температура.
    На ге се емите са литиеви, а те не протичат.

Голям фен
    Град
    Велико Търново
    Текат алкалните батерии, т.е. тея дето се продават в супера, железарията, че понякога и в аптеката, батериите за дистанционното да кажем На телефоните не са такива, няма проблем. Но на някой фотоапарати са, така че по-добре да се вадят.

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Мисля, че да, но не го правя. Намирал съм така разтекли се батерии във фенер например. Не знам дали това се дължи на факта че стоят вътре.

Пак авторът
    Guest
    Добре значи да кажем, че текат алкалните,а презареждащите се не За батериите за GSM няма такава опастност А относно свършването на батериите - възможно ли е ако стоят в едно цифрово фото много време и то е изключено те да паднат?!

Мега фен Аватара на bulgarche
    Град
    Стара Загорка
    Ако са акумулаторни се разреждат, където и да стоят

Guest
    Какво ще рече да се разтекът??

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си