- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- кажете ми някоя домашна маска за коса..
която да не съдържа мед,защото от него много ми бухва косата.До сега си правех маска с оцет,зехтин,жълтък и кисело мляко и ми се отразяваше много добре..но като че ли косата ми свикна с нея..кажете ми някоя друга домашна маска която да не съдържа тези продукти
Ето една много хубава Млечна маска,попринцип се прилага върху тънки и изстощени коси от нея косата ми стана като коприна:смесват се 1 с. л. овесени ядки на брашно с 1 с. л. рициново масло,1 с. л. прясно мляко и се прибавят витамини на маслена основа с каквито разполагаш (А,Е,D).Отмива се след 1 час и половина.Надявам се да съм ти била полезна![]()
ами за какъв резултат искаш маска?
Това,което ни убива,ни прави по-силни!
В една друга тема бях писала една маска, която придава блясък на косата, стои по- мекичка и тежка, заздравява косата и почва да расте по-бързо. ето я макар че съдържа продуктите които ти си написала :
кисело мляко.оцет, газ за горене, спирт/ водка или ракия/, зехтин/ олио/, 1 жълтък, сок от 1 глава кромид лук,витамин А/ампула или 1/3 от шишенце/, рициново масло. От всичко се слага по енда лъжица в зависимост колко дълга е косата. ако е по-дълга супена лъжица, ако е по-къса чаена.СЛед акто се смесят се нанася в корените на косата и това което е останало се нанася на цялата коса.После се слага върху нея един плик и така се седи 2 4аса.След това се измива и 2-3 пъти със шампоан за да не мерише от лука,спирта и газта.Прави се веднъж седмично
Има доста темички по този вапросАз знам една ама не помня как се правеше нещо беше кисело мляко и жалтък...
if you see us in the club we'll be acting real nice
if you see us on the floor you'll be watchin all night
we ain't here to hurt nobody
so give it to me give it to me give it to me
wanna see you work your body![]()
Маска за овлажняване и подхранване на косата (за суха коса)
1 яйце, 1 супена лъжица оцет и 2 супени лъжици зехтин ги объркайте. Масажирайте със сместа скалпа и косата, срешете с гребан. Оставете да престои 15 минути. Измийте косата с шампоан и изплакнете добре
Маска за усилване на растежа
Съставки:
2 лъжици хума
1 с.л. алкохол
2 с.л. зехтин
1 жълтък
Начин на употреба:
Нанесете и увийте с найлонов плик или шапка за баня, измийте с хума и нанесете балсам.
Гланц за косата:
1 пресен жълтък се смесва с малко лимонов сок, след което на капки се прибавя зехтин. Тази маска е подходяща за суха коса