.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11
    Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника

Мазна коса - продукти?

Здравейте.Моят най-голям проблем е може би мазната коса.Каквото и да правя на втория ден вече е мазна.Бихте ли ми предложили някакви продукти,които да ми помогнат?Като шампоан ползвам Head and Shoulders но няма никакъв ефект.Също търся и някаквъв балсам.Мерси предварително!

Мега фен
    Град
    София
    Какво ли не иэполэвах.Маса пари отидоха эа скапани продукти.И не.3а да го иэбегна просто си къпя косата всеки ден или най-много преэ ден.Вярно,че не е добре,ама пък винаги е чиста.
    [size=7][b][u]fosse cos

Мазната коса е резултат от свръхактивни мастни жлези в корените на косата. Това неприятно състояние води до слепване на косата за скалпа и липса на обем. Често се появява и пърхот.
    Причини за омазняването на косата има много. Ето някои от тях:
    • Хормонални смущения по време на пубертета
    • Стрес
    • Неподходящ шампоан
    Заболявания:
    • Стомашно-чревни;
    • Нарушения в обмяната на веществата;
    • Липсата на витамините А, Д, Е и F;
    • Нервни депресии.
    Добре е поне за известно време да преминем на бедна на сол, мазнини и въглехидрати храна, без пикантни и възбуждащи подправки

За да бъде ефикасна борбата с мазната коса, трябва да положите доста грижи. Първо, купете си подходящ шампоан - добро решение са шампоаните за мазни корени и сухи краища. Добре е да имате и един катранен сапун в банята, който да ползвате през няколко измивания. Отварата от дъбови кори, която ще намерите по-надолу в страницата е лесна за употреба и много ефикасна - само след две седмици употреба ще намалите омазняването. Моя клиентка миеше косата си всеки ден, а понякога и по два пъти на ден, защото косата и ставаше мазна само за няколко часа, с тази отвара успя да постигне впечатляващ резултат - след 1 месец ежедневна употреба на отварата успя да стигне до измиване на косата на три дни! И през това време косата и стои обемна и красива.
    Добре е да изсушавате косата си с четка и сешоар(с не много горещ въздух)- като навеждате главата надолу и издухвате косата в посока обратна на растежа. Когато косата изсъхне, топирайте я леко в корените - така ще я отдалечите от мазния скалп и тя ще се омазни по-бавно.

Отвара от дъбови кори
    Най-бързото и ефикасно лечение на мазния скалп е отварата от дъбови кори. Тази рецепта е изпробвана от мен лично и от много мои клиенти. Тя е и най-лесна за изпълнение. Намерете си дъбови кори - от аптеката или от някой билкар. Направете отвара и я сложете в бутилка или буркан. Съхранявайте го в хладилника и всеки ден(може и по няколко пъти на ден) стопляйте по една малка чашка от отварата и мажете с памук корените на косата(не търкайте силно). Резултат от усилията си очаквайте след около две седмици.

Подхранващ лосион за коса

Прави се от 100 г розова вода, към която се добавят 10 малки ампулки вит. С. Преди употреба е добре шишето да се разклати старателно. След това сместа се втрива в корените на косата с лек масаж. На финала се разресва, за да може лосионът да се разнесе и към краищата. Не се изплаква. Добре е да се прави всяка вечер, докато шишето се изпразни.

Лека маска за мазна коса

В зависимост от дължината на косата се взема кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.

Белтъчна маска за мазна коса

Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути

Глицерин и лимон

Смесва се едно шишенце глицерин с равно количество изцеден лимонов сок. Получената смес се разбърква добре.Отделно разбиваме 1 жълтък с 1 лъжица мед и към тях добавяме глицерина с лимона.За да сгъстим маската прибавяме хума.След като нанесем маската на косата престояваме с нея поне 1час.ефектът е страхотен и най-важното е че косата не се омазнява.

Маска за мазна коса

Съставки:
    Едно яйце 1мл витамин В1 или В6 1/2 чаша отвара от коприва - се смесват.

Начин на прилагане:
    Втрийте топлата смес и покрийте главата с найлон, а отгоре с топла кърпа.
    След 1 час измийте главата с шампоан, а след това изплакнете с отвара от копривени листа и корени.

Подхранваща маска за мазна коса преди измиване.

Съставки:
    100г пасиран магданоз смесете с 1 лъжичка водка и 2 чаени лъжички рициново масло.

Начин на прилагане:
    Втрийте в корените на косата и направете топъл компрес.
    След 1 час измийте с шампоан и изплакнете с 4 чаши отвара от коприва и 3 супени лъжици оцет.

Маска с хума
    Смесват се хума, мед, яйце и оцет. Намазва се кожата на главата и косата, завива се с найлон и кърпа и се стои половин час. Измива се с шампоан.
    винаги има две мнения .. -моето и грешното ..

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    sladi4ka_qni4ka мерси много при първа възможност ще пробвам някоя маска

надявам се да съм ти помогнала ...
    винаги има две мнения .. -моето и грешното ..

Мега фен Аватара на Hilary_
    апфф тоя шампоан мен изобщо не ме кефи ..
    аз лично ползвам шампоаните на Нивеа ии съм доволна ..

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Hilary_
    апфф тоя шампоан мен изобщо не ме кефи ..
    аз лично ползвам шампоаните на Нивеа ии съм доволна ..
    Да!Да!Да! Нивеа повер!
    Единствената марка която ми задържа косата в нормално състояние повече от 24 часа. Фен съм им!
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Град
    Wonderland
    Klorane имат много хубав шампоан против омазняване

пак Клорейн имат шампоан за всекидневна употреба,тоест който не уврежда косата.
    we're flying high,we're flying right up to the sky

Супер фен Аватара на PIF
    чувала съм, че маските с коприва помагат
    Just because she comes off strong,
    doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
    And even though she acts like nothing’s wrong,
    maybe she’s just really good at lying.

Супер фен Аватара на shell
    Град
    София
    И аз какво ли не опитах но кой знае какъв резултат не открих сега си мажа косата с кокосово масло и бадемово и косата ми се задържа малко повече чиста
    опитвах и с отварата от дъбови кори ма нещо не видях някакъв резултат

Град
    София
    Съгласна с Гинесгърл.. Клоран са супер, ако не се лъжа този за мазна коса е с коприва.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си