- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ЗА нас и обичта ни към "МАТЕМАТИКАТА" в живота
Такам, някои може и да не ме разберат, но няма значение. Аз имам нужда да кажа това, което мисля. Провокирана съм да пусна тази тема, заради някои от следните теми и още много други, към които сега не можах да намеря линкове:
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=68187
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=68205
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=67693
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=67765
Разбирам, че много от вас обичат,не...Направо ОБОЖАВАТ да поставят хората под общ знаменател, да им лепят етикети и да разсъждават и говорят за някого, който дори не познават. Да правят обобщения, да отхвърлят, да глобализират и т.н.![]()
Не мислите ли, че е глупаво? Не мислите ли, че е тъпо да поставяте хората под общ знаменател?? Писна ми от теми като "Чалгата е селска музика", "Металите са мръсни говеда", " ФиешънЧата" и т.н! Всеки се изказва супер неподготвен, дай му само да се заяжда, да плюе и да отрича другите. Чалгарите били прости, метълите били мизерни, фешъните били позьори, абе направо една камара определения се лепят всекидневно. Без да се замислят, повечето в тоя форум оплюват, мачкат и обиждат хора, за които не знаят нищо! А ВСИЧКИ СМЕ ЕДНАКВИ! Квото и да е, каквато и вяра да изповядваме, каквато и музика да слушаме, НИЕ СМЕ ЕДНАКВИ. Постави например един чалгар, един метъл и един хип - хоп маниак в ситуация, в която са изправени пред огромно изпитание, пред голям проблем. Представи си, че всеки един от тях загуби човек, на когото държи! Че всеки един от тях губи нещо, което осмисля живота му....Болката няма ли да е еднаква за всички? Сълзите няма ли да са еднакво изстрадани от всички?!Или и тогава ще се появи някой, който да изкрещи "Абе кво ги съжалявате тея говеда, вижте само кви дрехи са облекли, вижте ква музика слушат, та те не заслужават да ги съжаляваме!". Болката е еднаква за всички, всеки има правото да живее както си иска, всеки има правото да слуша, да носи каквото си иска! Нали знаете, че всички сме дошли на тоя свят по един и същ начин, всички ще си тръгнем от тук...Въпросът е да съумеем да живеем пълноценно. На никого не му прави чест да отхвърля другостта, липса на възпитание и проява на ограниченост е, да не зачиташ чуждото мнение и чуждия вкус. Щеше да бъде скучно, ако всички бяхме еднакви. Щеше да бъде скучно и безсмислено да живеем, ако бяхме перфектни! Всички си имаме орицателни черти, аре да се вглеждаме по - често в собствените си, а не да търсим такива у другите?
![]()
Злобата не води до нищо хубаво, нито пък фактът, че оплюваш някого, значи, че си актуален или готин! То е много лесно да пуснеш тема, в която обясняваш колко са прости дадени хора(чалгари или пънкари и т.н). Само че тва НЕ ТЕ ПРАВИ РАЗУМЕН, не те прави пич. Прави те тесногръд, безсмислен индивид, който може само да мрази, да заклеймява и да отрича. Е, аз не искам да съм такава! Нямам нищо против какъвто и е да е било стил музика, уважавам чуждото мнение, защото абсолютно всичко си има положителни и отрицателни страни! Нали знаете, когато решаваме уравнения по математика, кво става! Можем да сведем под общ знаменател съвсем различни числа...Можем да съкратим по погрешка числа, когато нямаме право...Можем да не забележим един плюс, вглеждайки се в минусите и оттам цялата задача да се обърка! Така е и в живота. Общият знаменател не винаги е решението. Понякога може дори да оплеска сметките ти...
Все по - често виждам хора, които си мислят, че ще постигнат големи успехи, че ще станат един вид герои ли не знам...като пуснат тема, в която оплюват даден стил музика и така очакват да намерят привърженици...Смешно е. Пак казвам, всички сме еднакви. Най - добрият ти приятел може да слуша чалга, а ти да я мразиш. Но да знаеш, че тоя човек ще бъде винаги до теб, когато имаш нужда, да знаеш, че той винаги ще те обича и закриля. Винаги. Тогава ще го избягваш ли? Не. Аре бъдете по - толерантни към другите и забравете малко това тесногръдие. Смешно е. Тъжно е...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)